Bare Egil Band
27. oktober 2015

Bare Egil Band med Pikekoret

Bare Egil Band spiller sammen med det dritdeilige Pikekoret på Hvaskjer på Soria Moria førstkommende fredag. Jeg skal gjøre support for koret med en liten minikonsert først, og hvis jeg er en skikkelig heldiggris, får jeg kanskje lov til å bli med å synge sammen med dem etterpå. Og hvis jeg er enda mer heldiggris får jeg bli med på nachspielet også. Men det tar nok ikke lang tid før jeg blir kastet ut, for derhar jeg tenkt å være utrolig slesk og påtrengende. Denne sangen kan kanskje gi meg noen gode tips.

Legg igjen en kommentar

01. juli 2015

Verden har fått dilla på Jeg har fått dilla på Ghostface Killah!

Bare dager etter at Jeg har fått dilla på Ghostface Killah ble gitt ut fikk jeg en entusiastisk melding på Facebook fra en Jesse Miner i De forente stater som er vert for en podkast der borte i mulighetenes land som tar for seg «swinging jazz and blues». Han hadde hørt sangen og mente den var midt i blinken for hans program. Han sa at han ikke skjønte så mye norsk, men at han likevel forsto utmerket hva jeg mente ettersom han også var en stor Wu Tang Clan-fan. Han spurte om lov til å ha med sangen i podkasten sin, noe jeg gledesstrålende straks ga ham. Og på spørsmål om hvordan han hadde hørt om sangen kunne han fortelle at han hver uke sjekket alle nye utgivelser innen genren swing-jazz, noe jeg hadde tagget den som når registrerte utgivelsen og at han syntes det var fine saker. Så nå er det bare å sette seg ned og vente på at det store internasjonale jazz-gjennombruddet til Bare Egil Band kommer.

Podkasten kan man høre her: Hey, Mr Jesse. Man kan også oppsøke Facebook-siden deres og fortelle hvor flott det er at de sprer så fin musikk til den jazz-elskende verden!

2015-07-01 12.56.01

For å feire dette gjennombruddet innen jazzens verden valgte Aslag og jeg å ta turen til selveste jazzens fødested, Kongsberg og spille vårt superpopulære barneshow der. Gjett om det var vellykket!

Legg igjen en kommentar

01. juli 2015

Vil du ha jazz? Da skal vi gi deg jazz!

2015-07-01 12.54.33

Aslag og jeg tok turen til Kongsberg i dag. Vi hadde hørt at det var jazzfestival i byen og visste at byens barn trengte en real skolering i hva jazz innebærer. Og finnes det noen bedre innføring i jazzens verden enn Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow? Vi synes ikke det.

2015-07-01 11.27.07

Som dere ser på bildene var det strålende vær, varmt og nydelig. Det er en ting å merke seg hvis man er festivalarrangør; sola skinner alltid når Bare Egil Band spiller. Vet ikke hvorfor det er sånn, men det har vist seg å holde stikk nå i mange år.

2015-07-01 12.56.02

 

Dessverre fikk vi ikke anledning til å delta i paraden og danse gjennom gatene med høy paraplyføring og elegante rytmiske trinn, men vi koste oss i solsteken sammen med mange engasjerte barn. Så håper vi bare at de hørte hva vi sa og sang til tross for at byens leverandør av musikkanlegg hadde valgt å utstyre oss med mikrofoner som kun virket fra tid til annen. De hadde kanskje blitt provosert av at vi ringte på forhånd for å forsikre oss spesielt om at den delen av utstyret var i orden?

Legg igjen en kommentar

29. juni 2015

Nok dressing i Steinkjer

Steinkjerfestivalen leverte varene i helga. Festivalen var totalt utsolgt for første gang, takket være vår nye lokalt forankrete hit-singel Flæsk og duppe. Folk hadde møtt opp i tusentalls for å synge med på denne nye Steinkjer-klassikeren. Spilletiden var utsøkt, midt mellom Europe og Dum Dum Boys og både folk flest, bandet og n’ je var i fyr og flamme. Trønder-avisa leverte et godt og fyldig referat. Per Ole Hagen fotoblogget litt.

2015-06-27 17.16.452015-06-27 17.16.482015-06-27 17.16.49
Ellers visste festivalen å servere meg den maten jeg trengte. Jeg fikk smake min første 333 grams burger fra Hildes grill sammen med vinneren av en konkurranse i regi av festivalen. Hildes grill hadde visstnok fått nye eiere, men de hadde beholdt menyen og i tråd med sangen var de overhode ikke sparsomme med thousand island-dressingen. Jeg trengte ikke å be om påfyll av dressing i det hele tatt. No, sir! Måtte faktisk plenty med servietter til for å hindre bæsjedannelse i skjeggrestene, men burgeren var gode saker, og med 300+ gram burger i magan var det nesten unødvendig med en porsjon klubb og duppe rett før jeg skulle på scenen.

2015-06-27 22.46.10

 

Ellers var det ei kjole og ei nokså kort strømpebukse som var kveldens kostyme. Ikke noe nytt under solen der altså, men det fungerer jo alltid. I tillegg fikk jeg en liten utstoppet grevling. Det har jeg visstnok alltid hatt på rideren uten å få det. Ukjent for meg, men man lærer så lenge man lever.

2015-06-27 23.07.48-2

Her blir ikke mye overlatt til fantasien. Gode muligheter for sagging når strømpebuksene så vidt når opp til knærne.

Trønder-avisa leverte et godt referat.

Legg igjen en kommentar

23. juni 2015

Alt jeg tar i blir til gull!

Wow! Nå skal jeg på ingen måte ta på meg all æren for dette selv, men er det en tilfeldighet at Trønder-avisa melder at Steinkjerfestivalen kommer til å bli utsolgt i forsalg og at Wu Tang Clan-konserten på lørdag allerede er utsolgt? Når jeg nettopp har sluppet to ganske så kick ass singler i forbindelse med hvert av de nevnte evenementene? Neppe!

ghostfaceegil24x24 fleskduppebareegil

Det gir en utrolig god følelse å vite at lille jeg kan gjøre en så stor forskjell, ikke bare for en regional musikkfestival, men også for et internasjonalt anerkjent rapkollektiv med lang fartstid i bransjen. Og nei, jeg synes ikke det er relevant at konserten med Wu Tang Clan var utsolgt allerede før jeg kom på ideen å slippe Jeg har fått dilla på Ghostface Killah som singel! Heller ikke at andre artister kan ha noe av æren for billettsalget til Steinkjerfestivalen. Det faller på sin egen urimelighet! Hvor mange av dem har sluppet en egen singel med en spesialskrevet låt til festivalen, liksom? Man kan virkelig ikke undervurdere hvilken forskjell Flæsk og duppe har gjort, ikke bare for festivalen, men for hele Nord-Trøndelag, ja, hele Midt-Norge.

Ronny Haugeland har som vanlig laget coveret til denne singelen. Fine greier, Ronny!

Og i forbindelse med Steinkjerfestivalen har Duplex Records samlet noen av mine største trønderlåter øverst i den totale spillelisten over Duplex-musikk. Hør gjennom hele den lista, du! Da er du bra blåst i øra når du er ferdig!

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Meny