Anmeldelse av Dagbladets anmeldelse

Les anmeldelsen her:
Dagbladet

Først og fremst: Dagbladet har begått en nærmest sjokkerende grundig anmeldelse av Bare Egil Bands seneste album Bare Egil Band i fyr og flamme. I en tid der så vel spalteplass som tilgjengelig tid for journalistisk kontemplasjon i stadig større grad synes å bli mangelvare har Dagbladet i rikt monn gitt av begge deler for å vurdere denne plata. Det skal de ha ros for.

Det er også et interessant stilistisk grep å stille opp en alternativ virkelighet hvor artisten har valgt en annen karrierevei og vurdere platas kvalitet opp mot journalistens fantasier om hva resultatene hadde blitt av dette. Det blir som om jeg skulle postulere at Sven Ove Bakke er en utmerket baker og vurdere hans plateanmeldelse opp mot de ganske sikkert vidunderlige bollene han sikkert hadde bakt hvis han hadde valgt kjevlen foran skrivemaskinen. Det skal jeg ikke. Jeg skal i stedet forsøke å vurdere plateanmeldelsen objektivt.

Sven Ove Bakke har landet på en treer for denne plata. Dette argumenterer han godt for, men anmeldelsen er så krydret med positive bemerkninger rundt artisten at man nærmest mistenker at han har en skjult agenda. Mener han egentlig at plata er bedre? Eller kanskje mer sannsynlig; synes han at plata med sitt sprikende uttrykk og sine mange irriterende låter egentlig er en terningkast to, men hans fantasier om dette fiktive tv-showet som kommer forstyrrende inn i anmeldergjerningen? Eller kan det simpelthen være Egils briljante opptreden på Nytt på nytt som forstyrrer anmeldergjerningen? Er det denne opplevelsen som har blandet seg inn i opplevelsen og dermed også vært med på å trekke terningen opp fra to til tre? Men er det muligens også med på å bidra til anmelderens opplevelse av at det muligens blir litt mye av Egil Hegerberg? I tilfelle har han en skuffelse i vente. Bare Egil Blogg er her for å bli og her skal det bli så mye Bare Egil Band framover at det kommer til å bli mer enn nok selv for den aller mest ihuga fan.

Konklusjon: Terningkast 4

Ett kommentar til “Anmeldelse av Dagbladets anmeldelse”

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

7. juni Bare Egils Spellemannslag
stord arena, Stord Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Lyse netter, Moss Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Miniøya, Oslo Kjøp billett!

13. juni Bare Egils Spellemannslag
Kafé Skuret, Trondheim Kjøp billett!

14. juni Bare Egils Spellemannslag
Vervenfestivalen, Horten Kjøp billett!

15. juni Bare Egils Spellemannslag
Villa Sole, Jessheim Kjøp billett!

20. juni Bare Egil Band
Mjøsas ark, Kapp Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter