Duplex

Bare Egil Band

Bare Egil Band
25. mars 2015

Kongsberg er vinneren!

10485020_10152665941376023_1264497446524287042_o
Aftenposten kan melde at Kongsberg er en av vinnerne blant kommuner i Osloregionen. Nå sies det vel ikke eksplisitt i artikkelen, men det ligger under at det meste av takken kan rettes til det iherdige arbeidet Bare Egil Band har nedlagt gjennom sine inspirerende sanger om byen. Jeg er alt for ydmyk til selv å peke på at hymnen Kom til Kongsberg er en av de største grunnene til den store tilstrømmingen til Kongsberg, men det sier seg jo egentlig selv!

Blant andre perler har vi Illeluktende mann på sykehuset i Kongsberg. Hør begge sangene i den totale lista over musikk fra Duplex Records. Med litt flaks kommer det enda flere på høstens plate Büsker Dü – Norge på kryss og tvers volum 4. Så her er det bare å glede seg!

Legg igjen en kommentar

14. februar 2015

Gratulerer med valentinsdagen!

10548882_10152665940811023_1258774800249870317_o

Dette er kjærlighetens dag. Jeg ønsker dere alt godt og skulle så inderlig gjerne gitt hver og en av dere det personlige kortet dere fortjener. Men det er så mange av dere! Så mange som elsker meg. Ja, jeg elsker dere tilbake, men jeg rekker ikke over dere alle i løpet av dagen. Dere får nøye dere med denne vakre valentinsgaven. Den nydelige balladen Alle hjerters dag i Drammen er lagt helt først i den totale spillelisten fra Duplex Records.

Legg igjen en kommentar

06. februar 2015

Facebookskandale! Black Debbath-bassist i pinlig dobbeltrolle

 

Skjermbilde 2015-02-06 kl. 11.06.34

Mange har vel kost seg over den hyggelige meningsutvekslingen på Facebook mellom veletablerte Bare Egil Band og mer up-and-coming Black Debbath de siste dagene. Bare Egil Band anbefalte sistnevntes konsert på Rockefeller i kveld på det sterkeste, og Black Debbath kvitterte med å takke for denne rausheten fra en mer populær artist. Det er ikke mange andre i din posisjon som ville gjort noe sånt, sa de. Bare Egil Band på sin side hevdet at han gjorde dette utelukkende fordi han likte bandets musikk og syntes de fortjente flere lyttere. Postene rørte tydeligvis noe ved Facebook-brukernes hjerter for de har hatt hundrevis av delinger på det sosiale nettstedet. Nå viser det seg imidlertid at det kanskje lå helt andre motiver bak enn neste uegennyttig nestekjærlighet. Duplexrecords.no kan nemlig som første mediehus melde at alle tre meldingene kommer fra samme person. «Bare» Egil har nemlig en pikant dobbeltrolle som vokalist/sanger i Bare Egil Band og bassist i Black Debbath. Det er derfor grunn til å tro at delingen i utgangspunktet var for å promotere et arrangement han selv hadde økonomisk interesse av.

Debbath-bassist avslørt med buksene nede. Pinlig dobbeltrolle! Foto: Tomas Kvitvik

Debbath-bassist avslørt med buksene nede i pinlig dobbeltrolle!
Foto: Tomas Kvitvik

Egil Hegerberg selv avviser imidlertid hele problemstillingen Her må vi skille mellom meg som bassist i Debbath, meg som vokalist i Bare Egil Band og meg som privatperson, sier han i en kommentar. Som visesanger i Bare Egil Band er jeg genuint begeistret for Black Debbaths musikk. Og som bassist i Black Debbath var jeg virkelig ekte rørt over at en så populær artist som Bare Egil Band ville støtte oss med en deling på Facebook. Dette medfører nemlig potensielt enda flere besøkende på konserten vår i kveld sammen med Solstafir fra Island og Lonely Kamel!

