Bare Egil Band
01. desember 2016

Kjærligheta er som ei rundkjøring

Duplex Records har i høst hatt stor suksess med et prosjekt som fokuserer på trafikksikkerhet gjennom den nye spillelista Teorisangboka. Her finner ungdom og andre på vei til førerkortet gode og instruktive sanger med råd om proper atferd i trafikken fra anerkjente duplexartister som Black Debbath, marOder, De sørgelige restene og Jorunn Lønning sammen med nyere artister som Bærum reggaeorkester og Aslag synt. Nå presenterer Bare Egil Band enda en splitter ny single med en poetisk sammenligning mellom kjærligheten og rundkjøringer. Dette burde være klargjørende for mange og gi svar på mange av de spørsmålene folk har rundt dette med rundkjøringer. Hvordan gir man tegn uten å bli misforstått? Kan det virke som trakassering å rote rundt inne i rundkjøringen i tide og utide? Hva skal alt bety? Folk har masse spørsmål. Nå får de svar. Takket være Duplex Records og Bare Egil Band.

kjaerlighetaersomeirundkjoring-1400x1400

Legg igjen en kommentar

29. november 2016

Siste sjanse for Absolutt Ikke

aasgaadblues24x24

Da går Bare Egil Bands jubileumsturne inn i sin siste uke, og for en reise det har vært. Fulle hus og topp stemning både her og der. Masse nye singler har blitt gitt ut og nye låter har blitt skrevet. I forbindelse med den utsolgte konserten på Glassmagasinet i Horten på fredag lanseres spillelista Westfold med den nye singelen Åsgårdstrand blues som også finnes på Itunes og Tidal. For de heldige som har billett til den også utsolgte konserten i Drammen på torsdag anbefales selvfølgelig spillelista Büsker Dü med dens overflod av sanger om Drammen og Kongsberg. Konserten på Bærum kulturhus onsdag er den siste muligheten til å få høre Absolutt Ikke i sin helhet i denne omgang. Der er det nemlig etter alt å dømme fortsatt billetter igjen. Jeg spiller forresten også på Caliban Sessions på John Dee på lørdag, men det er også utsolgt og dessuten begynner jeg et kvarter før dørene åpner (kvart potte).

Legg igjen en kommentar

11. november 2016

Kongsbergbonanza

egilkif

I dag spiller jeg på Hulen i Bergen. Det er utsolgt og ingen grunn til å promotere det i noen særlig grad, men jeg kan jo minne om at det finnes en ypperlig liste med min Vestlandsmusikk for dem som skulle være interessert i det. I morgen lander jubileumsskuta i Ålesund hvor jeg skal ha æren av å spille sammen med selveste DeLillos på Terminalen. Har hørt mye bra både om stedet og bandet, så det gleder jeg meg til.

Men i dag er jeg først og fremst ute etter fortelle om dagens single, KIF. Dette er en fotballsang til Kongsbergs stolthet, fotballaget som nå har tatt seg helt til cupfinalen! Fantastisk. Jeg har kastet meg rundt, satt sammen et stjernelag av musikere fra byen og laget denne funkye discoklassikeren som ganske sikkert vil sende laget både til topps i både cup og serie. Gratulerer på forskudd! Som ekstraspor har jeg lagt med Skilles i Kongsberg og en scattefest av en liveversjon av Kom til Kongsberg. Du verden for noen fine greier!

Singlen kan med fordel kjøpes i Itunes, men den kan også lyttes på i Spotify eller Tidal.

