Bare Egil Band
13. september 2016

Stor stas i Bergen!

bareegilaslag_foto_eiriklande_0345

(c) Eirik Lande

Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow gjorde reint bord i helga med to utsolgte hus på Østre under Bajazzfestivalen i Bergen. Ryktene sier at det gikk så bra at det ble en egen sak på TV2-nyhetene på lørdag! N’ Egil sjæl dukker også opp på God Morgen, Norge på TV2 i dag (tirsdag 13. september) for å snakke om Gilberts grusomme hevn, filmen han er med i som har premiere til helga. Jeg (Egil, altså) har allerede fortalt Dagsavisen om det harde arbeidet bak rolletolkningen i et gripende intervju.

(c) Eirik Lande

(c) Eirik Lande

Det er i det hele tatt grunn til å tro at det vil bli nok av Bare Egil i media i løpet av høsten. 30-årsjubileet for Duplex Records og 20-årsjubileumsturneen med Bare Egil Band skal det gnåles så mye om at det kommer til å sten om benene på noen hver.

bareegilaslag_foto_eiriklande_0387

(c) Eirik Lande

Eirik Lande tok disse bildene på lørdag. Flink, han! God til å være på rett sted til rett tid. Har du lyst til å være på rett sted til rett tid bør du komme deg på Kønnbandfestivalen på Stange i Hedmark til lørdag. Det blir siste mulighet til å se det superpopulære barneshowet på en stund. I hvert fall så vidt vi vet. Vi sier ikke nei hvis noen ber oss om å komme å spille, men vi vet ikke om noen oppdrag i den kommende tida. 

(c) Eirik Lande

(c) Eirik Lande

 

Legg igjen en kommentar

11. september 2016

Rockprat i Drammen

bareegilband_0dceb73ebf

Det er jo ikke bare Duplex Records’ 30-årsjubileum vi feirer i år med en gedigen mengde jubileumsaktiviteter. Det er også 20 år siden Bare Egil Bands debutalbum Absolutt Ikke ble sluppet. Dette markeres i første rekke med en turne til utvalgte steder over hele landet hvor plata blir spilt i sin helhet av n’ Bare Egil sjæl, helt uten gjesteartister, på gamlemåten med kassegitar, skjærende falsk sang og helt for jævlig mye skravling. Og som om ikke dette var nok er det noen som vil gå enda mer i dybden på denne utgivelsen. I Drammen har de et arrangement som heter Rockprat på et sted som heter Rekord bar. I sedvanlig ukritisk navlebeskuende stil har artisten sjæl takket ja til å være med på en helaftens prat om dette albumet 19. oktober sammen med Sven Ove Bakke under denne fanen. Dette kommer i tillegg til at turneen legger ferden innom Ypsilon bar i samme by 1. desember. Det går også rykter om at det blir et tilsvarende type dypdykk på Apollon i Bergen i regi av Einar «Engelen» Engelstad tidligere på dagen før konserten på Hulen 11. november.

Legg igjen en kommentar

01. september 2016

Research til Tromsø

Hei, Tromsø-venner! Jeg kommer til byen i morgen for å gjøre research til låta jeg skal skrive til Bare Egil Band-konserten på The Edge 12. oktober (og litt for å spille med Thulsa Doom på Driv – Se gjerne den fine videoen vi har laget i den forbindelse.)

Jeg skal jo spille den første plata mi, Absolutt Ikke i sin helhet i anledning dens 20-årsjubilum på The Edge. Men i tillegg skal jeg som vanlig skrive ei ny låt, og tematikken skal være verktøy i Tromsø. Jeg har landet på at den skal handle om hvordan Tromsø Jernvarehandel nedla driften, med katastrofale følger for byens snekkere. Hvis noen har noen anekdoter i den forbindelse blir jeg meget glad for innspill. Jeg er godt i gang, men det er alltid godt å få inn noen små drops av lokal kunnskap som kan gi visa den nødvendige lokale forankring.

Egilnix

I forbindelse med konserten vil jeg også slippe Nedentil Niks, den forrige låta jeg lagde i Tromsø som single i en brillefin innspilling og med nydelig coverkunst fra min gode venn Ronny Haugeland. Takk for oppmerksomheten, hilsen Egil.

Legg igjen en kommentar

07. juli 2016

Hjelp meg med info til jubileumslåt om Bodø

Denne høsten reiser jeg på turne med debutplata mi, Absolutt Ikke som jeg skal spille i sin helhet, aleine med kassegitaren min femten steder over hele Norge. Det blir faen meg episk! For første gang på lenge kan du faktisk være sikker på å høre de sangene du liker på en Bare Egil Band-konsert, ikke bare den dritten jeg liker å spille. Det er jo en begivenhet i seg selv.

Jeg spiller på Dama Di i Bodø 27. oktober og det blir nok stas. Min forrige Bodølåt, majestetiske Flytt Bodø lenger sør fra den siste plata mi Norge på kryss og tvers volum 3 fra 2014 er jo en av de aller mest populære sangene fra den plata og det finnes flotte Youtubevideoer av versjoner både fra NRK Sommeråpent og P3 og jeg spilte den også nylig i Minecraft av alle steder, i NRKs store sending derfra.

