Bare Egil Band
16. mai 2021

Ett og et halvt hurra!

Det er støtt noe å feire. Gartnerlosjens Due og L.Y.D.s Takk for kniven raste gjennom crowdfundingen til vinylformat gjennom Norske albumklassikere på LP på rekordtid, mens min egen plate I fyr og flamme av uforståelige grunner står fullstendig stille! Begge deler er vel verdt en feiring! Det samme er det faktum at det i morgen er Norges nasjonaldag. I den anledning har jeg hentet fram sangen jeg skrev til 17. mai-feiringen på Bøler Skole i forbindelse med 200-årsjubileumet for grunnloven i 2014. Sangen het og heter fortsatt Ett og et halvt hurra og den var bedre enn jeg husket den som. Litt samfunnskritikk hadde jeg lurt inn der også. Ikke verst! Her har jeg lagd en innspilling etter mitt nye dogme hvor jeg uten noe klikk-track eller rytmespor legger på bass og keyboard oppå mitt eget rufsete gitarspill og slenger på en mer eller mindre tilfeldig bakgrunn. Resultatet blir uten unntak upåklagelig! Premieren på Youtube er i kveld (søndag 16. mai 2021) kl. 21.15.

Apropos bakgrunn; jeg har fått mye ros for tapetet i min forrige video Oslo drikker aleine fra den kommende plata Norge på kryss og tvers volum 5, noe som har inspirert meg til å skrive den nye sangen Jeg har kjøpt tapet som forhåpentligvis blir neste låt ut i serien Tett på Bare Egil Band førstkommende tirsdag. Jeg må bare spille den inn først, noe som kan bli problematisk fordi jeg ligger litt etter med publisering av instastories for tiden. Det har vært hektisk i det siste og verre skal det bli, hvis jeg har misforstått det rett.

Legg igjen en kommentar

15. mai 2021

Oslo drikker aleine

En ny måte å belyse hovedstadsproblemer på

Har koronatiden synliggjort på en ny måte de spesielle problemene en hovedstad står ovenfor? Har resten av landet fått en dypere forståelse av de unike problemstillingene man møter som landets største og viktigste by? Neppe. Men når denne fantastiske låta nå er ute på single, tror jeg folk flest endelig skjønner at det er mye vanskeligere å være hovedstad enn mange tror. Og selv om alkoholmisbruk er et av de største samfunnsproblemer vi har, er det også viktig at å huske på at alkoholkonsum også kan ha en viktig funksjon som virkelighetsflukt og avslapping for folk og byer i utsatte stillinger. Og det er dette Bare Egil Bands nyeste single Oslo drikker aleine handler om. Og ikke bare på single, men også nyeste bidrag i serien Tett på Bare Egil Band. Sangen er forresten hentet fra den kommende plata Norge på kryss og tvers volum 5.

Coveret er det Ronny Haugeland som har stått for.

Og til mandag er det Norges nasjonaldag 17. mai, og i den anledning kommer endelig Bare Egil Bands gratulasjonssang fra grunnlovsjubileumsåret 2014, Ett og et halvt hurra, i en nokså fin videoversjon. Den slippes 16. mai kl. 21.15. Møt opp på Youtube og bli med i diskusjonen om dette er en god sang eller nokså dårlig.

Legg igjen en kommentar

12. mai 2021

Nå er jeg virkelig i fyr og flamme!

Denne gangen er jeg i fyr og flamme over det nye folkefinansieringsprosjektet til Christer Falck og Big Dipper, Norske Albumklassikere på LP.

Denne kan nå komme på vinyl for første gang!

Sist søndag ble Norske Albumklassikere på LP lansert, og allerede nå er både Gartnerlosjens Due og L.Y.D.s Takk for kniven ferdig finansiert og kan bestilles gjennom via Big Dippers hjemmesider. Vi i Duplex Records har ambisjoner om å få fylt igjen en del hull i vår vinylkatalog gjennom dette prosjektet, og neste plate ut er Bare Egil Bands I fyr og flamme fra 2010. Som de fleste av Bare Egil Band-platene hadde den hatt godt av en litt mer hardhendt siling i redigeringsfasen, men det er en del helt greie høydepunkter på plata. Noen av dem er spilt inn i videoversjon i Tett på Bare Egil Band-serien. La oss ta en titt på noen av dem sammen.

