Bare Egil Band
25. september 2017

Bare Egil til Grefsenkollen

21765338_10155653842468764_5047298990116085617_n

Umiddelbart etter Bare Evil Bands mørke messe på Rockefeller sist fredag ble det kunngjort en ny konsert med sideprosjektet Bare Egil Band. Denne gangen på Grefsenkollen restaurant allerede den 7. oktober spesielt tilrettelagt for de som både er glade i Bare Egil og den eksotiske matretten hamburger. Det er relativt kort frist for å melde seg på dette arrangementet og det er et begrenset antall plasser, så her gjelder det å kaste seg rundt hvis man ønsker å få det med seg. Det blir nok ikke samme fokus på det okkulte og mørkets makter denne gangen, men mer på det kulinariske og muligens den fine utsikten. Det er i hvert fall grunn til å tro at sangen 333 grams burger blir å høre i en eller annen versjon, men også Sykelig opptatt av grøt vil jo passe godt i sammenhengen. Bare Egil Band har i det hele tatt et nokså godt utvalg av sanger om burgere og annen mat. Her er et lite utvalg:

Legg igjen en kommentar

24. september 2017

Bare Evil Band leverte ren ondskap på Rockefeller

21765338_10155653842468764_5047298990116085617_n

Det ble en kveld viet til den totale ondskap sist fredag på Rockefeller idet det splitter nye Bare Evil Band framførte hele det klassiske black metal-albumet JO! for et svartkledt og skrikende publikum. Det ble ofret ei høne og ei geit og mange sjeler ble omvendt til mørkemannen denne kvelden.

21687575_10159147410180411_4543949790558916954_n

Her er hovedmannen Bare Evil sjæl sammen med to satandyrkende skrepper hvorav minst en hadde vært medvirkende til å finne på kveldens kostyme og den andre solgte enorme mengder mørk merch.

21688129_10213575346353998_852030591025535749_o

Dessverre hadde ikke hele bandet fått beskjed om imageskiftet, men de gjennomførte likevel i upåklagelig stil!

https://www.instagram.com/p/BZW6rxeh7YT

1979<——>1989

A post shared by Øyvind Blomstrøm (@oyvind_blom) on

Legg igjen en kommentar

12. september 2017

Hjelp meg å skrive låter!

egilfacebanner02

Neste uke legger jeg ut på en turne hvor jeg spiller hele plata JO! i Førde på torsdag og på Rockefeller i Oslo på fredag. Til hver av konsertene skal jeg selvfølgelig også skrive en lokal låt og her trenger jeg hjelp fra dere. For hva skal disse låtene handle om? Jeg har ingen anelse. Førde vet jeg fint lite om og Rockefeller har jeg skrevet så mange låter til allerede at det begynner å bli vanskelig å komme opp med nye temaer. Har dere noen ideer så kan dere vinne gratisbilletter til den ene eller begge konsertene. Høres det for godt ut til å være sant? Neida, det er det ikke. Det er faktisk så sant som bare det! Bare se de fine videoene som ligger under her:

 

Legg igjen en kommentar

21. august 2017

Meld deg på Duplex nyhetsbrev!

JOSE7793-2

Denne høsten skjer det utrolig mye spennende på Duplex Records! Thulsa Doom kommer med sin første plate på gud veit hvor lenge, med helt usannsynlig fet musikk. Bare Egil Band spiller hele albumet JO! på Rockefeller 22. september og Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow legger ut på sin lengste og mest ambisiøse turne så langt, til kulturhus over hele landet. I mellomtiden jobber Black Debbath ufortrødent med sitt neste album og dukker opp på uforutsigbare tidspunkt med sporadiske konserter. Det blir også en storslagen Caliban Sessions på John Dee i slutten av november. Dette er ting du absolutt ikke vil gå glipp av! Derfor relanserer Duplex Records med stolthet sitt nyhetsbrev slik at DU kan få påminnelser og nyheter rett i din foretrukne epostleser og være den første i vennekretsen som får med seg hva som skjer med artistene på ditt favorittullemusikkplateselskap. Det blir utsendelser hver mandag, eller om ikke hver mandag så i hvert fall jevnlig, og om ikke jevnlig så i hvert fall med ujevne mellomrom og helt sikkert hyppigere enn det har vært så langt. Vær den første i venneflokken til å få med deg det siste som har skjedd! Motta syltynne spesialtilbud og andre ekstremt morsomme ting. Gi spamfilteret noe å jobbe med!

Meld deg på mailllista vår, da vel!

* påkrevde felt


Etternavn:


Legg igjen en kommentar

28. april 2017

Jeg er norsk hip hops gudfar!

