Bare Egil Band
09. april 2016

Jeg er blitt en ny mann

img_20160409_133645.jpg

Jeg har sett at det har kokt litt på sosiale media etter at bilder som dette har lekket ut både på min private og min offentlige facebookprofil sist uke. Folk har lurt på hva pokker det er som foregår. Har jeg fått nye briller, eller? Neida, jeg har bare vært med i filmen Det norske hus, som pølsemakeren Jan Vardøen står bak. Til en av rollene trengte jeg å se litt annerledes ut og da endte jeg opp sånn. Men slapp av! Det er bare filmtricks og juks alt sammen. Skjegget kommer til å vokse ut igjen. Jeg må bare være med på en innspilling med Brille først. Den foregår nå på mandag og da får jeg endelig funnet ut om det er riktig at all vittigheten min sitter i skjegget. Sier jeg genuint morsomme ting eller virker det bare sånn siden det er en mann med skjegg som sier det? Endelig skal vi få svaret. Vi spiller det altså inn på mandag, men når det kommer på TV, aner jeg ikke.

Forøvrig hadde jeg noen ganske vettuge ord om Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow i Adresseavisa her forleden i forbindelse med at vi skal spille på Juba Juba-festivalen i Trondheim 5. juni. Vi skal også spille på Skjærvafest i Kristiansund 30. juli, så i sommer skal barna i Midt-Norge virkelig få kjørt seg. I mellomtiden anbefaler jeg alle å abonnere på spillelista Kvart Potte på Spotify og bli med crowdfundingen av kassettutgaven. I potta har det nå dukket opp noen nydelige coverversjoner av et par Black Debbath-låter med det nydelige pikebandet Grandfuzz og jeg anbefaler selvfølgelig også Alle elsker min sæd med De sørgelige restene.

Legg igjen en kommentar

02. april 2016

Drammen, er du klar for fest?

Det blir en festaften på Union Scene i kveld! De sørgelige restene har jo nærmest releaseparty på sin dampende ferske hitsingel Alle elsker min sæd og de stiller med masker slik at det blir umulig å skjønne deres identitet, nesten som G(h)ås(t).

IMG_20160402_172341

Bare Egil Band spiller mye vås inkludert en splitter ny låt som ennå ikke har fått sitt endelige navn i et fruktelig fint kostyme, sikkert en kommentar til den nye låta Kongen av Lier. Men selve rosinen i pølsa kommer under konserten med Black Debbath hvor Egil skal sette et rekordforsøk ved å prøve å male et maleri mens han spiller Til hælvete med Munchmuseet. Dette blir ekstra imponerende med tanke på at n’ Egil aldri har malt et eneste maleri før og at han var veldig lite talent i den retning og svært dårlig simultankapasitet. Maleriet vil bli auksjonert bort til inntekt for et ikke-veldedig formål.

Legg igjen en kommentar

02. april 2016

Bonuslåt i potta

Skjermbilde 2016-04-02 kl. 10.07.20

Ut fra ingensteds dukket det i går opp en glemt gammel utgivelse fra Bare Egil Band på digitale medier. Singelen Research fra 2008 var bonusspor et eller annet sted på utgivelsen Jeg er helt rå men har siden da vært utilgjengelig. Det var i utgangspunktet en sang som var skrevet  til programmet Radiofront på NRK P2 med Siss Vik og Jostein Giertsen. Her skrev jeg en låt i uka basert på tematikken fra ukas program. Sangen foreligger i en helt grei liveinnspilling fra soloturneen Slem kjøpmann i tidlig 2008, men den ble dømt til å være for dårlig til å bli med på selve plata og det var slett ingen urimelig avgjørelse.

Det store mysteriet nå er hvordan den plutselig har havnet på nevnte tjenester. Den er kreditert Duplex Records, men ikke lagt ut av oss, og den er heller ikke synlig i våre avregningssystemer. Et eller annet sted sitter det altså snuskete bakmenn og håver inn millioner på denne sangen som jeg skulle ha hatt. Uhyrlig! Men jeg har menn som jobber med saken dag og natt og det vil nok komme en avklaring. Risikoen er at angjeldende løsning gjør at sangen blir fjernet igjen, så her lønner det seg å handle raskt! Jeg har lagt den som en midlertidig bonuslåt i potta så hør den der mens du kan! Det kommer ikke til å berike livet ditt i nevneverdig grad, men du kommer heller ikke til å bli et dårligere menneske av det (håper jeg).

_P1_5146

Så minner jeg om at Bare Egil Band spiller sammen med Black Debbath og De sørgelige resteneUnion Scene i Drammen i dag. Det blir en festkveld av de sjeldne og det blir også urpremiere på min nyeste sang som ikke har fått noe navn ennå, men som blir en gratulasjonssang til såvel Drammen som Union. Absolutt ikke noe mesterverk det heller, men med et rimelig fengende refreng.

