Duplex

Bare Egil Band

Bare Egil Band
12. september 2014

Nå braker det løs i Drammen!

IMG_2435

I dag skal Union Scene få så jævlig juling! Vi er nettopp ferdig med en deilig lydprøve hvor vi ikke bare har fått øvd inn Lekeplass på Drammensbrua, men også har begynt å få hode og hale på morgendagens låt til Lillestrøm, Min kjære prinsesse. I mellomtiden kan dere kose dere med bilder fra Tromsø i går. Det var nok en stor seier hvor Tromsølåta Nedentil Niks er favoritten så langt på denne turneen. Man rekker fortsatt å komme seg til Union Scene i kveld hvor vi starter presis kl. 22.00. Men det er kanskje enda lettere å få kommet seg til Martins på Lillestrøm i morgen.

IMG_2446

og gårsdagens settliste:

 • Æ39
 • Flytt Bodø lenger sør
 • Rolls Royce-fabrikken i Volda
 • På fylla i Trondheim
 • Bergen, du er ei fitteby
 • Nystemten
 • Arne
 • Bloggsangen
 • Speider’n
 • Nordfjordeid gløggkokeri
 • Muslinger
 • Kom til Kongsberg
 • 333 grams burger
 • Hva skal vi gjøre med Askim
 • Nedentil niks
 • Pump opp oljen
 • Politimester
 • Sko

09. september 2014

Vanskelig å lage Oslo-låt. Hjælp meg!


Det viser seg gang på gang at det er aller vanskeligst å lage lokale låter til Oslo. Låta jeg skal skrive til konserten 20. september på Rockefeller er nok et eksempel på dette. Noe av grunnen er nok at Oslo er stort og utflytende uten noe samlende fokus. Det hadde vært mye enklere å lage låter om en av de enkelte bydelene. Men som oftest spiller jeg på Rockefeller eller andre steder i sentrum, og det føles ikke som det er steder som det publikummet som kommer føler noen voldsom tilhørighet til.

En annen utfordring er at jeg er Oslo-gutt selv. Dermed faller en del av innfallsvinklene jeg pleier å bruke bort. Jeg må jo innrømme at jeg er veldig glad i å erte stedene jeg spiller på litt med sangene mine. F.eks. ved å kalle Bergen ei fitteby (selv om det selvfølgelig er ment som honnør), og å ta til orde for å drepe alle barna i Drammen, slik jeg har tenkt til å gjøre i den nye sangen på Union Scene på fredag. Det er ille nok at jeg ikke en gang klarer å provosere folk med disse utspillene. Skulle jeg komme med denslags kritikk av Oslo, min egen by, ville den blitt totalt tannløs. Og skulle jeg komme med panegyrisk hyldest, ville den bli kvalmende oslosentrisk. Derfor er jeg litt i stuss om hvordan jeg skal gripe an denne sangen.

Jeg fikk i dag litt hjelp fra Østlandssendingen. De appelerte til sine lyttere om å komme med forslag via Facebook-sidene sine, og jeg fikk også komme på radiosendingen og klage min nød. Det var interessant å se hva slags forslag som kom inn. Absolutt ikke noe jeg hadde kommet på selv. Jeg skjønner at jeg tenker på en litt annen måte enn folk flest som gjerne ville at jeg skulle skrive om relevante, dagsaktuelle saker. Det er jo ikke det jeg jeg vanligvis driver med, for å si det forsiktig. Jeg er jo gladere i å være usaklig.

Jeg har fått en oppgave av låtskrivergeneratoren min; det skal være en sang om et dyr fra Oslo. Det mest opplagte i den forbindelse er kanskje å skrive noe om ulven i Oslomarka, men det blir også litt vel satirisk for min smak. Har du et bedre forslag, er jeg meget takknemlig for innspill. Jeg trenger ikke bare et tema, men gjerne en stedsangivelse hvor det kan være fint at sangen finner sted.

Student-TVen i Volda lagde forresten et intervju med meg på lørdag. Det samme gjorde studentavisa Peikestokken. Nederst den i saken finner du en rekke flotte bilder.

08. september 2014

Hjemmeseier i Volda

Stjælt fra Instagrambrukeren xmunkyx

Akkurat idet jeg trodde det ikke var mulig å spille bedre konserter, kom vi til Volda og hadde det enda fetere sist lørdag. Først dukket det opp så mye folk til den akustiske konserten i den supersjarmerende sjappa til Bokmannen at et syvsifret antall personer ikke fikk plass inne i butikken. Dernest kom det enda flere folk på selve konserten. Og for noen folk! Om jeg skal komme med ett tips til potensielle studenter: søk dere til Volda! I hvert fall hvis dere er unge herremenn med lyst til å utvide bekjentskapskretsen innenfor det annet kjønn, og gjerne da det søtere slaget. Som jeg synger i min nydelige nye sang «Nedentil Niks» som skal urframføres i Tromsø på torsdag: «Kall meg gjerne en gammal gris», men jeg liker altså spesielt godt å spille konsert for vakre unge jenter. Trenger ikke nødvendigvis å bli nærmere kjent med dem etterpå, det holder for meg å se de tilbedende øynene og sikla som renner mens vi speller. Da blir gamlefar i humør, skal jeg si deg!

