Black Debbath
01. desember 2017

Sjeldne rariteter fra Duplexkatalogen kun for salg lørdag 2. Desember.

Tung-tung-cover Duplex

Ja du leste riktig! Lørdag 2. Desember har Egil og Aslag fra Duplex Records rotet i gamle kasser på Duplexlageret og funnet fram svært sjeldne rariteter og snurrepipperier fra den etterhvert svært omfangsrike og brogete Duplex katalogen. Bla. en ekslusiv vinylverson av Black Debbaths første album Tung Tung Politisk Rock og mye mye mer. Det hele skjer på Indielabel marked på Kulturhuset i Oslo, fra  Kl. 11 til 14.30. Nå er årets julegave sikra!

Legg igjen en kommentar

26. oktober 2017

Bli med på dugnad! Tung, tung politisk rock endelig på vinyl!

Tung-tung-cover
Duplex Records oppfordrer det norske folk til å bli med på en nasjonal dugnad for Black Debbath. Debutalbumet Tung, tung politisk rock slippes for aller første gang på vinyl 8. desember, men et svært begrenset opplag vil være til salgs allerede på Caliban Sessions på John Dee 25. november hvor bandet vil framføre et knippe sanger fra denne legendariske plata.

Tung, tung politisk rock kom høsten 1999 og tok Norge med storm med sine blytunge riff og humoristisk-politiske tekster. Gjennom hyppige konserter og TV-opptredener med sanger som Problemer innad i Høyre, Reorganiser helsevesenet og King of Norway satte de straks den politiske dagsorden i hele kongeriket. De fikk også en velfortjent Spellemannspris i klassen for tungrock av sin gode venn Kristopher Schau som heldigvis var prisutdeler den dagen.

På den tiden var vinylsalget nede i sin dypeste bølgedal og plata ble aldri sluppet på LP-plate. Nå er tiden imidlertid inne for at den endelig skal komme på dette tungrockvennlige formatet, og Duplex Records oppfordrer i den forbindelse alle til å bli med på en storstilt nasjonal dugnad og kjøpe så mange eksemplarer som mulig av dette klenodiet slik at bandet og selskapet skal bli motivert til å fortsette sitt gjenutgivelsesprogram og følge opp med Welcome to Norway og Den femte statsmakt på vinyl fortere enn svint.

Dette er et nødrop til middelaldrende menn med alt for mye penger. Kjøp enda flere vinylplater dere ikke har videre bruk for. Plata vil forøvrig ikke være tilgjengelig på DAB, men den kan med letthet streames via en bluetoothanordning til en god gammeldags FM-radio.

Legg igjen en kommentar

10. oktober 2017

Caliban Sessions 2017 fullbooket

calibanfb17

JOHN DEE, OSLO, LØRDAG 25 NOVEMBER

Caliban Sessions er en tradisjonsrik årlig festkonsert som er blitt arrangert i Oslo siden tidlig på 2000-tallet, de første årene også under navnet Ollisfest, etter bakmannen Ole Petter «Ollis» Andreassen. Han setter hvert år sammen en unik underholdningspakke med det ypperste fra miljøet rundt hans eget Caliban Studios. Artister fra Duplex Records er som vanlig godt representert programmet, i år med  Black Debbath, Bare Egil Band og De sørgelige restene, samt El Doom & the Born Electric, som lover en urframføring av en av låtene fra sitt kommende album. Black Debbath tar en pause fra arbeidet med sin vanskelige åttendeplate og gjør sin eneste Oslo-opptreden i år. Mens Bare Egil Band jo spiller hele tida uansett, så det gjør vel ikke store forskjellen fra eller til.

Større oppmerksomhet knytter det seg kanskje til årets gjenforeningskonsert. Det har blitt en del av tradisjonen at det hentes fram et gammelt band som ikke har spilt sammen på en stund for en ekslusiv mimrestund. Årets gjenforeningskonsert står REVEREND LOVEJOY for. Dette var det første bandet til Pål Angelskår fra Minor Majority, og debutplata Another Time Another Place ble spilt inn i kjelleren til den nær døve bestemoren til Papa Doom i Skådalen i 1999.  Reverend Lovejoy rakk tre LPer og to EPer i løpet av sin karriere.

