Black Debbath
10. oktober 2017

Caliban Sessions 2017 fullbooket

calibanfb17

JOHN DEE, OSLO, LØRDAG 25 NOVEMBER

Caliban Sessions er en tradisjonsrik årlig festkonsert som er blitt arrangert i Oslo siden tidlig på 2000-tallet, de første årene også under navnet Ollisfest, etter bakmannen Ole Petter «Ollis» Andreassen. Han setter hvert år sammen en unik underholdningspakke med det ypperste fra miljøet rundt hans eget Caliban Studios. Artister fra Duplex Records er som vanlig godt representert programmet, i år med  Black Debbath, Bare Egil Band og De sørgelige restene, samt El Doom & the Born Electric, som lover en urframføring av en av låtene fra sitt kommende album. Black Debbath tar en pause fra arbeidet med sin vanskelige åttendeplate og gjør sin eneste Oslo-opptreden i år. Mens Bare Egil Band jo spiller hele tida uansett, så det gjør vel ikke store forskjellen fra eller til.

Større oppmerksomhet knytter det seg kanskje til årets gjenforeningskonsert. Det har blitt en del av tradisjonen at det hentes fram et gammelt band som ikke har spilt sammen på en stund for en ekslusiv mimrestund. Årets gjenforeningskonsert står REVEREND LOVEJOY for. Dette var det første bandet til Pål Angelskår fra Minor Majority, og debutplata Another Time Another Place ble spilt inn i kjelleren til den nær døve bestemoren til Papa Doom i Skådalen i 1999.  Reverend Lovejoy rakk tre LPer og to EPer i løpet av sin karriere.

Ellers spiller BRUT BOOGALOO en av sine sjeldne Oslokonserter. Bandet som har Thulsas egen Doom Perignon i spissen har nettopp gitt ut sitt nye album Strike III til strålende kritikker. ”Jeg synes jo for øvrig at verdens beste band er Brut Boogaloo.” sier f.eks. Hellacopterssjefen Nicke Andersson. Forøvrig spiller SIBIIR som spilte inn sitt debutalbum i Caliban Studios og tok  Norge med storm da det kom ut i desember 2016. Plata blir ofte omtalt som en av de sterkeste Norske debutene noensinne, og kvalitet fører selvsagt til mange positive ringvirkninger, bl.a 2 (!!!!) opptredener på Øyafestivalen, samt supportturnèer med bl.a Kvelertak og Enslaved.

Det blir også en WEEN TRIBUTE med diverse gjestevokalister, PING spiller og det samme gjør THE ASS. En full festkveld på John Dee der altså! Detta vil du ikke gå glipp av!

 

Legg igjen en kommentar

09. oktober 2017

Oppsiktsvekkende prisrekord på Hegerberg

På en kunstauksjon i helikopterhangaren i Brønnøysund sist helg ble den forrige prisrekorden på et Hegerbergmaleri ettertrykkelig knust. Maleriet Gabrielle med Torghatten oppnådde etter en opphetet budrunde med mange budgivere utrolige 5.000 kroner, noe som er en eventyrlig pris ikke minst med tanke på malerens manglende malertekniske kompetanse og hans mildest talt oppsiktsvekkende fravær av talent.

Maleriet ble skapt under Black Debbaths konsert samme sted under Oktoberfesten i Brønnøysund hvor også modellen for bildet, Gabrielle hadde spilt tidligere på kvelden. Maleren er som mange vet også bassist i bandet Black Debbath og han skaper sin billedkunst i pausene mellom bassanslagene under framføring av sangen Til hælvete med Munchmuseet. Tilslaget gikk til tidligere Lyn-trener Finn Bredo Olsen noe som fortsetter trenden med at det er store sportprofiler som kjøper opp Hegerberg-bildene etter hvert som de blir skapt. Under Steinkjerfestivalen tidligere i sommer var det tidligere verdensmester i langrenn Terje Langli som stakk av med maleriet Utsikt fra Oftenåsen, men der til en langt mer moderat pris. Prisen på maleriene har med dette økt med mange hundre prosent, og hvis denne trenden fortsetter kan det ha vært en meget god investering for de folkekjære idrettsprofilene.

