Duplex

Bare Egil Band

Bare Egil Band
25. mars 2014

Den nye Aasen besøker Træna

På Trænafestivalen 2013

Når jeg spilte på Trænafestivalen i fjor sommer ble jeg så seriøst inspirert at jeg endte med å skrive hele to låter. På Trænas solsvidde strender og Bygg bru til Træna. Nå skjønner sikkert de fleste at grunnen til at jeg melder dette er at en av dem er blitt spilt inn til den allerede mye omtalte Norge på kryss og tvers volum 3, men hold på hatten! Faktisk har vi gått helt bananas og spilt inn begge to! Det er vel gode nyheter for havfolket! Nå er det kanskje usannsynlig at begge to vil finne veien til det endelige produktet, men det er faktisk fortsatt helt mulig!

Flytt Træna lenger sør

På Trænas solsvidde strender er blitt en god gammeldags norsk sjømannsvise i en frisk og freidig Springsteen-tapning. Svinger som tusan! Mens infrastrukturdrageren Bygg bru til Træna som kan se i et klipp her fra NRKs Sommeråpent er en av mange låter på det nye albumet som viser min unike dialektforståelse. Ved å velge og vrake fritt fra forskjellige dialekter er jeg nå i ferd med å skape et nytt og bedre folkemål og det snakkes allerede om at jeg er i ferd med å bli den nye Ivar Aasen. Det er vel ikke dårlig! Ikke dritdårlig i hvert fall! Minst midt på treet; eller midt på Træna da! Ho ho! Den satt! Jaja, mer er det kanskje ikke å si om den saken så langt.

24. mars 2014

Flytt Bodø lenger sør

Det er enorm forventning og nysgjerrighet knyttet til hvilke sanger jeg har valgt å spille inn til den kommende plata Norge på kryss og tvers volum 3. Folk har gått helt av skaftet, og det er ikke så rart for det er et utmerket utvalg låter å velge mellom. Og det er klart at det skaper et voldsomt lokalt engasjement at sangene er spesialskrevet til hvert enkelt sted. Jeg har fått en så stor pågang fra forskjellige turistsjefer og markedsavdelinger at jeg har blitt nødt til å få meg hemmelig telefonnummer og bare henvise folk hit til bloggen. Og her vil det gå for seg framover! Med få ukers mellomrom vil jeg fortsette å kunngjøre hvilke låter jeg har spilt inn og fortelle litt om prosessen bak dem mens jeg stadig understreker at det fortsatt ikke er sikkert at alle låtene blir med på den endelige plata, selv om den blir uvanlig kort hvis de ikke blir med.

Foto: Daniel Seljebø

Foto: Daniel Seljebø

Denne gang kan jeg fortelle at Flytt Bodø lenger sør er blant de innspilte perlene. Noe som burde glede en del folk, for den er allerede en populær gjenganger både på konsert og internett. Det finnes bl.a. en prikkfri innspilling på Youtube fra en opptreden på P3 fra noen år tilbake.

Men heldigvis har det skjedd store ting i studio og den innspilte versjonen til plata er om mulig blitt enda fetere enn denne gamle akustiske versjonen fra radioen. Den har bl.a. fått en flott radioteaterinnpakning og jeg har utviklet en nydelig vibrato som løfter moduleringen til de store høyder.

16. mars 2014

Bilen, jenta oh yeah!

Sangeren i arbeid. Foto: Daniel Seljebø

Sangeren i arbeid. Foto: Daniel Seljebø

Kjære alle sammen. Da begynner jeg det store arbeidet med å avsløre hvilke sanger som er spilt inn til Norge på kryss og tvers volum 3. Det har knyttet seg enorm spenning og forventning rundt dette og hemmeligholdelsen har vært total. Men de neste ukene vil jeg altså røpe hvilke sanger som er blitt spilt inn i studio, uten at dette er noen garanti for at alle blir med på den endelige plata. Jeg planlegger nemlig å prøve å redusere antallet fra 13 til nærmere 10 sanger. Erfaringsmessig klarer jeg ikke denslags, men jeg skal forsøke. Siden mange nok har avslørt minst en av låtene etter å ha hørt hva vi spiller på den lille studiodokumentaren under, kan jeg begynne med en liten perle som heter Bilen, jenta oh yeah.