Jeg bare er en av mine egne favoritter. Skrevet og spilt inn fordi vi plutselig hadde en time studiotid igjen når alle de sangene vi hadde planlagt å spille inn var ferdig innspilt før tida.
Pils og Padde ble opprinnelig unnfanget av Hurra Torpedo på USA-turné, så ble det til en sang om sjørøvere til NRKs radifront.
Murer var også en sang til NRK P2s Radiofront, til et program om murer. Jeg valgte å misforstå temaet med vilje. Jeg gjør ofte det.
Denne ble skrevet til et jubileum for foreningen Norsk Form. Vet ikke hvilket år, hvilket jubileum eller noe som helst. Men for ei fin låt!

Christer har allerede i år crowdfundet 100+ utgivelser som ikke har vært ute på CD før gjennom prosjektet Norske Albumklassikere på CD. Det er i seg selv et fantastisk kulturhistorisk dugnadsarbeid som har sørget for digitalisering og utgivelse av en viktig del av vår felles kulturarv som bl.a. Per Bergersen, Stengte Dører og Babij Jar, samt The Kids og Jannicke. Sjelden har vel uttrykket for enhver smak kunnet bli brukt med mer rette! sJeg har selv egentlig sluttet å både kjøpe og høre på CDer for mange år siden, men selv jeg har sett meg nødt til å kjøpe noen personlige favoritter i denne serien. Og nå kommer det altså bra med LP-plater i denne tilsvarende serien. Fine greier, eller hva?

Legg igjen en kommentar

10. mai 2021

Takk for kniven på vinyl!

Crowdfundingen av Gartnerlosjens Due gikk unna på rekordtid, noe som duket vei for en potensiell vinylutgave av en litt mer obskur plate fra Duplexkatalogen. Bandet L.Y.D. (Lek, Ytringsfrihet og Demokrati) var hovedsakelig aktive fra 1997-1999 og leverte en haug med nokså selsomme «konserter» og bare ett album på CD, selv om Tung, Tung Politisk Rock med Black Debbath i starten var planlagt som LYDs andrealbum.

Takk for kniven som nå ligger ute til crowdfunding på bidra.no er et overflødighetshorn av en plate som spriker i alle retninger med sketsjer, dikt, humorlåter, parodier og mer alvorlige sanger. Det kanskje aller mest minneverdige fra plata er de legendariske tak-sketsjene, men det er et flust med andre godbiter på plata. Det fulgte også med et eget edb-tillegg med bl.a. det legendariske spillet Snarvei til Mongo-Norge, illustrert av Ronny Haugeland.

Singelen Aliens 2 var opprinnelig en låt Egil glemte at han hadde lagd når han spilte inn Absolutt Ikke, for den var allerede et par år gammel på det tidspunktet. Den ble framført på noen TV-opptredener i forbindelse med lanseringen av den plata. Og den foreligger også i en ganske fornøyelig playbackversjon i forbindelse med lanseringen av Takk for kniven, men her er den endelig i Tett på Bare Egil Band-serien. Låta var opprinnelig skrevet til en framvisning av de tre første Alien-filmene på Bergen filmklubb i 1994. Det ble skrevet tre låter, Alien, Aliens 2 og Aliens 3, men det var bare den første som ble framført. Aliens 2 ble først gjenfunnet en stund senere og de to andre er nå heldigvis glemt.

Legg igjen en kommentar

09. mai 2021

Dette gikk vel greit!

Crowdfundinga av Gartnerlosjen-plata Due på vinyl gikk over enhver forventning. Allerede få minutter etter at det offisielle salget var i gang på https://bidra.no/lp, var plata fullfinansiert og den får visst katalognummer NALP001. Ut dagen er det fortsatt mulig å bestille utgaven på farget vinyl. Dette er jo meget stas.

Egil hadde planlagt å skape ny blest om prosjektet etter noen dager med en splitter ny solo-duett-utgave av Kinosangen i sin superpopulære serie Tett på Bare Egil Band, men det viste seg altså ikke å bli nødvendig. For å feire dagen utvider han i stedet serien med en ekstra publiseringsdag. Heretter blir det dermed nye Tett på-videoer hver tirsdag, fredag og søndag kl. 21.15. Kinosangen kommer i kveld så får vi se om det blir behov for andre kinosanger i nærmeste framtid. Det er i hvert fall god dialog om å crowdfunde flere Duplex-plater i tiden framover. Hvilke plater fra Duplex-katalogen ønsker du deg på vinyl? Meld det gjerne inn i gruppa https://facebook.com/groups/naklp

Denne kan fortsatt bli din på vinyl via https://bidra.no/lp

Legg igjen en kommentar