Black Debbath
13. april 2018

Den femte statsmakt endelig på vinyl

Black Debbath fullfører nå første del av vårt ambisiøse reutgivelsesprogram og slipper for første gang klassikeren Den Femte Statsmakt fra 2004 på deilig, deilig tung vinyl. I sakens anledning dukker vi også opp på Big Dipper, spiller plater og signerer skiver 26. april. Der blir det også mulig å kjøpe seg de tre første platene våre, Tung, Tung Politisk Rock, Welcome to Norway og Den Femte Statsmakt og de to siste, Nå får det faen meg være rock – Akademisk Stoner-rock og Universell Riffsynsing. Og i tillegg har de plater med så vel Thulsa Doom som Bare Egil Band og Maroder det er mulig å få signert.

Og det beste av alt: Hvis du ikke har anledning til å komme, kan du bestille platene fra Big Dipper og få dem tilsendt ferdig signert.

Her er hva Big Dipper har å si om denne plata:

Den Femte Statsmakt, også kjent som Ollis, Lars, Egil og Aslak, enda bedre kjent som Black Debbath kommer til Big Dipper for å hilse på deg og være DJ’s og fylle Big Dipper med sin karisma. Sterk musikk over anlegget, gode venners lag og signering av deres KLASSIKER: Den Femte Statsmakt.

Og for en plate det fremdeles er. Alt maset om at «hadde de bare sunget på engelsk så hadde de sikkert blitt stjerner» forsvinner fortere enn kaldt hveteøl på en solrik dag, og det ene knallfete riffet avløses av den neste briljante sanglinja helt til mesterverket er fullendt. For en god plate.

Og nå foreligger omsider dette vidunderet av ei plate på vinyl for første gang. Etter at Black Debbaths første plater Tung, Tung Politisk rock og Welcome to Norway har blitt nyutgitt til stormende jubel.

Dersom du ikke har mulighet til å komme til oss for å handle din egen Black Debbath-plate og få den signert, så kan du handle den på vår nettside. Her: http://bigdipper.no/vinyl/metal_hardrock/lp/black-debbath-den-femte-statsmakt-lp-gtdlp6007-p0000044765

Der kan du jo også handle plater med andre band som er i nær familie med Black Debbath, så fikser vi signaturer fra de som er tilstede. Eksempelvis medlemmer fra Bare Egil Band, Maroder og Thulsa Doom.

Legg igjen en kommentar

01. mars 2018

Welcome to Norway endelig ute på vinyl

BlackDebbath-Welcometonorway-vinyl-1440x1440

Etter suksessen med vinylutgivelse av Black Debbaths debut-album fra 1999, «Tung, tung politisk rock» sist høst, er nå også plate nr to ute på vinyl, nemlig «Welcome to Norway». Opprinnelig utgitt i 2001 regnes den fortsatt som en bauta innen norsk stoner-rock, blytung og bassdrevet som den er, og ikke minst hysterisk morsom. Den perfekte miksen av doom og deilig! Selvfølgelig i re-mastret fasong, noe som også gjelder de digitale plattformene. Gå inn og hør forskjellen på din foretrukne musikktjeneste eller kjøp vinylutgaven fra Big Dipper!

Plata består utelukkende av engelskspråklig materiale, og er ment som en tungrock-turistguide for utlendinger i forkant av og under et Norgesbesøk. Den gir nevenyttig informasjon til turisten, som for eksempel tips til severdigheter, fakta om Norge, litt om norsk mat og kultur mm. Særlig låta om norsk draktskikk, «Bunad», er en favoritt hos mange. Det samme gjelder utelivsguiden «Mongo Norway», og ikke minst låta om de fire store innen norsk litteratur, «The four big ones» (Kielland, Ibsen, Lie og Hallbing). Man finner dessuten også en musikalsk lommeparlør, i form av den groovy ryseren «Pocket translator». Rallykongen Martin Schanche har også fått sin egen hyllest.

Veldig få mestrer kunsten å blande gøy og tøft bedre enn det veteranene i Black Debbath gjør. Senere i år slipper de også sin åttende plate, «Norsk barsk metal» og legger ut på en omfattende firedagers turne i Norge.

Legg igjen en kommentar

01. desember 2017

Sjeldne rariteter fra Duplexkatalogen kun for salg lørdag 2. Desember.

Tung-tung-cover Duplex

Ja du leste riktig! Lørdag 2. Desember har Egil og Aslag fra Duplex Records rotet i gamle kasser på Duplexlageret og funnet fram svært sjeldne rariteter og snurrepipperier fra den etterhvert svært omfangsrike og brogete Duplex katalogen. Bla. en ekslusiv vinylverson av Black Debbaths første album Tung Tung Politisk Rock og mye mye mer. Det hele skjer på Indielabel marked på Kulturhuset i Oslo, fra  Kl. 11 til 14.30. Nå er årets julegave sikra!

