Duplex

Bare Egil Band

Bare Egil Band
21. september 2014

Episk finale

10518593_10152665939491023_1826229594902598093_o

Foto: Anja Lindtner Grani Hagen

Full av selvskryt som jeg er kan jeg vel ikke gjøre annet enn å påstå at det gikk ganske storartet på den siste delen av turneen også. For det gjorde det nemlig! Konserten på Kongsberg ble en gedigen bryllupsfest hvor mitt gode forhold til byen og Energimølla ble formalisert en gang for alle. Alle ville ha ei beta av brura og det ble en bryllupsnatt av de sjeldne! Lågendalsposten rapporterte begeistret fra arrangementet og sjekk ut fotogalleriet fra konserten. Takket være godstemningen i Kongsberg på fredag og Drammen forrige uke vil Buskerud bli prøveprosjekt for min splitter nye albumserie Fylkesvisesamlinger (eller Fylkesvise samlinger). Plata Büsker Dü er planlagt til neste høst og vil bestså  av en side med sanger fra Drammen og en side med sanger fra Kongsberg. Den vil bli etterfulgt av en turne i fylket med et band bestående av lokale musikere hvor det skal lages ytterligere nye låter fra fylket med god mulighet for at plata får en snarlig oppfølger.

Foto sjælt fra instagrambrukeren steffenhak

Gårsdagens avslutningsfest på Rockefeller ble en mer lavmælt affære med en litt brydd geisha i hovedrollen. Men etter hvert tødde hu også opp og bød opp på en musikalsk festaften av de sjeldne. Også herfra finnes det noen brillefine bilder. Det bandet som har vært med på denne turen har levert som aldri før og det nye låtmaterialet har også holdt en jevnt høyere standard enn noensinne. Den neste plata i serien Norge på kryss og tvers blir nesten sikkert et livealbum med de nye låtene fra denne turneen og det kommer til å bli helt legendarisk superfett! Jeg gleder meg til å høre igjen råopptakene og sette sammen denne plata! De idiotene som ikke fikk med seg noen av datoene på turneen får en liten trøstesjanse under Uka i Ås og på Glenghuset i Sarpsborg hhv. 17. og 18. oktober.

For eventuelle interesserte nerder følger settlistene fra de siste konsertene:

Settliste Drammen

 1. Æ39
 2. Alle hjerters dag i Drammen
 3. Rolls Royce-fabrikken i Volda
 4. 333 grams burger
 5. Bergen, du er ei fitteby
 6. Nystemten
 7. Arne
 8. Bloggsangen
 9. Speider’n
 10. Nordfjordeid gløggkokeri
 11. Muslinger
 12. Kom til Kongsberg
 13. Hva skal vi gjøre med Askim
 14. Nedentil niks
 15. Lekeplass på Drammensbrua
 16. Pump opp oljen
 17. Politimester
 18. Sko

Settliste Lillestrøm

 1. Æ39
 2. 333 grams burger
 3. Faen i hælvete
 4. Lekeplass på Drammensbrua
 5. Nedentil niks
 6. Bergen, du er ei fitteby
 7. Nystemten
 8. Arne
 9. Bloggsangen
 10. Speider’n
 11. Lillestrøm, Lillestrøm dærtara
 12. Muslinger
 13. Kom til Kongsberg
 14. Hva skal vi gjøre med Askim
 15. Min svikefulle prinsesse
 16. Pump opp oljen
 17. Politimester
 18. Sko

Settliste Hamar

 1. Æ39
 2. 333 grams burger
 3. Faen i hælvete
 4. Lekeplass på Drammensbrua
 5. Min svikefulle prinsesse
 6. Bergen, du er ei fitteby
 7. Nystemten
 8. Arne
 9. Seb’s hotell
 10. Speider’n
 11. Nordfjordeid gløggkokeri
 12. Muslinger
 13. Kom til Kongsberg
 14. Hva skal vi gjøre med Askim?
 15. Erstatt mjøskalk med granitt
 16. Pump opp oljen
 17. Politimester
 18. Sko

Settliste Kongsberg

 1. Æ39
 2. 333 grams burger
 3. Alle hjerters dag i Drammen
 4. Lekeplass på Drammensbrua
 5. Min svikefulle prinsesse
 6. Bergen, du er ei fitteby
 7. Nystemten
 8. Arne
 9. Kongsberggåsa
 10. Speider’n
 11. Nordfjordeid gløggkokeri
 12. Muslinger
 13. Erstatt mjøskalk med granitt
 14. Illeluktende mann på sykehuset
 15. Kom til Kongsberg
 16. Skilles i Kongsberg
 17. Pump opp oljen
 18. Politimester
 19. Sko