Maleriet utsikt over Oftenåsen fra sommerens Steinkjerfestival. <a href=

Maleriet Gabrielle med Torghatten, altså ikke Gabrielle VED Torghatten som noen tydeligvis trodde, representerer en mer figurativ retning for kunstneren. Dette går ikke like godt hjem hos alle. Kunstkjenneren Ole Petter «Ollis» Andreassen som har fulgt kunstnerens utvikling helt tett fra hans aller første maleri, uttaler at han synes dette er det klart svakeste Hegerberg har skapt. Han likte bedre klattestilen hvor kunstneren hadde mer fokus på å fylle hele lerretet med maling enn å skape gjenkjennbare figurative motiver, og synes dette representerer et klart tilbakeskritt kunstnerisk sett. Men det er tydelig at det kunstkjøpende publikum ikke her er enig med kultureliten. Det blir spennende å følge prisutviklingen videre i tiden som kommer, ettersom flere og flere Hegerberg-malerier kommer i omløp og de etter hvert finner veien inn i de etablerte galleriene og auksjonshusene. Der vil det bli klart om prisene som er oppnådd så langt vil stå seg over tid. Les mer i Brønnøysund Avis (eller egentlig mindre, men de har noen fine bilder).

Legg igjen en kommentar

06. september 2017

Fortell meg hva du stemte!

Like sikkert som banken er at LYDs fantastiske forespørsel om hva folk egentlig har stemt sprer seg som sopp i fuktig skræv hver gang det nærmer seg valg. Men setter folk seg ordentlig inn i all den andre fantastiske musikken dette kreative fyrverkeriet av en powertrio skapte før de plutselig transformerte seg over til det vi i dag kjenner som Black Debbath? Neppe. Derfor har vi i Duplex Records satt sammen en glimrende liste med nydelig LYD-musikk for dere som liker denslags. Uten Fortell meg hva du stemte selvfølgelig for den finnes bare på Youtube. Godt valg!

Legg igjen en kommentar

21. august 2017

Meld deg på Duplex nyhetsbrev!

JOSE7793-2

Denne høsten skjer det utrolig mye spennende på Duplex Records! Thulsa Doom kommer med sin første plate på gud veit hvor lenge, med helt usannsynlig fet musikk. Bare Egil Band spiller hele albumet JO! på Rockefeller 22. september og Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow legger ut på sin lengste og mest ambisiøse turne så langt, til kulturhus over hele landet. I mellomtiden jobber Black Debbath ufortrødent med sitt neste album og dukker opp på uforutsigbare tidspunkt med sporadiske konserter. Det blir også en storslagen Caliban Sessions på John Dee i slutten av november. Dette er ting du absolutt ikke vil gå glipp av! Derfor relanserer Duplex Records med stolthet sitt nyhetsbrev slik at DU kan få påminnelser og nyheter rett i din foretrukne epostleser og være den første i vennekretsen som får med seg hva som skjer med artistene på ditt favorittullemusikkplateselskap. Det blir utsendelser hver mandag, eller om ikke hver mandag så i hvert fall jevnlig, og om ikke jevnlig så i hvert fall med ujevne mellomrom og helt sikkert hyppigere enn det har vært så langt. Vær den første i venneflokken til å få med deg det siste som har skjedd! Motta syltynne spesialtilbud og andre ekstremt morsomme ting. Gi spamfilteret noe å jobbe med!

Meld deg på mailllista vår, da vel!

* påkrevde felt


Etternavn:


Legg igjen en kommentar

25. januar 2017

Vinn Teorisangboka CD-refleks!

Teorisangboka foreligger også som fysisk produkt i form av en ekstremt eksklusiv CD pakket inn i en refleks. Denne er trykket opp i et begrenset opplag på ca 24 eksemplarer og nå kan en av dem bli din! Hvilket band og hvilken sang inneholder tekstlinjen: «Det er som å kjøre radiobil»

unnamed

Svar riktig på dette enkle spørsmålet og send svaret til konkurranse@teorisangboka.no for å bli med i trekningen om et av disse uhyre sjeldne, ettertraktede og på sikt garantert verdifulle produktene.

Advarsel! Pass på at du ikke deler denne konkurransen/nettsiden med noen, da det vil kunne minske dine vinnerodds med mange hundre, for ikke å si tusenvis av prosent! Det blir mellom deg og oss!

Legg igjen en kommentar

Meny