 

Legg igjen en kommentar

01. april 2016

Mystisk mangel på potteøkning etter lansering av fengende sædsang

Alle elsker min sæd, cover

Forskerne klør seg i hodet etter at det ikke har kommet en eneste ny abonnent på spillelista Kvart Potte etter lanseringen av De sørgelige restenes knallsterke låt Alle elsker min sæd tidligere i dag. Alle forhåndsprognoser tydet på at denne fantastiske festpillen av ei låt skulle skyte abonnenttallene i været og bidra til en eksplosiv økning av lyttere på lista. Låta er jo så fengende og fin at det halve hadde vært mer enn nok, så det er jo ikke det det står på i det hele tatt. Nei, her må det være det omvendte belønningssystemet i folkefinansieringen av kassetten som slår tilbake. Folk nekter simpelthen å høre på låta i digitale tjenester i frykt for at den ikke skal bli med på kassettutgaven. Det er forståelig og dermed var den saken klar. God aprilsdag forresten!  Høna er blitt utryddet og Janes Addiction blir ny formann i Norsk idrettsforbund. Det er tirsdag i dag, det er blitt oppfunnet en tidsmaskin, men de idiotene som lagde den reiste tilbake i tid og ødela alle tegningene så den ble ikke funnet opp allikevel. Har du sett sånt! Neida, de siste greiene var litt aprilsnarr for å trekke til seg ekstra lesere. God aprilsdag da, folkens! Har dere forresten hørt den om bakeren og de greiene der? Sees på Union i Drammen til en heidundrandes fest i morgen og DET er ingen aprilspøk!

Bilde 5

Legg igjen en kommentar

01. april 2016

Morderballade i potte og ny fylkesliste

kongenlierNY01

Min første fylkesliste Büsker Dü ble omsider sluppet sist mandag etter at jeg har gnålt om den i årevis. Den var overraskende slunken fra start med bare fire låter, men i dag på selveste narredagen kommer den nye låta mi Kongen av Lier. Det er en morderballade og et av de beste eksemplene på at det kan være et tveegget sverd å ha et dataprogram til å ta kunstneriske valg for seg. Låta er nemlig veldig fin, men innholdet? Tja.

Fra Drammens Tidende

For de som ikke har helt oversikt over min kunstneriske metode kan jeg vel nok en gang gjøre rede for noen grunnelementer; det er et dataprogram som velger et tema og en musikalsk genre til meg for at jeg skal skrive en sang basert på det til hver eneste konsert jeg holder. Til Buddy i Drammen i 2011 eller deromkring fikk jeg i oppgave å lage en morderballade som skulle foregå i en tilfeldig gate i byen. Jeg trakk ut Erik Børresens Alle nr. 3 og fant ut at der lå det en Dolly Dimplesrestaurant. Det var utgangspunktet for teksten. Hvorfor det var en fruktbonde fra Lier som endte opp som drapsmann kan jeg ikke gjøre nærmere rede for i dag, men slik ble det nå en gang.

cover busker du

Morderballaden er en jo i seg selv en litt selsom genre, en slags seksualisert forherligelse av drapsakten som jeg har litt vanskelig for å forstå hva appellen ligger i. Vi kjenner den fra amerikansk country, fra skillingsviser, Johnny Cash men kanskje først og fremst fra Nick Cave. I forbindelse med hans Murder Ballads-album fra 1996 hadde jeg i sin tid en ide om å lage en slags norsk versjon som skulle hete naskeviser. Jeg tenkte som så at det ikke er så mange mord i uskyldige Norge at et helt album med morderballader kunne virke troverdig. Det kunne passe bedre med et album om litt småtyveri. Jeg kom så langt at jeg fikk lagd en låt om å stjele kjeler, men selv den ble ganske slett og prosjektet ble skrinlagt.

Fra Drammens Tidende


Men nå er jeg altså i gang igjen med noe tilsvarende og denne gangen med en vaskekte utgave av genren. Det ligger en iboende snuskethet i hele konseptet som i hvert fall er tydelig representert i denne låta. Og min mangel på poetisk bevissthet og kvalitet gjør ikke saken særlig bedre. Nei, dette blir ikke stående som mitt største verk på noen som helst måte. Terningkast to, kanskje? Tre, siden låta i seg selv egentlig er ganske fin? Den kommer i hvert fall høyst sannsynlig til å få plass på kassettutgaven av Kvart Potte som den også er med på, for noe særlig strømming regner jeg ikke med at det blir av akkurat denne sangen. Da er det godt å tenke på at det forefinnes en rekke innspillinger til Büsker Dü av høyere kunstnerisk kvalitet, selv om det også finnes enkelte som er enda dårligere. Både de gode og dårlige kommer til å drysses utover året.

Legg igjen en kommentar

Meny