Bare Egil Band
26. mars 2021

Pils og padde

God gamle Hurra Torpedo (noen som husker dem) diktet opprinnelig dette nokså allsangvennlige refrenget på en utflukt til Coney Island hvor vi lot oss sjokkere av Franks slappe froskelår og dovne øl. Bare Egil Band stjal seinere refrenget for å lage ei låt om pirater og sjørøveri til P2s Radiofront. Det må være greit! Den finnes f.eks. på plata I fyr og flamme, en av de platene som ikke er så gærn som jeg trodde. En klar firer, tror jeg.

Stort mer er det vel ikke å si om denne låta. Den finnes også i en sabla god utgave med Bare Egils Spellemannslag, men utover det. Nei, ikke stort å melde. Teksten kan jo leses i Duplex Records rikholdige tekstdatabase.

Legg igjen en kommentar

23. mars 2021

Jeg, en språkfascist?

Språket er som en plen, heter det i en totalt ukjent Bare Egil Band-låt. Det spiller på at språket akkurat som gressplenen trenger pleie, vann og klipping hvis det skal holde seg pent. Også den låta skal forhåpentligvis ut i denne uendelige serien med interessante og mindre interessante låter fra Bare Egil Band etter hvert, forutsatt at jeg finner et opptak av den så jeg kan lære meg den. I mellomtiden får dere kose dere med en akustisk versjon av låta Ved rørende norske rett skrivnings regler, med en tittel som er så full av den feilen låta er laget for å kritisere at man nesten skulle tro det var gjort med vilje. Det er bare å benke seg foran Youtube kl. 21.15 for da er premieren, og det er ekstra stas å se premieren og delta i det fellesskapet som er rundt det, med masse aktivitet i chatten og slikt. Kanskje særlig fordi den faktisk slippes på bursdagen min, kom jeg plutselig på. Finnes det noen bedre måte å feire bursdagen til Bare Egil Band på enn å se nok en intetsigende video han har laget? Jeg tillater meg å tvile.

Var det jeg som tok inititativ til å lage denne låta eller var det programmet Typisk Norsk med Petter Schjerven som bestilte den, eller var den kanskje opprinnelig skrevet til et radioprogram? Nitimen eller Reiseradioen eller noe? Jeg har ikke lenger peiling, men jeg tror ikke det var min idé for jeg har egentlig aldri vært spesielt opptatt av dette fenomenet. Den er nå i hvert fall med som ekstraspor på singelen Politimester Egil fra 2007 sammen med den enda mer obskure låta Me & Bobby McFerrin, som var en personlig favoritt en stund.

Også Black Debbath var gjester på Typisk Norsk hvor vi fikk laget en liten videoversjon av sangen vår Styrk Norskfaget som noen nylig har slengt ut på internettet. Se den og da vel! Det er jo ingen grunn til å slutte å se på ting!

Legg igjen en kommentar

18. mars 2021

Et perfekt par

I morgen (fredag) er det tid for en ny videopremiere. Et perfekt par er hentet fra min egen Bare Egil Band-favorittplate Null og den er vel det nærmeste jeg har kommet det jeg ettersøker i sangen Jeg vet ikke hvordan man gjør fra samme plate, en vaskekte kjærlighetssang helt blottet for ironi. Helt blottet for ironi er den selvsagt absolutt ikke, så helt i mål er jeg jo på ingen måte ikke, men med alderen kommer jeg dit kanskje til slutt?

(jeg vet ikke) Hvordan man gjør er sangen hvor jeg ettersøker en vaskekte kjærlighetssang. Er Et perfekt par løsningen?

Sangen kom i sin tid med en flott og påkostet video fra tegneseriemesteren Flu Hartberg med herlig designhjelp fra like mesterlige Ronny Haugeland, mannen bak Bare Egil Bands coverkunst de siste årene, og filming fra selveste LP Lorentz. Forbløffende få har sett denne videoen, men det kommer nok til å endre seg nå, så som jeg blogger om den, tenker jeg! I musikkvideoen er musikken selvsagt produsert av Øyvind Blomstrøm og det er Håvard Takle Ohr og Øystein Frantzvåg som spiller trommer og bass mens Blomstrøm spiller det meste annet så vidt jeg husker. Deilig vestkystpop der, altså.