 

Legg igjen en kommentar

04. november 2016

Egil kaller Vestlandet

bareegilscatter24x24

Jeg er vel nå omtrent halvveis i høstens seiersrunde med jubileumskonserter landet over og det er tydeligvis stort for både meg og dere. Forrige uke bød på fulle hus i Bodø, Mo i Rana og Trondheim og en forfriskende kjøretur mellom de to siste når flyet bestemte seg for at det ble for slitsomt å komme innom Mo i Rana for å ta med passasjerer på en lørdag. Tusen takk til sjåfør Jan Robert for jævla sporty innstilling til bruk av lørdagskvelden. Og takk til Berre Bryggeri som bød på forfriskninger til reisen i form av et spesialbrygget Bare Egil Brigg. Fine greier! Og takk til Samfundet som bød på den kanskje største stemningen så langt, noe som ikke sier så reint lite.

thesognof

Neste uke står Sandnes, Stavanger, Bergen og Ålesund for tur og jeg kommer selvfølgelig med en splitter ny singel i sakens anledning, den brillefine Alle i Stavanger scatter i et liveopptak fra turneen i 2014. Og som b-side/ekstraspor byr jeg på selveste Værfast på Ulriken fra samme turne. Begge er å finne i den fylkesvise samlingen The Sogns of Horda and Roga, som samler mine vestlandssanger. Er ikke så mye musikk der ennå, men det blir jo et påfyll av nye potensielle sanger etter neste helg. Det blir selvsagt urpremierer hvert sted på enda nyere låter (selv om de nok ikke blir utgitt med det første). Til sangen Ikke drep meg i Sandnes trenger jeg fortsatt noen innspill på gode stedsnavn i og omkring Sandnes Sentrum. Sangen om Rådhuset i Stavanger kan også trenge noe geografisk påfyll eller noen gode historier om angjeldende bygning. Jeg lager også en sterk politisk vise om diskusjonen rundt Bybanen i Bergen. Er det riktig at det er snakk om å legge traseen over Bryggen? Jeg håper det ellers bortfaller mye av premisset for den sangen jeg har laget så langt. Diskutér! Til Ålesund er det litt blankt ennå. Skal være en skillingsvise om kjøpesenteret i byen. Noen som har innspill? Ellers blir det kanskje en homage til DeLillos som jeg skal spille sammen med. De har jo nettopp sluppet det utmerkete albumet Peiling på seiling med bl.a. singelen Aldri epleslang. Kanskje jeg skal lage min egen epleslanglåt?

Ellers kan jeg melde at jeg fikk Audun Tyldens minnepris forrige uke, noe som var svært trivelig og ærerikt. Singelen 2 Sko med Jaa9 og OnklP ser ut til å gjøre det riktig bra ute i det virtuelle. Og Dupli spilleliste Trafikksangboka får en ny låt i dag i form av Trafikkrisiko med De sørgelige restene. Den ligger selvsagt allerede i listene Duplex nyeste og Duplex komplett sammen med Bare Egil Bands nye single.

Legg igjen en kommentar

21. oktober 2016

To deilige nye singler fra Bare Egil Band

egilsplitter

I morgen er den store jubileumskonserten for Absolutt Ikke på Sentrum Scene og det er faktisk fortsatt noen billetter igjen. I den forbindelse kom som dere alle vet den fremragende versjonen av Oslo, du er dyr i spillelista Osloviser forrige fredag, men i dag kliner jeg til igjen. For ikke bare kommer endelig den trønderske reggaeversjonen av Splitter Pine i spillelista The delicate sound of a Trønder. Dette selvfølgelig som et markedsføringsstunt i forbindelse med konserten på Samfundet i Trondheim neste fredag.

I tillegg slipper Jaa9 & OnklP sin nye single 2 Sko i dag med bidrag både på tekst- og vokalfronten fra sjølveste n’ je. Hvis du vil sørge for å holde deg oppdatert om alt dette, bør du selvsagt følge spillelista Det nyeste fra Duplex Records på Spotify. Og da har jeg ikke en gang nevnt at jeg slapp en liten single på onsdag også, som en del av Teorisangboka fra Duplex Records/Gjensidige – et tiltak for å hjelpe flere kandidater gjennom førerprøven ved hjelp av musikk. Målet er at 0 personer skal dø i trafikken mens de hører på musikk fra Duplex Records innen år 3000.

Legg igjen en kommentar

Meny