Jeg vet at folk i Bodø har vært svært takknemlige for at jeg på den fine måten har satt fokus på landsdelens problemer og løftet fram byens mildt sagt problematiske plassering. Dette har også hatt overføringsverdi for hele resten av Nord-Norge og vært en sterkt motiverende faktor for planene om storstilte kommunesammenslåinger ikke bare nordpå, men i hele landet.

Nå er det 200-årsjubileum i Bodø og det blir markert på ymse vis blant annet ved at jeg skal lage en ny låt til byen (som jeg alltid gjør til konsertene mine). Og da passer det overraskende bra at dataprogrammet mitt har valgt ut at jeg skal lage en blues om Bodøs grunnlegger. Det skal jeg vel klare, med mindre det blir for tett på tematikken i den forrige låta? Det at det skal være en blues tilsier at den bør handle om hans negative følelser rundt byens plassering og da kan det jo fort bli samme låta en gang til.

Hvem var det så som grunnla byen? Det er ikke sikkert skylda egentlig kan legges på noen enkeltperson, men jeg har gjort nok research til å finne ut at en dude som heter Jens Rathke kan ha hatt noe med saken å gjøre. Er det noen som vet noe mer om ham som kan gi meg noen juicye detaljer til ei låt? Sitter det noen Rathke-etterkommere som kan gi meg noe info? Han var ugift, men han var jo en mann som tilbragte en del tid i Nord-Norge, så det er ikke umulig at han fikk seg en etterkommer eller to der.

Eller kanskje jeg bare skal lage en generell jubileumslåt? Jeg tillater meg faktisk ubegrenset med slack i forhold til den oppgaven jeg blir tildelt; det viktigste er at det blir en eller annen låt. Så hvis det er noen som har andre innspill til hva ei låt om Bodø kan handle om, er det bare å fyre løs. Som vanlig er jeg interessert i hva som helst av lokal informasjon, gøyale stedsnavn, spesielle skikker, artige historier om lokale originaler etc. Hva som helst! Fyr løs, Bodøværinger. Jeg trenger all hjelp jeg kan få!

Legg igjen en kommentar

04. juli 2016

Siste pottesjanse nå! Vi trenger analyseproblematiseringshjelp!

 

Kvart Potte [sensurert]

Som vel alle nå har fått med seg, feirer vårt plateselskap Duplex Records 30 årsjubileum i år. I den forbindelse har det blitt sammen en nydelig spilleliste med til nå uutgitt musikk under navnet Kvart Potte. Her er det unike låter med Bare Egil Band, Hurra Torpedo, Black Debbath, marOder, De sørgelige restene og mange mer. Det vil også bli trykket opp i en folkefinansiert kassettutgave som nå er tilgjengelig kun i et drøyt døgn til gjennom New Jelly, så her gjelder det å gripe sjansen!

Kassetten vil bestå av et utvalg av låtene fra spillelista, og da selvfølgelig konsentrert om de minst populære ettersom de mer populære sporene antageligvis vil klare seg utmerket på egen hånd. Men dette medfører en del dilemmaer. Hvordan skal vi avgjøre hvilke sanger som er minst populære? Vi kan se på strømmetallene fra Spotify og Tidal, men her er det mange feller å gå i. Ettersom vi har sluppet en sang i uka i lengre tid vil de forskjellige låtene ha svært ulikt utgangspunkt. De som har vært med fra starten vil selvfølgelig ha hatt mulighet til å strømmes mange ekstra ganger. Vi kunne justert for dette ved å se på gjennomsnitt i stedet for absolutte tall, men da får sent ankomne låter en fordel ettersom spillelista har fått slik en voldsom spredning og popularitet med tiden, slik at de nyeste låtene dermed vil kunne ha nådd ut til flere. Løsningen har blitt å se på strømmetallene for juli måned. Da er alle sangene lansert og de starter således på like fot. Nå er det viktig at alle, og særlig de som har bestilt kassetten hører mest mulig på de sangene de liker dårligst slik at de ikke ender opp på kassetten! Forstått? Vi har lagt merke til at noen prøver å unngå å strømme lista i det hele tatt, kanskje for å oppnå at alle sangene strømmer så dårlig at de blir med.  Det er juks og kan medføre utestengning fra hele internett.

Og vær så vennlig å bidra med flust mulig ekstra problematiseringer i forhold til det å hente inn rettferdige tall. Et aspekt er at det ligger en iboende urettferdighet i spillelistas faste rekkefølge. De øverste låtene vil naturlig nok spilles mest og dermed ha liten eller ingen sjanse til å bli med på kassetten. Det er vel forøvrig grunn til å tro at ingen har tenkt til å høre på kassetten uansett, så dere har kanskje ingen tydelig egeninteresse av å gi oss gode grunnlagstall, men husk at dette er en borgerplikt på linje med å stemme ved valg, være meddommer og å vaske klosettet etter seg når man har vært ekstra uheldig med noe fremmedlandsk mat. Og som sagt; de som skulker unna vil få inndratt mange ting og blir ikke nødvendigvis invitert i selskaper heretter.

Legg igjen en kommentar

Meny