Black Debbath
23. november 2015

Dramatisk nestenulykke i rommet for Black Debbath

Som dere alle vet har Black Debbath i hele år vært på intergalaktisk turne på jakt etter mer intelligente livsformer i å spille for ute verdensrommet. Dessverre har det hele ærlig talt ikke vært 100% vellykket. Arrangørene har nesten ikke vært til stede, det har vært dårlig atmosfære mange steder, tynt oppmøte og mye doven øl. Det har også vist seg å være vanskelig å få musikken til å bære i lufttomt rom. I tillegg har det  i stor grad manglet egnet infrastruktur, backline og gode støtteordninger; og Music Norway har bare i liten grad vært til noen hjelp. Så i dette øyeblikk er vi på vei tilbake til jorda for å spille på Rockefeller førstkommende fredag sammen med Year of the Goat og Grand Fuzz. Som vi sier: «Det er tross alt bedre å spille for uintelligent liv, enn ikke noe liv i det hele tatt.»

For å skape blest om arrangementet har vi laget denne entusiastiske hilsningsvideoen fra romskipet. Her går det fram at vi har mottatt en intergalaktisk spellemannpris på Neptun, Venus eller der omkring, så helt mislykket kan jo ikke turen ha vært. Som dere ser er humøret i det hele tatt på topp. Men så skjer det noe dramatisk i det vi går inn for landing. Du vil ikke tro hva som skjer når vi skal sette ned romskipet!

Heldigvis går det bra til slutt, så vi kommer fram til konserten og den kommer til å bli fullstendig kick ass! Det er også god grunn til å få med seg begge supportbandene. Grand Fuzz er to dødssjarmerende ungjenter fra Trondheim som lover noen spennende nytolkninger av vår egen musikk. At vi har fått med oss svenske Year of the Goat har fått musikkanmelder og entusiast Asbjørn Slettemark til å gå av skaftet av begeistring. «IKKE GÅ GLIPP AV DETTE SUVERENE BANDET!» skriker han på sosiale medier som Twitter og Facebook. «DE LIGNER LITT PÅ GHOST OG DE ER OGSÅ FENGENDE GLADSATANISTER!» fortsetter han. «DERE BURDE KOMME PÅ DENNE KONSERTEN!» Han har sogar tatt seg bryet med å sette sammen en liten spilleliste på Spotify med sine personlige favoritter av bandet slik at man kan lytte seg litt opp før man ankommer spillestedet på fredag. Kjøp billett her.


Blackdebbath-fbcover2

Legg igjen en kommentar

13. november 2015

Black Debbath tilbake til jorda!

Black Debbath returnerer slukøret til jorda etter skuffende turné i verdensrommet. Legger nå ut på «Retur til jorda Tour 2015». Spiller på et knippe steder i Norge.

«Det er tross alt bedre å spille for uintelligent liv, enn ikke noe liv i det hele tatt!»

Lars Lønning, gitarist/vokalist

Som alle vet la Black Debbath ut på en intergalaktisk turné tidligere i år på jakt etter mer intelligente livsformer. Livsformer med bedre forutsetninger for å forstå deres unike miks av seig tungrock, kløkt, baller, kunnskap, humor og to ting til. Pottit-planeten Tellus (jorda) hadde de lagt bak seg, forhåpentligvis en gang for alle. Optimismen og forventningene var derfor store for de nye territorier, med nye muligheter, nye tilhørere. Tenk å være første norskspråklige band til å slå gjennom, ikke bare internasjonalt, men INTERPLANETÆRT! Det skulle bli en sensasjon. En formidabel suksess. Men hovmod står for fall. Det skulle ikke bli slik. Dritt!

Det er ikke uten grunn at artister som Eidsvåg, Skorgan, Rølles, Rønsen m.fler ikke har lagt ut på en tilsvarende ambisiøs turné tidligere. Kanskje det ikke er så smart?! Tiden er kanskje ikke helt moden?! Ja, kanskje er det ikke noe mer intelligent liv å finne heller, tross alt? Kanskje er det en solid mulighet for at resten av universet nøyaktig like kørka som oss?