Siste: Skandalen vokser! Journalisten også inhabil

Dette vil ikke ta noen ende! Nå viser det seg at også journalisten er samme personen som skrev de opprinnelige sakene. Vi kan nemlig avsløre at det er Egil Hegerberg selv som sitter og skriver denne artikkelen nå og snart kommer til å poste den på bloggene til både Bare Egil Band og Black Debbath og på deres respektive Facebook- og Twitter-sider. Snakk om uheldig rolleblanding! Og alt sammen for å promotere konserten på Rockefeller i kveld.

Legg igjen en kommentar

08. januar 2015

Godt nytt år!

Frontcover

Takk for et herlig år med massevis av fenomenale opplevelser! Nå går Bare Egil Band inn i en midlertidig dvale mens fokuset mitt blir den nye plata til Black Debbath, Universell Riffsynsing som kommer 23. januar. Allerede i morgen kommer den første singelen Pensjonsballade som er en duett mellom meg og selveste Bjørn Eidsvåg. Forvent også en fenomenal musikkvideo som har premiere til uka. Det blir også en turne som i første omgang varer helt til påske. I mellomtiden passer det godt med en ørliten oppsummering av året slik det har vært for meg.

Året startet særdeles spennende med teaterprosjektet Nasjonen i forbindelse med grunnlovsjubileet. Et av de mest minneverdige resultatene av denne forestillingen er nok denne musikkvideoen til temalåta jeg lagde til stykket. LP Lorentz regisserte og mange av landets ledende skuespillere dukket opp i rollene.

I forbindelse med VM i fotball slapp jeg så en herlig fotballplate hvor jeg plukket fram igjen Heia Norge fra VM i 1994 sammen med et knippe fotballåter jeg har lagd de siste årene. Den aldri hvilende LP Lorentz lagde også en video i forbindelse med denne plata til sangen Faen i hælvete.

Så var det en herlig festivalsommer med utrolig fine opplevelser med både Bare Egil Band, Black Debbath og Thulsa Doom før jeg føler at jeg slapp mitt foreløpige mesterverk med plata Norge på kryss og tvers volum 3. Etterfulgt av en utrolig kul turne med et stjernelag av musikere.

I løpet av året var jeg også å se mer enn vanlig på TV-skjermen. Første halvår dukket jeg opp i noen episoder av Brille. Over her ser man en episk utgave av Flytt Bodø lenger sør fra Sommeråpent. På høsten dukket jeg med roller i serier som Side om side og ikke minst førjulsslageren Adventslekene.

Men den store vinneren i julekalenderkrigen i fjor hadde jeg ikke noe med, det var selvsagt mesterverket Høssing julekalender.

 

Legg igjen en kommentar

21. september 2014

Episk finale

10518593_10152665939491023_1826229594902598093_o

Foto: Anja Lindtner Grani Hagen

Full av selvskryt som jeg er kan jeg vel ikke gjøre annet enn å påstå at det gikk ganske storartet på den siste delen av turneen også. For det gjorde det nemlig! Konserten på Kongsberg ble en gedigen bryllupsfest hvor mitt gode forhold til byen og Energimølla ble formalisert en gang for alle. Alle ville ha ei beta av brura og det ble en bryllupsnatt av de sjeldne! Lågendalsposten rapporterte begeistret fra arrangementet og sjekk ut fotogalleriet fra konserten. Takket være godstemningen i Kongsberg på fredag og Drammen forrige uke vil Buskerud bli prøveprosjekt for min splitter nye albumserie Fylkesvisesamlinger (eller Fylkesvise samlinger). Plata Büsker Dü er planlagt til neste høst og vil bestså  av en side med sanger fra Drammen og en side med sanger fra Kongsberg. Den vil bli etterfulgt av en turne i fylket med et band bestående av lokale musikere hvor det skal lages ytterligere nye låter fra fylket med god mulighet for at plata får en snarlig oppfølger.