Settliste Oslo

 1. Æ39
 2. 333 grams burger
 3. Skilles i Kongsberg
 4. Nedentil niks
 5. Faen i hælvete
 6. Jeg bare
 7. Bergen, du er ei fitteby
 8. Nystemten
 9. Arne
 10. Speider’n
 11. Nordfjordeid gløggkokeri
 12. Muslinger
 13. Kom til Kongsberg
 14. Erstatt mjøskalk med granitt
 15. Hva skal vi gjøre med Askim?
 16. Oslo, du er dyr
 17. Pump opp oljen
 18. Politimester
 19. Sko

12. september 2014

Nå braker det løs i Drammen!

IMG_2435

I dag skal Union Scene få så jævlig juling! Vi er nettopp ferdig med en deilig lydprøve hvor vi ikke bare har fått øvd inn Lekeplass på Drammensbrua, men også har begynt å få hode og hale på morgendagens låt til Lillestrøm, Min kjære prinsesse. I mellomtiden kan dere kose dere med bilder fra Tromsø i går. Det var nok en stor seier hvor Tromsølåta Nedentil Niks er favoritten så langt på denne turneen. Man rekker fortsatt å komme seg til Union Scene i kveld hvor vi starter presis kl. 22.00. Men det er kanskje enda lettere å få kommet seg til Martins på Lillestrøm i morgen.

IMG_2446

og gårsdagens settliste:

 • Æ39
 • Flytt Bodø lenger sør
 • Rolls Royce-fabrikken i Volda
 • På fylla i Trondheim
 • Bergen, du er ei fitteby
 • Nystemten
 • Arne
 • Bloggsangen
 • Speider’n
 • Nordfjordeid gløggkokeri
 • Muslinger
 • Kom til Kongsberg
 • 333 grams burger
 • Hva skal vi gjøre med Askim
 • Nedentil niks
 • Pump opp oljen
 • Politimester
 • Sko

09. september 2014

Vanskelig å lage Oslo-låt. Hjælp meg!


Det viser seg gang på gang at det er aller vanskeligst å lage lokale låter til Oslo. Låta jeg skal skrive til konserten 20. september på Rockefeller er nok et eksempel på dette. Noe av grunnen er nok at Oslo er stort og utflytende uten noe samlende fokus. Det hadde vært mye enklere å lage låter om en av de enkelte bydelene. Men som oftest spiller jeg på Rockefeller eller andre steder i sentrum, og det føles ikke som det er steder som det publikummet som kommer føler noen voldsom tilhørighet til.

En annen utfordring er at jeg er Oslo-gutt selv. Dermed faller en del av innfallsvinklene jeg pleier å bruke bort. Jeg må jo innrømme at jeg er veldig glad i å erte stedene jeg spiller på litt med sangene mine. F.eks. ved å kalle Bergen ei fitteby (selv om det selvfølgelig er ment som honnør), og å ta til orde for å drepe alle barna i Drammen, slik jeg har tenkt til å gjøre i den nye sangen på Union Scene på fredag. Det er ille nok at jeg ikke en gang klarer å provosere folk med disse utspillene. Skulle jeg komme med denslags kritikk av Oslo, min egen by, ville den blitt totalt tannløs. Og skulle jeg komme med panegyrisk hyldest, ville den bli kvalmende oslosentrisk. Derfor er jeg litt i stuss om hvordan jeg skal gripe an denne sangen.

Jeg fikk i dag litt hjelp fra Østlandssendingen. De appelerte til sine lyttere om å komme med forslag via Facebook-sidene sine, og jeg fikk også komme på radiosendingen og klage min nød. Det var interessant å se hva slags forslag som kom inn. Absolutt ikke noe jeg hadde kommet på selv. Jeg skjønner at jeg tenker på en litt annen måte enn folk flest som gjerne ville at jeg skulle skrive om relevante, dagsaktuelle saker. Det er jo ikke det jeg jeg vanligvis driver med, for å si det forsiktig. Jeg er jo gladere i å være usaklig.

Jeg har fått en oppgave av låtskrivergeneratoren min; det skal være en sang om et dyr fra Oslo. Det mest opplagte i den forbindelse er kanskje å skrive noe om ulven i Oslomarka, men det blir også litt vel satirisk for min smak. Har du et bedre forslag, er jeg meget takknemlig for innspill. Jeg trenger ikke bare et tema, men gjerne en stedsangivelse hvor det kan være fint at sangen finner sted.

