Black Debbath
11. juni 2018

Black Debbath på Stjernepose, P13, hele denne uka.

I anledning turneslipp, og nyheten om Black Debbaths kommende album Norsk Barsk Metal skal Black Debbath være gjest i Stjernepose på P13 hele denne uka mellom 9-11.

Her blir det bla. prat om den kommende skiva, turneen til høsten, samt rangering av Norges aller barskeste rockeband.

Legg igjen en kommentar

24. mai 2018

Black Debbath endelig tilbake med ny plate og turné

NORSK BARSK METAL kommer 26. oktober

Det har hersket det reneste kaos i norsk offentlighet den siste tida. Politikernes grenseløse kåthet har spilt dem fullstendig ut over sidelinja, mens mediene fortaper seg i alskens uvesentligheter på jakt etter klikk og kontrovers. Verden står i brann og alle ser ut til å gi faen. Savnet av en styrende, moden og besluttsom hånd er påtagelig, og folk har spurt seg: Hvor er Debbath? Den femte statsmakt? Har de glemt oss? Mange har grått.

Men, neida! Debbath har ikke glemt. Debbath har bare hvilt seg litt og samlet krefter til nok et frontalangrep på en stat som har tapt sine idealer, en offentlig debatt som utarter og en presse som sover der den i det minste burde ha vært halvvåken.

26. oktober vender veteranene BLACK DEBBATH tilbake med sitt åttende album NORSK BARSK METAL.

Det er bare Black Debbath som har den nødvendige autoritet i alle leirer til å ta dette nødvendige oppgjøret med samfunnsutviklingen. Med tungrockens kraft er de umulige å argumentere mot, da de vinner enhver krangel og diskusjon gjennom overdrevet volum, groove og samspill. Dette kommer klart til uttrykk på den nye plata hvor de blant annet går til frontalangrep på kongehuset med Legg monarkiet ut på anbud, de påpeker behovet for Etiske retningslinjer for tryllekunstnere og trollmenn og de belyser rovdyrdebatten fra alle sider med Hele Norge roper ulv! Dermed er det endelig håp om at offentligheten igjen vil falle til ro, og at vi alle kan konsentrere oss om viktigere ting.

Albumet ledsages av en landsomfattende turné som starter i Horten 9. november og bringer bandet landet rundt med en grand finale på selveste Rockefeller i Oslo 2. februar neste år. Flere datoer vil bli annonsert etter bandets forgodtbefinnende.

9. nov. Horten Glassmagasinet
10. nov. Drammen Union Scene
16. jan. Hamar Gregers
17. nov. Trondheim Byscenen
23. nov. Kongsberg Energimølla
24. nov. Porsgrunn Rip
29. nov. Stavanger Folken
30. nov. Bergen Hulen
1. des. Haugesund Flytten
25. jan. Ål Sundreball
1. feb. Fredrikstad Gamlebyen Kulturhus
2. feb. Oslo Rockefeller

Selv om Black Debbath selvfølgelig er de beste, er de verken de første eller eneste som spiller noe som kan kalles Norsk Barsk Metal. Som en hyldest til de som har gått foran og forsøkt seg på dette tidligere presenterer Black Debbath en spilleliste på Spotify med sine inspirasjonskilder innen genren. Lista vil bli oppdatert med en ny låt hver mandag, hvor en av Black Debbaths medlemmer kommer med sin personlige begrunnelse for hvorfor akkurat denne sangen representerer NORSK BARSK METAL på sitt oppimot nest ypperste.

Legg igjen en kommentar

23. mai 2018

NRK-streiken må vike! Debbath skal fram!

 Viktig melding: Lytt til radioen torsdag kl. 10.00

Black Debbath støtter NRK-streiken. Det må det ikke herske tvil om. Kan man streike bør man benytte sjansen, særlig når været er så fint som nå. Men, når liv og helse står i fare og/eller livsviktig informasjon skal fram, må prinsippene stundom vike. Vi er derfor glade for at streikeledelsen har valgt å se gjennom fingrene med Nitimens streikebryteri førstkommende torsdag, når de slipper Black Debbath til på lufta med enormt viktige nyheter omlag kl. 10.00.