Ellers spiller BRUT BOOGALOO en av sine sjeldne Oslokonserter. Bandet som har Thulsas egen Doom Perignon i spissen har nettopp gitt ut sitt nye album Strike III til strålende kritikker. ”Jeg synes jo for øvrig at verdens beste band er Brut Boogaloo.” sier f.eks. Hellacopterssjefen Nicke Andersson. Forøvrig spiller SIBIIR som spilte inn sitt debutalbum i Caliban Studios og tok  Norge med storm da det kom ut i desember 2016. Plata blir ofte omtalt som en av de sterkeste Norske debutene noensinne, og kvalitet fører selvsagt til mange positive ringvirkninger, bl.a 2 (!!!!) opptredener på Øyafestivalen, samt supportturnèer med bl.a Kvelertak og Enslaved.

Det blir også en WEEN TRIBUTE med diverse gjestevokalister, PING spiller og det samme gjør THE ASS. En full festkveld på John Dee der altså! Detta vil du ikke gå glipp av!

 

Legg igjen en kommentar

09. oktober 2017

Oppsiktsvekkende prisrekord på Hegerberg

På en kunstauksjon i helikopterhangaren i Brønnøysund sist helg ble den forrige prisrekorden på et Hegerbergmaleri ettertrykkelig knust. Maleriet Gabrielle med Torghatten oppnådde etter en opphetet budrunde med mange budgivere utrolige 5.000 kroner, noe som er en eventyrlig pris ikke minst med tanke på malerens manglende malertekniske kompetanse og hans mildest talt oppsiktsvekkende fravær av talent.

Maleriet ble skapt under Black Debbaths konsert samme sted under Oktoberfesten i Brønnøysund hvor også modellen for bildet, Gabrielle hadde spilt tidligere på kvelden. Maleren er som mange vet også bassist i bandet Black Debbath og han skaper sin billedkunst i pausene mellom bassanslagene under framføring av sangen Til hælvete med Munchmuseet. Tilslaget gikk til tidligere Lyn-trener Finn Bredo Olsen noe som fortsetter trenden med at det er store sportprofiler som kjøper opp Hegerberg-bildene etter hvert som de blir skapt. Under Steinkjerfestivalen tidligere i sommer var det tidligere verdensmester i langrenn Terje Langli som stakk av med maleriet Utsikt fra Oftenåsen, men der til en langt mer moderat pris. Prisen på maleriene har med dette økt med mange hundre prosent, og hvis denne trenden fortsetter kan det ha vært en meget god investering for de folkekjære idrettsprofilene.

Maleriet utsikt over Oftenåsen fra sommerens Steinkjerfestival. <a href=

Maleriet Gabrielle med Torghatten, altså ikke Gabrielle VED Torghatten som noen tydeligvis trodde, representerer en mer figurativ retning for kunstneren. Dette går ikke like godt hjem hos alle. Kunstkjenneren Ole Petter «Ollis» Andreassen som har fulgt kunstnerens utvikling helt tett fra hans aller første maleri, uttaler at han synes dette er det klart svakeste Hegerberg har skapt. Han likte bedre klattestilen hvor kunstneren hadde mer fokus på å fylle hele lerretet med maling enn å skape gjenkjennbare figurative motiver, og synes dette representerer et klart tilbakeskritt kunstnerisk sett. Men det er tydelig at det kunstkjøpende publikum ikke her er enig med kultureliten. Det blir spennende å følge prisutviklingen videre i tiden som kommer, ettersom flere og flere Hegerberg-malerier kommer i omløp og de etter hvert finner veien inn i de etablerte galleriene og auksjonshusene. Der vil det bli klart om prisene som er oppnådd så langt vil stå seg over tid. Les mer i Brønnøysund Avis (eller egentlig mindre, men de har noen fine bilder).

Legg igjen en kommentar

06. september 2017

Fortell meg hva du stemte!

Like sikkert som banken er at LYDs fantastiske forespørsel om hva folk egentlig har stemt sprer seg som sopp i fuktig skræv hver gang det nærmer seg valg. Men setter folk seg ordentlig inn i all den andre fantastiske musikken dette kreative fyrverkeriet av en powertrio skapte før de plutselig transformerte seg over til det vi i dag kjenner som Black Debbath? Neppe. Derfor har vi i Duplex Records satt sammen en glimrende liste med nydelig LYD-musikk for dere som liker denslags. Uten Fortell meg hva du stemte selvfølgelig for den finnes bare på Youtube. Godt valg!

Legg igjen en kommentar

Meny