Student-TVen i Volda lagde forresten et intervju med meg på lørdag. Det samme gjorde studentavisa Peikestokken. Nederst den i saken finner du en rekke flotte bilder.

08. september 2014

Hjemmeseier i Volda

Stjælt fra Instagrambrukeren xmunkyx

Akkurat idet jeg trodde det ikke var mulig å spille bedre konserter, kom vi til Volda og hadde det enda fetere sist lørdag. Først dukket det opp så mye folk til den akustiske konserten i den supersjarmerende sjappa til Bokmannen at et syvsifret antall personer ikke fikk plass inne i butikken. Dernest kom det enda flere folk på selve konserten. Og for noen folk! Om jeg skal komme med ett tips til potensielle studenter: søk dere til Volda! I hvert fall hvis dere er unge herremenn med lyst til å utvide bekjentskapskretsen innenfor det annet kjønn, og gjerne da det søtere slaget. Som jeg synger i min nydelige nye sang «Nedentil Niks» som skal urframføres i Tromsø på torsdag: «Kall meg gjerne en gammal gris», men jeg liker altså spesielt godt å spille konsert for vakre unge jenter. Trenger ikke nødvendigvis å bli nærmere kjent med dem etterpå, det holder for meg å se de tilbedende øynene og sikla som renner mens vi speller. Da blir gamlefar i humør, skal jeg si deg!

Forøvrig kan det meldes at Dagbladet har fått somlet seg til å komme med en riktig hyggelig anmeldelse av plata, mens Studvest er mer lunkne. Men det gjør ikke noe, så lenge det er noenlunde velskrevet og velbegrunnet og det synes jeg det er. Kanskje litt overaskende at anmelderen har tolket mine dialektale utskeielser som seriøse forsøk på å imitere lokalesamfunnenes talemål på ordentlig. Men for all del, ting trenger ikke å være bra bare fordi det er gjort dårlig med vilje, så det synes jeg er relevante innvendinger.

Settlista i Volda så sånn ut:
Æ39
Flytt Bodø lenger sør
Faen i hælvete
Jeg Bare
I kveld skal Tante Sofie dø
På fylla i Trondheim
Bergen, du er ei fitteby
Nystemten
Arne
Bloggsangen
Speider’n
Nordfjordeid gløggkokeri
Muslinger
Kom til Kongsberg
333 grams burger
Hva skal vi gjøre med Askim
Rolls Royce-fabrikken i Volda
Pump opp oljen
Politimester
Sko

05. september 2014

Breaking news: Rolls Royce-fabrikken er lagt ned!

Denne fine gjengen gjorde furore på Samfundet i går. I dag blir det haraball på Rokken i Volda! Foto: Samfundet (Instagram)

Det var helt sykt fett på Samfundet i Trondheim i går. Det eneste problemet er at publikum er så inni hælvete bra der at jeg ikke trenger å jobbe noen ting for å lage godstemning. Men du verden, for et luksusproblem! Det var ekstremt stas å høre allsangen på Faen i hælvete, Bloggsangen, I kveld skal tante Sofie dø, Bergen, du er ei fitteby og ikke minst den splitter nye trønderrockklassikeren På fylla i Trondheim. Tusen takk for at dere kom, koste dere og lagde en super fest for oss også. Det var også stas å være med på bryggerilansering og få mitt helt eget øl. Smaken var kanskje mer interessant enn kjempegod, men det tar vi med godt humør.

Instagrambrukeren nygers tok dette fine bildet i Storsalen i går.

I kveld står Rokken i Volda for tur. Det er solgt bra med billetter, men det blir også mulig å kjøpe i døra for dem som er litt treige av seg. Nå straks er det også en liten akustisk minikonsert på Bokmannen her i Volda. Når det gjelder kveldens nyskrevne låt, viser det seg at selve hjørnesteinsbedriften jeg synger om , Rolls Royce-fabrikken er blitt nedlagt. Hva dette har betydd for folks lyst og evne til å gå ut å more seg der tør jeg nesten ikke tenke på. Men det har i hvert fall gitt meg noe å synge om. Låta er i hvert fall blitt uhyre feit, så den er grunn nok i seg selv til å komme. Settlista i går ble slik:
Æ39
Flytt Bodø lenger sør
Faen i hælvete
Jeg Bare
I kveld skal Tante Sofie dø
Bergen, du er ei fitteby
Nystemten
Arne
Bloggsangen
Speider’n
Nordfjordeid gløggkokeri
Muslinger
333 grams burger
Kom til Kongsberg
Hva skal vi gjøre med Askim
På fylla i Trondheim
Pump opp oljen
Politimester Sko