Legg igjen en kommentar

13. april 2018

Den femte statsmakt endelig på vinyl

Black Debbath fullfører nå første del av vårt ambisiøse reutgivelsesprogram og slipper for første gang klassikeren Den Femte Statsmakt fra 2004 på deilig, deilig tung vinyl. I sakens anledning dukker vi også opp på Big Dipper, spiller plater og signerer skiver 26. april. Der blir det også mulig å kjøpe seg de tre første platene våre, Tung, Tung Politisk Rock, Welcome to Norway og Den Femte Statsmakt og de to siste, Nå får det faen meg være rock – Akademisk Stoner-rock og Universell Riffsynsing. Og i tillegg har de plater med så vel Thulsa Doom som Bare Egil Band og Maroder det er mulig å få signert.

Og det beste av alt: Hvis du ikke har anledning til å komme, kan du bestille platene fra Big Dipper og få dem tilsendt ferdig signert.

Her er hva Big Dipper har å si om denne plata:

Den Femte Statsmakt, også kjent som Ollis, Lars, Egil og Aslak, enda bedre kjent som Black Debbath kommer til Big Dipper for å hilse på deg og være DJ’s og fylle Big Dipper med sin karisma. Sterk musikk over anlegget, gode venners lag og signering av deres KLASSIKER: Den Femte Statsmakt.

Og for en plate det fremdeles er. Alt maset om at «hadde de bare sunget på engelsk så hadde de sikkert blitt stjerner» forsvinner fortere enn kaldt hveteøl på en solrik dag, og det ene knallfete riffet avløses av den neste briljante sanglinja helt til mesterverket er fullendt. For en god plate.

Og nå foreligger omsider dette vidunderet av ei plate på vinyl for første gang. Etter at Black Debbaths første plater Tung, Tung Politisk rock og Welcome to Norway har blitt nyutgitt til stormende jubel.

Dersom du ikke har mulighet til å komme til oss for å handle din egen Black Debbath-plate og få den signert, så kan du handle den på vår nettside. Her: http://bigdipper.no/vinyl/metal_hardrock/lp/black-debbath-den-femte-statsmakt-lp-gtdlp6007-p0000044765

Der kan du jo også handle plater med andre band som er i nær familie med Black Debbath, så fikser vi signaturer fra de som er tilstede. Eksempelvis medlemmer fra Bare Egil Band, Maroder og Thulsa Doom.

Legg igjen en kommentar

01. mars 2018

Welcome to Norway endelig ute på vinyl

BlackDebbath-Welcometonorway-vinyl-1440x1440

Etter suksessen med vinylutgivelse av Black Debbaths debut-album fra 1999, «Tung, tung politisk rock» sist høst, er nå også plate nr to ute på vinyl, nemlig «Welcome to Norway». Opprinnelig utgitt i 2001 regnes den fortsatt som en bauta innen norsk stoner-rock, blytung og bassdrevet som den er, og ikke minst hysterisk morsom. Den perfekte miksen av doom og deilig! Selvfølgelig i re-mastret fasong, noe som også gjelder de digitale plattformene. Gå inn og hør forskjellen på din foretrukne musikktjeneste eller kjøp vinylutgaven fra Big Dipper!

Plata består utelukkende av engelskspråklig materiale, og er ment som en tungrock-turistguide for utlendinger i forkant av og under et Norgesbesøk. Den gir nevenyttig informasjon til turisten, som for eksempel tips til severdigheter, fakta om Norge, litt om norsk mat og kultur mm. Særlig låta om norsk draktskikk, «Bunad», er en favoritt hos mange. Det samme gjelder utelivsguiden «Mongo Norway», og ikke minst låta om de fire store innen norsk litteratur, «The four big ones» (Kielland, Ibsen, Lie og Hallbing). Man finner dessuten også en musikalsk lommeparlør, i form av den groovy ryseren «Pocket translator». Rallykongen Martin Schanche har også fått sin egen hyllest.

Veldig få mestrer kunsten å blande gøy og tøft bedre enn det veteranene i Black Debbath gjør. Senere i år slipper de også sin åttende plate, «Norsk barsk metal» og legger ut på en omfattende firedagers turne i Norge.

Legg igjen en kommentar

Meny