Hva er det som er så in å gjøre at alle må inn å gjøre det?

BÆSJEEGILFACEBOOK

Svaret er like enkelt som genialt: Det er blitt så in å bæsje!

Kan man tenke seg en mer treffende metafor på et stadig mer illeluktende norsk offentlig ordskifte? Alle er kontinuerlig på vei inn for å bæsje i hvert sitt eget olfaktoriske ekkokammer. Der sitter de hver for seg og trykker ut den ene retoriske ruka etter den andre uten tanke for hva som foregår i nabobåsen. «Se hva jeg har skapt!» skriker de til hverandre, men ingen vil se på naboens, alle vil bare vise fram sitt eget produkt. «Din dritt er så polariserende!» hevder de. «Møkka mi derimot er ren og fin og skaper samhold og harmoni.»

INNÅBÆSJECOVERCOVER

En rekke kjente profiler fra vinterens og vårens store, kontroversielle stridstemaer får gjennomgå i denne ekstremt fengende 80-talls new wave-låta fra Bare Egil Band. Her sparkes det både til høyre og venstre, opp og ned og fram og tilbake. For hvem er egentlig 100% uskyldig i å skape grobunn for vår nye polariserte virkelighet drevet av sosiale medier og klikkbasert kjendisjournalistikk? En verden hvor bare de som skriker høyest blir hørt, og alle løper i flokk med hendene fulle av den dritten de selv nettopp har skapt, men som de anklager sine meningsmotstandere for egentlig å stå bak. Er vi ikke alle delaktige i å skape offentligheten? Har vi ikke alle et ansvar for kanskje å gå stillere i dørene når det gjelder vår egen dritt og kanskje interessere oss mer for andres? Kanskje vi skal bli flinkere til å si: «Få se på den bæsjen din! Ja, det var en fin levering,» i stedet for alltid å gnåle om vår egen møkk.

Hør låta her!

Med sangen følger det også en mediekritisk dans som garantert kommer til å bli sommerens landeplage. Her kommer Macarena og Fugledansen til å bli vippet av pinnen. Alle navngitte personer i sangen vil bli forespurt om å delta i musikkvideoen for å lære bort trinnene, og dermed bidra til en ytterligere topping på den overfylte metaforiske festivaldassen norsk offentlighet har utartet til å bli. Og de vil også derigjennom bidra med drahjelp for den største møkkasprederen av dem alle, nemlig Bare Egil Band selv. Gratulerer med dagen, Norge! Endelig er den nye nasjonalsangen kommet på plass.

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

26. april marOder
Velferdsbygget, Hasselvika Kjøp billett!

3. mai marOder
Statsråden Bar, Bergen Kjøp billett!

4. mai marOder
Vesle Kinn, Florø Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter