Duplex

Black Debbath

Black Debbath
10. april 2014

Hjelp oss å lage rockequiz!

Som den skarpsindige fan allerede har lagt merke til presenterer Black Debbath nå hver dag kl. 10.00 et nytt rockequizspørsmål på vår Facebookside. Spørsmålene  er dels splitter nye, aldri før hørte og dels gamle godbiter fra boka Black Debbaths rockequiz som kom på No Comprendo Press i fjor høst (og kan kjøpes bl.a. fra PlatekompanietAd LibrisTronsmo og ikke minst Tvangstrøye hvor de også har deilige Debbath-skjorter.) Og i morgen braker det løs med en spektakulær påskequiz med ett nytt spørsmål hver dag hele påsken. Nei, vi hviler så visst ikke på laurbærene, folkens!
Det er en grunn til alt dette. Vi planlegger nemlig en Volum 2 av ovennevnte bok allerede til høsten, men til dette trenger vi din hjelp! Det er ikke bare bare å finne på alle disse festlige spørsmålene. Vi utlyser derfor herved en rockequiz-konkurranse hvor dere kan komme med forslag til kategorier som vi kan lage spørsmål til. Kategorier kan f.eks. være 15 kjappe hvor svaret er Whitesnake, Sju litt tomsete spørsmål om Venom, Marillion og hagesakser, 900 spørsmål hvor svaret enten er Rolling Stones eller Brunlanes etc. De beste forslagene vil honoreres med et eksemplar av Volum 1. Post dine forslag som kommentar her på bloggen, på Facebooksiden vår, som mail til mail@blackdebbath.no eller som twittermelding til @BlackDebbath med hashtagen #forslagskasse. Vinnerne trekkes en gang i uka fra 23. april og fire uker framover i første omgang.
Så bli med og forandr verden! Sammen skal vi lage en fest av en bok, dere! (Selv om vi erfaringsmessig vet at 95,3 % av forslagene deres suger balle.)

 

16. mars 2014

Bilen, jenta oh yeah!

Sangeren i arbeid. Foto: Daniel Seljebø

Sangeren i arbeid. Foto: Daniel Seljebø

Kjære alle sammen. Da begynner jeg det store arbeidet med å avsløre hvilke sanger som er spilt inn til Norge på kryss og tvers volum 3. Det har knyttet seg enorm spenning og forventning rundt dette og hemmeligholdelsen har vært total. Men de neste ukene vil jeg altså røpe hvilke sanger som er blitt spilt inn i studio, uten at dette er noen garanti for at alle blir med på den endelige plata. Jeg planlegger nemlig å prøve å redusere antallet fra 13 til nærmere 10 sanger. Erfaringsmessig klarer jeg ikke denslags, men jeg skal forsøke. Siden mange nok har avslørt minst en av låtene etter å ha hørt hva vi spiller på den lille studiodokumentaren under, kan jeg begynne med en liten perle som heter Bilen, jenta oh yeah.

På Rjukan har jeg spilt mange ganger, både på den utmerkete Rjukan Rockfestival og ellers rundt i byen. Det er alltid trivelig og vi gleder oss stort til å komme tilbake på årets festival 14. juni med selveste Black Debbath. For kun få år siden var jeg på besøk og spilte en fullsatt konsert på Huset på en ellers bedriten mandagskveld. Til den konserten hadde jeg fått i oppgave av mitt låtskriverprogram å skrive en Rjukanrelatert låt om en bil, noe som ble til sangen Rjukans råeste Rolls. Den handlet litt om råning, litt om klasseskillet i det gamle industrisamfunnet og litt om fest. Den ble litt lang og omstendelig og jeg skrev den nærmest umiddelbart om til den litt mer poengterte Bilen, jenta oh yeah. Teksten har senere gått gjennom diverse metamorfoser i forbindelse med framføringer på ulike konserter, men den har nå endelig funnet sin endelige form. Jeg må innrømme at den er nokså sterkt inspirert av Jim Steinmans fascinasjon for å skrive den utlimate bilkræsjlåta, noe han forteller om i videoklippet under.

Brynjar fikk også i oppdrag å kopiere Todd Rundgrens bilkræsjsolo fra sangen Bat out of Hell som Jim Steinman forteller om i klippet under. Ja, det blir mye Jim Steinman i dag, men han har tross alt skrevet Total Eclipse of the Heart, så selv om han er ravende gal er det verdt å høre litt på ham.

Ved siden av bilkræsjsoloen har produsent Blomstrøm fått leke seg både med Knopfler- og Gilmourinstinktene sine og lagt plenty med solotoner gjennom hele låta. Jeg vil også benytte anledningen til å berømme min egen dialektforståelse. Den som ikke blir rørt av min vare tolkning av det nydelige Rjukanmålet må være lagd av stein.

23. oktober 2013

Eksklusiv konsert med De sørgelige restene.

Til helgen spiller De sørgelige restene en av sine svært sjeldne og eksklusive konserter, i tillegg kommer Thulsa Doom som er gjenforent for anledningen og spiller hele Ep´en «She fucks me», oG selfølgelig kommer Black Debbath med både tung engasjert rock og sin berømte rockequiz samt mye mer…
calibansessions2013-Oslo2

08. september 2013

Godt valg!


Det er valg igjen og det er på tide å bruke stemmen. Det viktigste er ikke hva man stemmer på, men at man stemmer, pleier vi å si. Forløperen til Black Debbath L.Y.D. (Lek, Ytringsfrihet og Demokrati) lagde denne perlen i forbindelse med stortingsvalget i 1997 som  oppfordrer til at man skal dele hvilket parti man har stemt på, men det er jo hemmelig valg, så det trenger man slett ikke å gjøre hvis man ikke vil. Men gjør det gjerne! Eller la være! Det er opp til deg!

På Black Debbaths debutalbum «Tung, tung politisk rock» fra 1999 finner man denne nydelige sangen. Den er kanskje tilsynelatende ikke på sitt aller mest aktuelle akkurat nå for øyeblikket, men vi får se om et par dager. Og vær trygg; dette er en av de evige aktuelle problemstillinger som vil komme tilbake på ny og på ny, og denne sangen vil alltid være på moten!

04. september 2013

Black Debbath drar på utlandsturne

379729_406123246145795_1676942935_n
Nå drar selveste Black Debbath til utlandet for å gjøre sitt internasjonale gjennombrudd. Torsdag denne uke legger de ut på en omfattende turne og starter med de toviktigste byene i Europa nemlig København og Roskilde.