På Rjukan har jeg spilt mange ganger, både på den utmerkete Rjukan Rockfestival og ellers rundt i byen. Det er alltid trivelig og vi gleder oss stort til å komme tilbake på årets festival 14. juni med selveste Black Debbath. For kun få år siden var jeg på besøk og spilte en fullsatt konsert på Huset på en ellers bedriten mandagskveld. Til den konserten hadde jeg fått i oppgave av mitt låtskriverprogram å skrive en Rjukanrelatert låt om en bil, noe som ble til sangen Rjukans råeste Rolls. Den handlet litt om råning, litt om klasseskillet i det gamle industrisamfunnet og litt om fest. Den ble litt lang og omstendelig og jeg skrev den nærmest umiddelbart om til den litt mer poengterte Bilen, jenta oh yeah. Teksten har senere gått gjennom diverse metamorfoser i forbindelse med framføringer på ulike konserter, men den har nå endelig funnet sin endelige form. Jeg må innrømme at den er nokså sterkt inspirert av Jim Steinmans fascinasjon for å skrive den utlimate bilkræsjlåta, noe han forteller om i videoklippet under.

Brynjar fikk også i oppdrag å kopiere Todd Rundgrens bilkræsjsolo fra sangen Bat out of Hell som Jim Steinman forteller om i klippet under. Ja, det blir mye Jim Steinman i dag, men han har tross alt skrevet Total Eclipse of the Heart, så selv om han er ravende gal er det verdt å høre litt på ham.

Ved siden av bilkræsjsoloen har produsent Blomstrøm fått leke seg både med Knopfler- og Gilmourinstinktene sine og lagt plenty med solotoner gjennom hele låta. Jeg vil også benytte anledningen til å berømme min egen dialektforståelse. Den som ikke blir rørt av min vare tolkning av det nydelige Rjukanmålet må være lagd av stein.

15. mars 2014

Hvilke sanger har jeg spilt inn?

Som allerede meldt er jeg nå ferdig med vokalarbeidet på den nye plata «Norge på kryss og tvers volum 3″ med planlagt utgivelse til høsten. For å ha noe nytt å melde på sosiale medier så ofte som mulig i tida framover gidder jeg ikke å avsløre nøyaktig hvilke låter jeg har spilt inn med det samme. Her må informasjonen tynes ut og spres utover sånn at dere stadig må oppsøke blogg, Facebook og Twitter sultne på mer informasjon om hva deres kjæreste skjeggebass driver med. Hvilke sanger tror dere jeg har spilt inn, da? Noen som har noen teori? Noen som har vært på konsert og hørt en ny låt som dere ønsker å høre i innspilt form? Er det noen som i det hele tatt er interessert? Er det noen sanger som er mer ønsket enn andre? Kom igjen! La deres stemme bli hørt enten i kommentarfeltet her på Facebook eller Twitter! Generer en haug med interesse! Skap en viral sensasjon! Detta blir moro! Det blir ingen premie til dem som har gjettet riktig, men hvis det er mange som ønsker seg en låt eller to som jeg ikke har spilt inn ennå kan det være stor mulighet for at den får bli med på Volum 4!

13. mars 2014

Vokalarbeidet ferdig

Videoreportasje fra studioarbeidet laget av tre elever ved medialinja på Elvebakken

Da har n’ je vært i studio og avsluttet hovedvokalarbeidet på Norge på kryss og tvers volum 3. Det ble gjort unna på tre dager, noe som nok er rekordtid for denna karen (bortsett fra på plata «Jeg er helt rå» hvor all synging faktisk ble gjort samtidig som kompet). Sjøl er jeg grisefornøyd, noe som bare skulle mangle på dette stadiet i prosessen. Hvis jeg nå hadde tenkt at det var middelmådige greier, hadde det nok vært liten grunn til å tenke på en utgivelse. Og utgivelse skal det bli! Høsten 2014 hvis planen holder. Fjorten låter er spilt inn, inkludert allerede utgitte Nasjonen, som antageligvis ikke blir med på selve plata. Den er litt utenfor konseptet som jo som vanlig dreier seg om sanger som jeg har spesialkomponert til konserter rundt omkring i det ganske land. Forhåpentligvis klarer jeg å luke bort noen låter til før utgivelse sånn at jeg for en gangs skyld kan sitte igjen med en plate som bare inneholder gull. Å myrde mine elsklinger er ikke min sterkeste side historisk sett, men denne gangen skal jeg klare det. Særlig fordi jeg denne gang også vurderer en LP-utgivelse, noe som medfører at det blir plass til noe mindre musikk.

Reportasjen er laget av Kamilla Brandal, Andera Thiis-Evensen og Synne Ødegård.