Bare Egil Band
28. juni 2016

Jeg trenger hjelp til Eikerapen-låt!

2016-06-28 13.13.36 copy

Ser dette ut som en fyr som klarer å lage sine egne låter?

Jeg skal spille på Eikerapen rootsfestival 5. august og som alltid skal jeg lage en ny låt for anledningen. Denne gangen skal sangen skal være en hyldestsang til en stedlig offentlig institusjon. Dette er som vanlig bestemt av mitt selvutviklede dataassisterte kreativitetsverktøy som setter sammen genre og temaer tilfeldig så jeg ikke skal starte helt på bar bakke hver gang jeg skal lage en ny sang.

Kommunen hvor Eikerapen arrangeres heter tydeligvis Åseral. Her har jeg aldri vært og jeg vet derfor ikke så mye om verken offentlige institusjoner eller andre ting der. Er det noen som har noen gode forslag? For eksempel institusjoner jeg kan synge om? Nav er såpass opplagt at det kanskje ikke er nødvendig å nevne med mindre man har noe ordentlig konkret tilleggsinformasjon å komme med (men vær for all del nøye med å overholde evt. taushetsplikt). Plan- og bygningsetaten er også et nærliggende eksempel på ting som finnes overalt. Det aller beste er selvsagt hvis Åseral har noen institusjoner som ikke er så vanlige andre steder, men alt er av interesse. Særlig det særegne, men alt som kan få tankeapparatet i gang er av det gode.

Alt mulig av lokal informasjon kan være til hjelp; stedsnavn i distriktet, gøyale historier om folk derfra, anekdoter etc. Det går også an å komme med historier fra offentlige institusjoner andre steder fra, så kan jeg i nødsfall overføre det til Åseral og late som det er der det hendte. Skal vi gjøre dette sammen, dere? Lage denne låta? Det blir ingen royalties til dere som bidrar, men dere kan føle dere spesielle og si til alle at det var nettopp deres innspill som gjorde låta så unik!

På forhånd takk og god sommer!

Legg igjen en kommentar

17. juni 2016

Potteperiode utvides!

LYD SIKKERHETSINSTRUKS

Duplex Records 30-årjubileumsspilleliste Kvart Potte skulle som kjent fylles for siste gang forrige fredag 10. juni med De sørgelige restenes singel Det vi en gang gjorde. Men slik skulle det ikke gå.

Låtene som har blitt sluppet så langt har nemlig strømmet alt for bra. Derfor blir vi nødt til å utvide utvalget med tre ekstra låter fram til folkefinansieringskampanjen tar slutt i månedsskiftet juni/juli.

Med tre ekstra låter i Potta blir det forhåpentligvis nok låter som strømmer så dårlig at de er kvalifisert til å være med på kassettutgaven som selges gjennom crowdfundingselskapet New Jelly. Her skal nemlig bare de minst populære sangene være med ettersom man kan forvente at de populære låtene kommer til å klare seg utmerket på egen hånd.

De tre siste singlene i Kvart Potte blir

L.Y.D. (Lek, ytringsfrihet og demokrati) med sin legendariske Sikkerhetsinstruks, et hms-tiltak som ble benyttet ved starten av deres konserter.

Bare Egil Band med en a capella coverversjon av Paul Hardcastles fantastiske rap-låt 19.

Hurra Torpedo med Nehez Kell Erteni, en låt på ungarsk om hvor vanskelig det er å gjøre seg forstått på et fremmed språk når man bruker Google Translate til å kommunisere med.

 

For å få gode relevante tall for å kunne avgjøre hvilke av sangene som er minst populære vil vi benytte sommermåneden juli som utgangspunkt for analysen. Dette er en måned hvor strømmetallene tradisjonelt er lave og det vil være mulig å få store utslag i uforutsette retninger. Vi oppfordrer derfor nok en gang det norske folk til en gedigen dugnad hvor de lytter intensivt til de sangene de liker dårligst, slik at disse ikke skal havne på kassettutgaven.

 

Legg igjen en kommentar

07. juni 2016

via Instagram http://ift.tt/1Ut9Jrv

Legg igjen en kommentar

01. juni 2016

Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow slipper sang!

Cover Bare Egil og Aslag

Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow har nærmest blitt et begrep i Norsk barneoppdragelse på hva du ikke skal utsette barna dine for hvis du ikke ønsker masse vanskelige spørsmål og mas på hjemmebane etterpå. Ja, jeg tror at vi etter flere hundre barneshow over det ganske land kan konstatere at ingen barn går uhildet fra et møte med disse to gutta. Derfor er det svært hyggelig at vi i Duplex Records nå får mulighet til å dryppe en låt fra dette famoøse showet. Kun på spillelista Kvart Potte slippes det fredag 3 juni, selveste vendepunktet i showet, nemlig sangen der Bare Egil må krype til korset og gjøre et forsøk på å unnskylde seg for sin generelt atale oppførsel ovenfor sin makker Aslag. Og mens du er inne på denne fantastiske lista med flunkende nye rariteter fra Duplex records, så gjør oss en tjeneste. Bli en følger!

Legg igjen en kommentar

08. mai 2016

Vill vekst i Potta!

hybridegil2400X2400

Det er vår og det springer ut på alle kanter. Godværet dundrer oss i huet så det knapt er ørans lyd å få. I ly av dette har det skjedd store ting i Kvart Potte, Duplex Records enorme jubileumsspilleliste. Som dere alle vet fyller Duplex Records 30 år i år, noe som først og fremst feires gjennom en enorm spilleliste på Spotify hvor nær sagt samtlige Duplexartister bidrar med nye innspillinger av høyst variabel kvalitet. Helt uten brask og bram har gode gamle Bare Egil Band sluppet sin singel Hybridpensjon, en bitende og dagsaktuelt innlegg i vårens lønnskamp. Og sist fredag kom Dupli husdikter Jorunn Lønning med en deilig tospors singel med grensesprengende lyrikk.

Jorunn Lønning1

Så må vi heller ikke glemme at denne spillelista med tida skal bli et fysisk produkt! Ved hjelp av folkefinansiering skal det lages en kassettutgave med de minst populære sangene fra spillelista. Gå inn på New Jelly og kjøp den versjonen av Kvart Potte som passer ditt forbruksmønster best. Det er svært mange gode muligheter til gjøre et godt kjøp. Du kommer til å bli irritert hvis du går glipp av denne unike muligheten. Kun snaue to måneder igjen nå!

Legg igjen en kommentar

Meny