Foto sjælt fra instagrambrukeren steffenhak

Gårsdagens avslutningsfest på Rockefeller ble en mer lavmælt affære med en litt brydd geisha i hovedrollen. Men etter hvert tødde hu også opp og bød opp på en musikalsk festaften av de sjeldne. Også herfra finnes det noen brillefine bilder. Det bandet som har vært med på denne turen har levert som aldri før og det nye låtmaterialet har også holdt en jevnt høyere standard enn noensinne. Den neste plata i serien Norge på kryss og tvers blir nesten sikkert et livealbum med de nye låtene fra denne turneen og det kommer til å bli helt legendarisk superfett! Jeg gleder meg til å høre igjen råopptakene og sette sammen denne plata! De idiotene som ikke fikk med seg noen av datoene på turneen får en liten trøstesjanse under Uka i Ås og på Glenghuset i Sarpsborg hhv. 17. og 18. oktober.

For eventuelle interesserte nerder følger settlistene fra de siste konsertene:

Settliste Drammen

 1. Æ39
 2. Alle hjerters dag i Drammen
 3. Rolls Royce-fabrikken i Volda
 4. 333 grams burger
 5. Bergen, du er ei fitteby
 6. Nystemten
 7. Arne
 8. Bloggsangen
 9. Speider’n
 10. Nordfjordeid gløggkokeri
 11. Muslinger
 12. Kom til Kongsberg
 13. Hva skal vi gjøre med Askim
 14. Nedentil niks
 15. Lekeplass på Drammensbrua
 16. Pump opp oljen
 17. Politimester
 18. Sko

Settliste Lillestrøm

 1. Æ39
 2. 333 grams burger
 3. Faen i hælvete
 4. Lekeplass på Drammensbrua
 5. Nedentil niks
 6. Bergen, du er ei fitteby
 7. Nystemten
 8. Arne
 9. Bloggsangen
 10. Speider’n
 11. Lillestrøm, Lillestrøm dærtara
 12. Muslinger
 13. Kom til Kongsberg
 14. Hva skal vi gjøre med Askim
 15. Min svikefulle prinsesse
 16. Pump opp oljen
 17. Politimester
 18. Sko

Settliste Hamar

 1. Æ39
 2. 333 grams burger
 3. Faen i hælvete
 4. Lekeplass på Drammensbrua
 5. Min svikefulle prinsesse
 6. Bergen, du er ei fitteby
 7. Nystemten
 8. Arne
 9. Seb’s hotell
 10. Speider’n
 11. Nordfjordeid gløggkokeri
 12. Muslinger
 13. Kom til Kongsberg
 14. Hva skal vi gjøre med Askim?
 15. Erstatt mjøskalk med granitt
 16. Pump opp oljen
 17. Politimester
 18. Sko

Settliste Kongsberg

 1. Æ39
 2. 333 grams burger
 3. Alle hjerters dag i Drammen
 4. Lekeplass på Drammensbrua
 5. Min svikefulle prinsesse
 6. Bergen, du er ei fitteby
 7. Nystemten
 8. Arne
 9. Kongsberggåsa
 10. Speider’n
 11. Nordfjordeid gløggkokeri
 12. Muslinger
 13. Erstatt mjøskalk med granitt
 14. Illeluktende mann på sykehuset
 15. Kom til Kongsberg
 16. Skilles i Kongsberg
 17. Pump opp oljen
 18. Politimester
 19. Sko

Settliste Oslo

 1. Æ39
 2. 333 grams burger
 3. Skilles i Kongsberg
 4. Nedentil niks
 5. Faen i hælvete
 6. Jeg bare
 7. Bergen, du er ei fitteby
 8. Nystemten
 9. Arne
 10. Speider’n
 11. Nordfjordeid gløggkokeri
 12. Muslinger
 13. Kom til Kongsberg
 14. Erstatt mjøskalk med granitt
 15. Hva skal vi gjøre med Askim?
 16. Oslo, du er dyr
 17. Pump opp oljen
 18. Politimester
 19. Sko

Legg igjen en kommentar