Forøvrig kan det meldes at Dagbladet har fått somlet seg til å komme med en riktig hyggelig anmeldelse av plata, mens Studvest er mer lunkne. Men det gjør ikke noe, så lenge det er noenlunde velskrevet og velbegrunnet og det synes jeg det er. Kanskje litt overaskende at anmelderen har tolket mine dialektale utskeielser som seriøse forsøk på å imitere lokalesamfunnenes talemål på ordentlig. Men for all del, ting trenger ikke å være bra bare fordi det er gjort dårlig med vilje, så det synes jeg er relevante innvendinger.

Settlista i Volda så sånn ut:
Æ39
Flytt Bodø lenger sør
Faen i hælvete
Jeg Bare
I kveld skal Tante Sofie dø
På fylla i Trondheim
Bergen, du er ei fitteby
Nystemten
Arne
Bloggsangen
Speider’n
Nordfjordeid gløggkokeri
Muslinger
Kom til Kongsberg
333 grams burger
Hva skal vi gjøre med Askim
Rolls Royce-fabrikken i Volda
Pump opp oljen
Politimester
Sko

05. september 2014

Breaking news: Rolls Royce-fabrikken er lagt ned!

Denne fine gjengen gjorde furore på Samfundet i går. I dag blir det haraball på Rokken i Volda! Foto: Samfundet (Instagram)

Det var helt sykt fett på Samfundet i Trondheim i går. Det eneste problemet er at publikum er så inni hælvete bra der at jeg ikke trenger å jobbe noen ting for å lage godstemning. Men du verden, for et luksusproblem! Det var ekstremt stas å høre allsangen på Faen i hælvete, Bloggsangen, I kveld skal tante Sofie dø, Bergen, du er ei fitteby og ikke minst den splitter nye trønderrockklassikeren På fylla i Trondheim. Tusen takk for at dere kom, koste dere og lagde en super fest for oss også. Det var også stas å være med på bryggerilansering og få mitt helt eget øl. Smaken var kanskje mer interessant enn kjempegod, men det tar vi med godt humør.

Instagrambrukeren nygers tok dette fine bildet i Storsalen i går.

I kveld står Rokken i Volda for tur. Det er solgt bra med billetter, men det blir også mulig å kjøpe i døra for dem som er litt treige av seg. Nå straks er det også en liten akustisk minikonsert på Bokmannen her i Volda. Når det gjelder kveldens nyskrevne låt, viser det seg at selve hjørnesteinsbedriften jeg synger om , Rolls Royce-fabrikken er blitt nedlagt. Hva dette har betydd for folks lyst og evne til å gå ut å more seg der tør jeg nesten ikke tenke på. Men det har i hvert fall gitt meg noe å synge om. Låta er i hvert fall blitt uhyre feit, så den er grunn nok i seg selv til å komme. Settlista i går ble slik:
Æ39
Flytt Bodø lenger sør
Faen i hælvete
Jeg Bare
I kveld skal Tante Sofie dø
Bergen, du er ei fitteby
Nystemten
Arne
Bloggsangen
Speider’n
Nordfjordeid gløggkokeri
Muslinger
333 grams burger
Kom til Kongsberg
Hva skal vi gjøre med Askim
På fylla i Trondheim
Pump opp oljen
Politimester Sko

02. september 2014

Ny helg, nye muligheter!

Foto: Joffe Myrvold

Foto: Joffe Myrvold

I Steinkjer har jeg nå blitt lovet gratis burger livet ut som takk for min fengende hyllest til Hildes Grill. Jeg håper dette setter en eller annen form for presedens, for til Volda-konserten på lørdag har jeg skrevet en sang om Rolls Royce-fabrikken i bygda. Gratis Rolls Royce resten av livet (en ny i året, kanskje?) hadde virkelig vært noe! På fredag spiller jeg på Samfundet i Trondheim hvor det også lanseres et eget mikrobryggeri. De kan kanskje gi meg øl resten av livet for den nye låta mi, På fylla i Trondheim? Det er ikke alltid et dårlig liv å være artist!

I tillegg til konsertene på Rokken i Volda og Samfundet i Trondheim til helga, blir det også akustiske minikonserter med signering på Platekompaniet i Trondheim kl. 15.00 på fredag og hos Bokmannen i Volda kl. 14.00 på lørdag. Det har kommet inn noen nye anmeldelser av plata også. Adresseavisa i Trondheim falt fullstendig for trønderrockfokuset på skiva og klinte til med en velfortjent femmer. Den ligger dessverre ikke på nett, men dere får stole på mitt ord! Jeg driver ikke og juger, heller. Les også det lange, uredigerte intervjuet på ruzt.no! Det fungerer overraskende godt til å være en ordrett gjengivelse av alt som ble sagt.