For: Ikke bare viste det seg å være svært langt mellom spillestedene (enda lenger enn i Nordnorge!), det var lave honorarer, labert oppmøte, dovent øl og dårlig atmosfære. Arrangørene var fiendtlig innstilt. Flere av planetene hadde ikke egen PA engang! Ikke en dråpe vann heller! Det var svært få bensinstasjoner underveis, ingen støtte- eller knutepunktordninger for festivaler, ingen bookingbyråer, kort og godt: lite som gikk knirkefritt. Lite som minnet om suksess. Mest skuffelser. Og ingenting er vel mer nedslående enn å gå på scenen og rope «ER DET NOE LIV HER?», og så er ikke noe liv der. Overhodet. Bare støv.

«I rommet kan ingen høre deg spille!»

Aslag Guttormsgaard, gitarist

Men nå er de bokstavelig talt tilbake på landjorda, slukøret, men én erfaring rikere. Klare til å dele sine erfaringer med beboerne her nede. Følgende steder får besøk av tungrock-foredragsholderne Black Debbath høst og vinter 2015

  • 20. nov – Bergen, Hulen
  • 21. nov – Porsgrunn, RIP
  • 27. nov – Oslo, Rockefeller
  • 11. des – Trondheim, Familien
  • 12. des – Hamar, Gregers

Legg igjen en kommentar

17. oktober 2015

Storfin oppvarming på Rockefeller!

Black Debbath er stolte og glade over å ha fått med seg selveste Year of the goat fra Sverige som support på Rockefeller 27. november. Bandet har høstet strålende anmeldelser for sin nyeste skive The Unspeakable, som her fra Dagbladet. De nevnes ofte i samme åndedrag som Ghost fra samme land og deler mye av de samme musikalske og tekstlige inspirasjonskildene mye av den samme sjarmerende satanismen, som blir så mye ondere i deres smektende musikke enn hos tilsvarende black metal-band. I tillegg kommer Grand Fuzz! JUHU!!! FOR EN FESTKVELD!!!

Legg igjen en kommentar

23. mai 2015

Caliban spilleliste

fbcover

Det er forbanna viktig at du forbereder deg grundig på årets høydepunkt, Caliban Sessions 2015 på John Dee 29. mai. Det er mange band som skal spille og det er lett å gå i surr underveis hvis du har slurvet med forarbeidet. Det har blitt lansert en underskrivningskampanje for å få arrangementet til Trondheim også, men det spørs om det ikke er litt i seineste laget. Kjøp billett til Oslo og ta inn på et egnet herberge!

Et startpunkt for forberedelsene er denne spillelista fra Spotify hvor du får høre i det minste en låt fra hvert band. Men du bør nok bare bruke det som et utgangspunkt for nærmere lytting, for her er det mye å sette seg inn i. Dette er et overskuddsarrangement hvor bandene benytter anledningen til å lette litt på slipset og spille noen låter som kanskje ikke vanligvis får plass i settlista. Ikke kom uforberedt! Hør så mye du kan på forhånd så du ikke står der som en regelrett dummkopf, måpende med sikla tytende.

 

Legg igjen en kommentar

23. mai 2015

Når vi døde rocker!

I dag er det 109 år siden den store norske forfatteren Henrik Ibsen døde. Finnes det noe bedre måte å feire dette på enn å dra fram Black Debbaths fantastiske album fra 2006, Naar vi døde rocker, en tungrockhyldest til Ibsen? Neppe. Det har i hvert fall Duplex Records betimelig gjort og lagt det øverst i spillelisten over alle låtene fra Duplex Records og relaterte artister. Den lista inneholder så mye fint og så mye mindre fint at den burde du følge hele tida egentlig. Og hvis du foretrekker Wimp kan du jo høre på albumet der. Det er masse muligheter. Du kan til og med kjøpe det fra Itunes! Men det har visst folk mer eller mindre sluttet med. Lurer på hva Ibsen hadde sagt hvis han hadde visst at folk skulle slutte å kjøpe skivene hans på Itunes bare 109 år etter han var død! Da hadde han nok ikke følt seg som en veldig vellykket verdenskjent dramatiker. Neste fredag er det Caliban Sessions på John Dee. Hvis du ikke drar dit er du pling i bollen!

Legg igjen en kommentar

Meny