Bare Egil Band
24. mai 2015

Svære greier!

_P1_9950

Bare Egil Band sitter virkelig på livets grønne grein om dagen og spiser kirsebær med de store. Det har ikke før blitt kunngjort at jeg skal få æren av å synge Hallo Hallo sammen med selveste Knutsen himself, Øystein Dolmen, under Knutsen & Ludvigsen-hyldestkonserten på Miniøya lørdag 30. mai før det kommer for en dag at jeg skal spille på Elvefestivalen i Drammen med Drammen Symfoniorkester og et spesialband med fenomenale Buskerud-musikere. Fredrik Wallumrød (El Caco og Span) på trommer, Christian Engfelt (Cato Salsa Experience) på bass og Bent Bredesen (Jonas Fjeld Band) på gitar. Dette blir kickstarten på mitt lenge bebudete Büsker Dü-prosjekt og et meget prematurt releasparty på en plate som nok ikke kommer med det samme, men så fort jeg har skrapt sammen penger, låter og tiltakslyst. Kommer nærmere info om det også før eller siden!

Bæsj i skjegget-singelen går fortsatt så det suser og jeg kan vel avsløre at den ikke blir helt aleine framover. Det kommer to nye singler fra Bare Egil Band før St. Hans og begge er av en standard som vi må tilbake til gullalderen på 90-tallet for å finne maken til. En smakebit på disse låtene får man på Caliban Sessions fredag 29. mai på John Dee. Det er også rykter om at det kommer en ny sjanse i Oslo for de som ikke fikk med seg den herlige konserten på Postkontoret forleden. I løpet av kort tid kunngjøres både tid, sted, dato og pris på en ny fullengdes konsert. I mellomtiden foreslår jeg at alle følger den brillefine spillelista med all musikk fra Duplex Records på Spotify. Der er det mye snacks, masse merkelig og en god del drit.

Legg igjen en kommentar

23. mai 2015

Caliban spilleliste

fbcover

Det er forbanna viktig at du forbereder deg grundig på årets høydepunkt, Caliban Sessions 2015 på John Dee 29. mai. Det er mange band som skal spille og det er lett å gå i surr underveis hvis du har slurvet med forarbeidet. Det har blitt lansert en underskrivningskampanje for å få arrangementet til Trondheim også, men det spørs om det ikke er litt i seineste laget. Kjøp billett til Oslo og ta inn på et egnet herberge!

Et startpunkt for forberedelsene er denne spillelista fra Spotify hvor du får høre i det minste en låt fra hvert band. Men du bør nok bare bruke det som et utgangspunkt for nærmere lytting, for her er det mye å sette seg inn i. Dette er et overskuddsarrangement hvor bandene benytter anledningen til å lette litt på slipset og spille noen låter som kanskje ikke vanligvis får plass i settlista. Ikke kom uforberedt! Hør så mye du kan på forhånd så du ikke står der som en regelrett dummkopf, måpende med sikla tytende.

 

Legg igjen en kommentar

15. mai 2015

Bæsj i skjegget ute nå!

egilskjeggetcov2400x2400_2
Endelig er den store dagen her! Singelen bæsj i skjegget er ute på alle herlige digitale plattformer du kan tenke deg! Wimp, Spotify og Itunes, Tidal, bare for å nevne noen. Låta har selvfølgelig også hedersplassen på den store Spotify-lista med all musikk fra Duplex Records hvor det for øyeblikket er akkurat 700 låter av høyst variabel kvalitet og offentlig interesse.
Har du ikke fått med deg hva alt hysteriet handler om, sier du? Bæsj i skjegget er Bare Egil Bands største hit på 20 år. En mediekritisk og utrolig fengende perle av en låt med nydelig og ettertenksom tekst. Ta gjerne en titt på videoen hvis du ikke allerede er overbevist.

Legg igjen en kommentar

13. mai 2015

Sykelig opptatt av pensjon

For å best mulig å kludre til lanseringen av det som skal bli min egen økonomiske sikkerhet i alderdommen, min største hit på nesten 20 år, Bæsj i skjegget, har jeg valgt å lansere en annen ny sang nå to dager før nevnte mesterverk slippes løs på Wimp, Spotify, Tidal og Itunes etc.

Hybridpensjon – av og med Egil Egeberg
Posted by Hybridpensjon for kulturarbeidere on 13. mai 2015

 

Ettersom dette tydeligvis har vært et betalt oppdrag av kommersiell natur, har jeg selvsagt valgt å skjule min virkelige identitet bak det kryptiske aliaset Egil Egeberg, sånn at ingen skal forstå at det er jeg som står bak. Dermed beholder jeg min uavhengighet og kredibilitet. Kløktig, meget kløktig! At dette med pensjonsordninger er noe som opptar meg meget blir selvfølgelig klart når man tenker på Black Debbaths forrige singel Pensjonsballade, denne duetten jeg gjorde med Bjørn Eidsvåg forleden. Den tåler også et gjensyn.

Som jeg ikke blir trett av å minne om, får du se både Black Debbath og Bare Egil Band sammen med en hel rekke andre band på Caliban Sessions på 29. mai på John Dee. Underlig nok er det fortsatt billetter å få kjøpt, men det varer ikke evig!
fbcover

En annen mulighet til å få tida til å gå er dette innslaget fra Aftenposten TV om bæsj i skjegget.

Hvis man da ikke simpelthen vil kose seg med selve godvideoen sjæl.

Legg igjen en kommentar

12. mai 2015

En annerledes nasjonalsang

_P1_5158

Mens vi venter på utgivelsen av det som etter alt å dømme blir Norges nye nasjonalsang, Bæsj i skjegget, feirer vi ettårsjubileet for 200-årsjubileet for grunnloven litt på forskudd med et lite gjenhør med mitt forrige forsøk på en nasjonalsang. I forbindelse med teaterstykket Nasjonen på Akershus teater i fjor (alle fikk med seg det?) lagde jeg en sang med tilhørende stjernespekket musikkvideo med samme navn. Både sangen, videoen og teaterstykket fikk akkurat den oppmerksomheten den fortjente, men særlig videoen fortjener et lite gjensyn.

Med fare for å gjenta meg selv, minner jeg også om muligheten for å se både Bare Egil Band, Black Debbath, Thulsa Doom, De sørgelige restene, marOder, El Doom & the born electric, El Cuero og enda flere på John Dee om bare noen uker.

fbcover

Legg igjen en kommentar

Meny