Legg igjen en kommentar

26. oktober 2017

Bli med på dugnad! Tung, tung politisk rock endelig på vinyl!

Tung-tung-cover
Duplex Records oppfordrer det norske folk til å bli med på en nasjonal dugnad for Black Debbath. Debutalbumet Tung, tung politisk rock slippes for aller første gang på vinyl 8. desember, men et svært begrenset opplag vil være til salgs allerede på Caliban Sessions på John Dee 25. november hvor bandet vil framføre et knippe sanger fra denne legendariske plata.

Tung, tung politisk rock kom høsten 1999 og tok Norge med storm med sine blytunge riff og humoristisk-politiske tekster. Gjennom hyppige konserter og TV-opptredener med sanger som Problemer innad i Høyre, Reorganiser helsevesenet og King of Norway satte de straks den politiske dagsorden i hele kongeriket. De fikk også en velfortjent Spellemannspris i klassen for tungrock av sin gode venn Kristopher Schau som heldigvis var prisutdeler den dagen.

På den tiden var vinylsalget nede i sin dypeste bølgedal og plata ble aldri sluppet på LP-plate. Nå er tiden imidlertid inne for at den endelig skal komme på dette tungrockvennlige formatet, og Duplex Records oppfordrer i den forbindelse alle til å bli med på en storstilt nasjonal dugnad og kjøpe så mange eksemplarer som mulig av dette klenodiet slik at bandet og selskapet skal bli motivert til å fortsette sitt gjenutgivelsesprogram og følge opp med Welcome to Norway og Den femte statsmakt på vinyl fortere enn svint.

Dette er et nødrop til middelaldrende menn med alt for mye penger. Kjøp enda flere vinylplater dere ikke har videre bruk for. Plata vil forøvrig ikke være tilgjengelig på DAB, men den kan med letthet streames via en bluetoothanordning til en god gammeldags FM-radio.

Legg igjen en kommentar

10. oktober 2017

Caliban Sessions 2017 fullbooket

calibanfb17

JOHN DEE, OSLO, LØRDAG 25 NOVEMBER

Caliban Sessions er en tradisjonsrik årlig festkonsert som er blitt arrangert i Oslo siden tidlig på 2000-tallet, de første årene også under navnet Ollisfest, etter bakmannen Ole Petter «Ollis» Andreassen. Han setter hvert år sammen en unik underholdningspakke med det ypperste fra miljøet rundt hans eget Caliban Studios. Artister fra Duplex Records er som vanlig godt representert programmet, i år med  Black Debbath, Bare Egil Band og De sørgelige restene, samt El Doom & the Born Electric, som lover en urframføring av en av låtene fra sitt kommende album. Black Debbath tar en pause fra arbeidet med sin vanskelige åttendeplate og gjør sin eneste Oslo-opptreden i år. Mens Bare Egil Band jo spiller hele tida uansett, så det gjør vel ikke store forskjellen fra eller til.

Større oppmerksomhet knytter det seg kanskje til årets gjenforeningskonsert. Det har blitt en del av tradisjonen at det hentes fram et gammelt band som ikke har spilt sammen på en stund for en ekslusiv mimrestund. Årets gjenforeningskonsert står REVEREND LOVEJOY for. Dette var det første bandet til Pål Angelskår fra Minor Majority, og debutplata Another Time Another Place ble spilt inn i kjelleren til den nær døve bestemoren til Papa Doom i Skådalen i 1999.  Reverend Lovejoy rakk tre LPer og to EPer i løpet av sin karriere.

Ellers spiller BRUT BOOGALOO en av sine sjeldne Oslokonserter. Bandet som har Thulsas egen Doom Perignon i spissen har nettopp gitt ut sitt nye album Strike III til strålende kritikker. ”Jeg synes jo for øvrig at verdens beste band er Brut Boogaloo.” sier f.eks. Hellacopterssjefen Nicke Andersson. Forøvrig spiller SIBIIR som spilte inn sitt debutalbum i Caliban Studios og tok  Norge med storm da det kom ut i desember 2016. Plata blir ofte omtalt som en av de sterkeste Norske debutene noensinne, og kvalitet fører selvsagt til mange positive ringvirkninger, bl.a 2 (!!!!) opptredener på Øyafestivalen, samt supportturnèer med bl.a Kvelertak og Enslaved.

Det blir også en WEEN TRIBUTE med diverse gjestevokalister, PING spiller og det samme gjør THE ASS. En full festkveld på John Dee der altså! Detta vil du ikke gå glipp av!

 

Legg igjen en kommentar

Meny