Alta, hjelp meg med Reinsdyrblod-låta mi!

Alta
Til høsten reiser jeg på turne med debutplata mi, Absolutt Ikke som jeg skal spille i sin helhet, aleine med kassegitaren på femten utvalgte steder over hele Norge i anledning 20-årsjubileet for utgivelsen. Endelig skal folk få være sikre på at de får høre de låtene de faktisk har lyst til å høre: Tagging, Arne, Speider’n, Asfalt og Sko, ikke alle de mindre interessante låtene jeg har spydd ut på plate etter plate siden den gang.

Et av stedene  jeg gleder meg spesielt til å spille er Alta på City Scene 13. oktober. Før i tida, særlig på 90-tallet spilte jeg i Alta i et bankende kjør. Vi hadde noen legendariske konserter på høyskolen med Gartnerlosjen i 94/95. Jeg spilte der mye med Bare Egil Band, og L.Y.D. (Lek, Ytringsfrihet og Demokrati) hadde et par meget interessante konserter seint på 90-tallet. I det siste har Black Debbath besøkt Aronnesrocken et par ganger. Jeg hadde også glede av å spille skolekonserter på distriktets ungdomsskoler for noen år siden sammen med min gode venn og kollega Aslag Guttormsgaard med vårt superpopulære barneshow. Det som alltid har vært spesielt stas i Alta er at de har stelt i stand spektakulære opplegg som snøscootertur, havfiske og helikoptersafari. Gleder meg til å se hva de finner på i høst…

Gartnerlosjen i Alta 1995 med praktiske melmasker

Gartnerlosjen i Alta 1995 med praktiske melmasker

I forbindelse med forrige Bare Egil Band-konsert i byen lagde jeg den nydelige balladen Alta instrumentbutikk som dessverre ikke har blitt utgitt ennå. Men jeg skal selvfølgelig også skrive en ny låt til denne konserten. Og til det trenger hjelp. Dataprogrammet mitt har som vanlig valgt ut tema og genre for meg. Jeg skal skrive en verdensmusikklåt  om en drikk fra Alta. Her har jeg kommet litt lenger enn vanlig. Jeg har bestemt meg for hvilken drikk det må være. Det må handle om reinsdyrblod, for jeg antar at det er den typiske drikken i Alta. Verdensmusikk burde kanskje blitt joik når jeg først er i Alta, men det har jeg jo allerede prøvd meg på med låta Grungejoik. Kanskje ikke det var helt 100% vellykket?

Reinsdyrblod er jo en tøff tøff tittel, litt i stil med noe Kvelertak kunne ha funnet på, så det burde nok heller bli en sånn type låt. Eller kanskje Finnmarks eget Ondt blod er en mer relevant referanse. De har jo laget en grisefet hardcoreskive som faktisk heter Finnmark og der burde det være nok av musikalske referanser å hente. Om jeg klarer å overføre det til mitt mildt sagt pistrete kassegitarspill er jo imidlertid en annen sak. Kanskje noen kan hooke meg opp med Ondt blod så de kan lære meg litt om brutal gitarspilling og riffing?

Men først og fremst trenger jeg litt hjelp til innholdet i låta. Er det noen her på internett som vet noe om reinsdyrblod egentlig? Viskositet, smak, farge, drikkbarhet eller lignende? Har noen vært på en brutal overlevelsestur hvor dere ikke hadde noe annet valg enn å drikke blodet fra dyra deres for å klare dere gjennom polarnatta? Er det noen historier fra krigens dager som egner seg til sang? Har reinsdyrblod blandet med vodka gitt noen spesielle virkninger? Ellers trenger jeg som vanlig lokale stedsnavn, tøffe uttrykk fra reindriftsnæringen og alle mulige slags fakta, rykter og overdrivelser som er relevante for Altaværingene.

lydalta05.jpg

L.Y.D. og Cowboy-Per i 1998 eller deromkring

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

7. juni Bare Egils Spellemannslag
stord arena, Stord Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Lyse netter, Moss Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Miniøya, Oslo Kjøp billett!

13. juni Bare Egils Spellemannslag
Kafé Skuret, Trondheim Kjøp billett!

14. juni Bare Egils Spellemannslag
Vervenfestivalen, Horten Kjøp billett!

15. juni Bare Egils Spellemannslag
Villa Sole, Jessheim Kjøp billett!

20. juni Bare Egil Band
Mjøsas ark, Kapp Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter