Duplex

Bare Egil Band

Bare Egil Band
29. august 2014

Stavanger skal få kjøre seg!

fra ruzt.no

Min naturlige beskjedenhet forhindrer meg i å gjengi hva nettstedet Ruzt sier om konserten vår på Hulen i Bergen i går. Hvis jeg skulle begynne å sitere ting som «(bandet) slår seg løs i ultratøffe gitarsoloer, dundrende trommedriv og steintøffe riff og koser seg så inni helvete at det lyser pur spilleglede lang vei. I tillegg får de kveld etter kveld høre på vitsene til en av Norges morsomste menn…» eller «Jeg kan ikke få sagt det nok: Hvis du liker rock, og ikke er av typen som synes humor ikke har noe i musikk å gjøre, så gå og se Bare Egil Band når han kommer med sirkuset sitt til byen din. Dette er et forrykende live-show med så jævlig gode musikere at det er til å få kneskader av. Egil rocker balle!» så hadde jeg vel framstått som ganske selvskrytende, og det kan vi ikke ha noe av. Les heller saken selv!

fra ruzt.no

Det blir også vanskelig for meg å gjengi noe fra den storskrytende plateanmeldelsen i Gaffa.no. Det får bli opp til andre å bringe videre ord som «Låtene er humorgull i seg selv, men når de også får en musikalsk innpakning av upåklagelig kvalitet blir det virkelig sving på sakene.» Jeg er alt for ydmyk og beskjeden til å bringe denslags videre. Men jeg må innrømme at jeg er svært glad for å få «Feministpoeng for å bruke ordet fitte som en hedersbetegnelse og ikke sjikane» av den kvinnelige anmelderen. At VG i sin anmeldelse sier at «…produksjonen er hans beste…» vil jeg også helst forbigå i stillhet. Da vil jeg heller lenke til forhåndsaken i Gaffa som bl.a. forteller litt om hvilke rutiner jeg har foran konserter. Bl.a. jeg liker å forsøke å sjekke om jenter som jobber på apotek og bygge låver.

I kveld kommer nå i hvert fall hele spetakkelet til Folken i Stavanger og det er fortsatt mulig å få kjøpe billetter i døra. Vi begynner kl. 21.00 så det gjelder å kvikke seg for det blir garantert staselig. Vi presenterer en splitter ny låt i anledning dagen. «Alle scatter i Stavanger» fikk sin urframføring på NRK Rogalands lokalsending tidligere i dag, og hvis vi kan legge programledernes reaksjon til grunn, har vi å gjøre med en ny lokal klassiker! Den handler om den lokale dialekten og litt om hvordan den har blitt som den er.

Men i dag er det allikevel en ting som er viktigere enn alt annet og det er denne fantastiske remiksen av Nicki Minaj’s låt Anaconda. Jeg har ikke hørt originalen, men det tror jeg ikke jeg heller trenger, for dette er rent gull:

29. august 2014

For en fest!

IMG_2315
Det ble en fest av en turneåpning på Hulen i Bergen i kveld! Sjefen sjæl, n’ je var i toppform, bandet leverte i internasjonal toppklasse og publikum responderte knallbra som Hulenpublikummet alltid gjør. Vi har vært i godteposen av litt sjeldent spilte låter og bl.a. plukket fram Jeg Bare som vi aldri før har spilt live i bandversjon. Det ble selvfølgelig også gromstemning på den nye låta Værfast på Ulriken, for ikke å snakke om allsangen på Bloggsangen, Faen i hælvete og selve rosinen i pølsa, Bergen, du er ei fitteby!
IMG_2305

Hulen hadde disket opp med et haikostyme som skremte vettet av folk under åpningen. Til tonene fra temaet fra Haisommer svømte jeg rundt blant publikum og dukket opp der de minst ventet det. Heldigvis roet de seg når jeg kom opp på scenen og folk skjønte at det bare var meg. Hå hå! Da fikk de seg en god latter. Og skratten satt løst resten av kvelden også med mange høydepunkter. Settlista var nærmest perfekt satt sammen, så det er synd at det ikke lar seg gjøre å spille det samme hver kveld på turen. Men det kommer så mange nye låter til at det allerede i morgen skal kastes fullstendig rundt på.

Settliste

Æ39
Bilen, jenta oh yeah!
Alle hjerters dag i Drammen
Faen i hælvete
Jeg Bare
Kom til Kongsberg
Arne
Bloggsangen
Speider’n
Nordfjordeid gløggkokeri
333 grams burger
Muslinger
Politimester Egil
Værfast på Ulriken
Bergen
Nystemten
Pump opp oljen
Sko

28. august 2014

Kom til Hulen, folkens!

Nå braker det straks løs på Hulen og ved åpningen var det faktisk kø på ordentlig!


via Instagram http://ift.tt/1vqWBeS

Det blir selvfølgelig vill allsang på Bergen er ei fitteby, og kanskje også på den nye svisken Værfast på Ulriken som ble urframført både på minikonserten på Apollon og på NRK Hordaland i dag. Men begge to kommer selvfølgelig aller best til sin rett i full bandversjon på konserten i kveld! Da dere en tur! Det er fortsatt mulig å få billetter i døra!

28. august 2014

Fitte i solnedgang…


via Instagram http://ift.tt/1pmC7BE

28. august 2014

På vei til Fløyen for å gjøre research


via Instagram http://ift.tt/1lilaXR