Teksten til Et perfekt par finner du selvsagt som alltid i Duplex Records omfattende tekstdatabase. Der finner du det meste av tekstene til Bare Egil Band og mange av de andre bandene fra Duplex Records. Er det noe du savner der, så gi oss et hint. Det er antageligvis bare en forglemmelse. Vi har på ingen måte full oversikt over hva vi driver med.

Ellers tøffer Tett på Bare Egil Band-skuta ufortrødent videre med nye videoer hver tirsdag og fredag kl. 21.15. Følg gjerne DuplexRecords på Youtube for å få med deg når de nye videoene slippes og kom også med ønsker hvis det er en spesiell låt du ønsker at jeg skal tolke, så skal jeg i hvert fall vurdere det. Jeg ligger nå så langt foran publisering at det kommer til å ta litt tid før eventuelle ønsker blir oppfylt, men jeg er glad for forslagene uansett.

Legg igjen en kommentar

15. mars 2021

Rælling is the new loud

Alle skal med – også de svakere låtene. Og vi vet alle hvordan man gjør en svakere låt litt mer minneverdig; man fyller den med rælling! Ja, folkens! Rællingen er tilbake. Hva sier dere? Skal vi kjøre en ny reaksjonsvideoserie hvor jeg tar utgangspunkt i denne videoen? Min magefølelse sier nei, men det kan jo hende jeg bøyer av for folkeviljen hvis den sier noe annet. Magefølelsen sier nei på det også, men det kan jo hende at jeg bøyer av hvis folkeviljen tar helt av. Selv der sier magefølelsen min nei, men man vet som dere skjønner aldri helt med Bare Egil Band. For en herlig uforutsigbar type. Det eneste man vet helt sikkert er at det kommer en ny video i serien Tett på Bare Egil Band tirsdag og fredag kl. 21.15.

Sangen På Lillekampen er selvsagt hentet fra en konsert på Lillekampen på Lille Kampen 15.11.2017. For øyeblikket opererer jeg med en modell hvor annenhver låt i serien Tett på Bare Egil Band skal være tidligere uutgitt og annenhver skal være fra en eller annen plate. Når man ser og hører hvor mye makkverk jeg faktisk har gitt ut opp gjennom, skjønner man vel at det ofte er en god grunn til at de som ikke kom med på platene ikke gjorde det. Det gjelder vel i aller høyeste grad her, men hva skal en stakkar gjøre? Jeg har malt meg selv inn i et hjørne, skutt meg selv i foten, satt meg selv i en umulig situasjon. Ja, ja. Om ti-femten år er jeg ferdig med å spille meg gjennom denne bedritne katalogen min, så kan jeg begynne å fokusere på andre ting. Da er kanskje coronaen over også? Sees plenty med ganger i mellomtiden. Sjallabais!

Legg igjen en kommentar

11. mars 2021

Den skitne rocker, myte eller faktum?

Myten om den uvaskede og skitne rocker lever fortsatt godt i den kollektive populærkulturelle bevissthet, men bygger den på virkeligheten eller er den en konstruksjon? Vel, jeg har samlet en rekke låter i en spilleliste som etter min mening nokså tydelig motbeviser denne teorien, dette teoremet, denne eklatante vrangforestillingen.

Først og fremst har vi jo den evigaktuelle Bytt Kjøkkenklut Oftere med Black Debbath, sangen som en gang for alle motbeviser myten om at rockere ikke er opptatt av renhold og gode hygieneforholdsregler, særlig på kjøkkenet. Denne sangen er for lengst tatt opp i skolens husstellundervisning og har gjort vel så mye for Norges lave smitte- og dødstall under corona-epidemien som nedstengning og sosial distansering.

Dernest har vi selvsagt min egen Vaske meg sjæl fra debutplata mi Absolutt Ikke. Dette er en av de aller første sangene jeg skrev. Den utkom på plate først i 1996, men jeg tipper at jeg lagde den en eller annen gang mot slutten av åttitallet. Det er ikke en av de sangene jeg er aller stoltest av, men jeg har som prosjekt å spille meg gjennom alle sanger jeg har laget og legge dem ut på Youtube og da hører også denne med.

Legg igjen en kommentar