En kanskje litt ukjent side med meg er det faktum at jeg var en av Norges aller første hip hop-fans, kanskje selve gudfaren innen norsk rap! Jeg har allerede fortalt denne historien på God Morgen, Norge på TV2, men dette er såpass oppsiktsvekkende at det er på sin plass å dele det her på selveste bloggen også, så jeg kan gå ordentlig i dybden på denne mildt sagt fascinerende historien. Du vil nemlig ikke tro som hva som skjedde!

Vel, det hadde seg altså slik at jeg var på God Morgen, Norge tidligere i år for å drive promo for musikkvideoen til 2Sko, dette samarbeidsprosjektet med Jaa9 og OnklP, som ble sluppet som musikkvideo i de dager og som vi faktisk skal framføre sammen på deres konsert på Rockefeller førstkommende søndag. I den forbindelse spurte programlederen om mitt forhold til hip hop fra før jeg møtte J9 og P, og det var da jeg kom på en historie jeg aldri hadde fortalt til en levende sjel (kanskje fordi historien i seg selv strengt tatt ikke er så forbanna interessant – det interessante kom med resultatet av at jeg fortalte den. Du vil nemlig ikke tro hva som skjedde etter at jeg hadde fortalt den historien!)

Det jeg fortalte var følgende: Forsommeren 1980, når jeg var ti år gammel var jeg ute og samlet russekort, fikk jeg for første gang høre Rapper’s Delight med The Sugarhill Gang fra en russebil på Ulsrud. Dette regnes jo av mange som historiens første ordentlige hip hop-låt, selv om man alltid klarer å finne folk som er uenige. Tidlig ute var den i hvert fall. Her må det også understrekes at det å høre noe slikt bli spilt i Norge på det tidspunktet var i seg selv svært oppsiktsvekkende. Singelen kom ut året før og jeg kan ikke tenke meg at den på noe tidspunkt var blitt spilt på norsk radio. Internett fantes ikke og som det er gjentatt til det kjedsommelig hadde Norge på den tiden bare en TV- og en radiokanal hvor popmusikk var begrenset til en låt på ønskekonserten og radioprogrammet Pop Spesial på mandager. At det skulle dukke opp noe hip hop der, tillater jeg meg å tvile på (selv om det sikkert sitter noen snusfornuftige faktanerds med spillelister fra den tid som kan motbevise akkurat det så lett som en plett.)

Saken var at jeg umiddelbart syntes dette var sykt kult og har hatt låta på hjernen siden da, selv om jeg ikke fant ut hva det var jeg hørte før godt oppi voksen alder. Jeg tror faktisk det var tilgangen til Napster på slutten av 90-tallet/begynnelsen av 00-tallet som for første gang løste gåten for meg med hvilken låt jeg hadde hørt.

Jaa9 og OnklP trodde dette bare var en god skrøne, men beviset på historiens sannhetsgehalt kom allerede senere samme dag. Etter at jeg kom hjem tikket det nemlig inn en melding på Facebook: «Jeg så historien på TV. Hvilken skole kom den russebilen fra?» Det var fra en Tony Farinha som fortalte at han hadde kjøpt flere eksemplarer av singelen i New York høsten 1979 og at de hadde spilt den kontinuerlig i russebilen hans sommeren 1980. Han kom fra Katta, ikke Ulsrud som jeg hadde trodd, men de hadde hatt flere fra Bøler på russebilen, så bitene falt på plass. Det var jo i seg selv ganske overraskende at han skulle sitte å se på TV når jeg for første gang fortalte at jeg hørte en spesifikk sang fra en russebil 37 år tidligere, og skjønne at det etter all sannsynlighet var han som hadde spilt den. Men det drøyeste var at han tok en tur i skapet sitt og fant ut at han fortsatt hadde to eksemplarer av singelen igjen – og han ville gjerne gi meg det ene. Hva er oddsen for dette? Jeg tipper at den er ganske liten. Kanskje helt ned mot bitteliten, rett og slett.

2017-04-25 10.03.04-2

Vel, enden på visa var at han kom innom TV-studio når jeg var tilbake på God Morgen, Norge tidligere denne uka for å promotere mitt nye, utmerkete album JO! og overrakte meg et uspilt eksemplar av singelen Rapper’s Delight med Sugarhill Gang. For en hederskar! Travle TV2 hadde ikke tid til å gi historien den plassen den fortjente, ettersom jeg skulle spille Bæsj i skjegget, låta JO!, bli intervjuet og lage mat med Wenche. Derfor bringer vi her med enerett for Bare Egil Blogg, det historiske bildet av overrekkelsen.

Og avslutningsvis: Her er et par eksempler på de uheldige konsekvensene denne hip hop-interessen har hatt for mitt kunstneriske uttrykk. Handicapped parking space er vel fra ca. 1990 hvis jeg husker riktig. Mens Julenissens testamente sikkert er fra tidlig 2000-tall.

 

Legg igjen en kommentar

Meny