Ambassadøren som ble fredsmekler

Vi lever i en turbulent verden. Noe av problemet er at vi forstår ihjel ugjerningsmenn og -kvinner. Det er derfor vi får scener som i Washington forleden. Terrorister og opprørere blir ikke møtt med maktmidler de forstår og som de har respekt for. Derfor har jeg sett meg nødt til å gjenopplive min gamle karakter Fredsmekler Egil Røed-Egil fra suksessforestillingen Vrøvl og fanteri i Bare Egil By. Dette er mannen som kommer med trusler om gjengjeldelser ingen våger å sette seg opp mot!

Låta dukket først opp i 1992 under navnet Ambassadøren og ble i noen år hyppig framført av Gartnerlosjen før den gikk i glemmeboken. Dernest dukket den opp på plata Sanger fra Bare Egil By i 2007, nå med nye vers og litt flere refreng.

Ambassadøren i originaltittelen henspiller på historien som inspirerte sangen. I min tid på Bøler Auto Senter (se første bind av min selvbiografi, 10 år bak pumpene) betjente jeg en dag en eldre nisse som hadde følgende å fortelle: «Jeg må ringe privatdetektiv. Det er en mann som er ambassadør som er ute etter meg. Og denne ambassadøren har så mye makt, han er nemlig utenriksminister i regjeringen, og han vil ha meg til å jobbe for seg, og nekter å akseptere at jeg ikke vil det. Han har makt over mange mennesker. Damene på posten har han makt over, og de på biblioteket. Jeg ba de på biblioteket om å passe på sakene mine, og når jeg kom tilbake hadde de rotet i posene mine og hatten var vekk.» Ved å legge til noen referanser til bestemora til en kompis av Trommer’n som anklaget naboen for å bryte seg inn hos henne om natta for å lakkere tersklene hennes og legge tippekuponger i skuffene, hadde vi raskt en låt på plass.

Tags:

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

7. juni Bare Egils Spellemannslag
stord arena, Stord Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Lyse netter, Moss Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Miniøya, Oslo Kjøp billett!

13. juni Bare Egils Spellemannslag
Kafé Skuret, Trondheim Kjøp billett!

14. juni Bare Egils Spellemannslag
Vervenfestivalen, Horten Kjøp billett!

15. juni Bare Egils Spellemannslag
Villa Sole, Jessheim Kjøp billett!

23. juni Bare Egil og Aslags enda mer superpopulære barneshow
Cornerhagen, Bergen Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter