Bare Egil Band
24. februar 2021

Ta for deg nå!

Jeg har et prosjekt gående med å spille gjennom alle sangene mine en etter en på kontoret, filme dem og legge det ut på Youtube hver mandag og torsdag kl. 18.00. All erfaring tyder på at jeg kommer til å gå lei av dette prosjektet lenge før jeg er ferdig med de 300-500 sangene det er snakk om, men enn så lenge tyter de ut og da gjelder det å være på ballen og se dem mens de ligger der. Jeg legger ikke spesielt mye arbeid i dette, så bra blir det ikke, men det er allikevel et utrolig viktig kulturhistorisk arbeid som ingen andre kan utføre, så jeg er i hvert fall utrolig glad for at det blir gjort. Nå på mandag la jeg ut sangen Ta for deg nå fra plata I fyr og flamme fra 2000-tallet en gang. Du kan sjekke på Wikipedia eller Discogs hvis du lurer når den kom.

Det finnes jo også en langt bedre video til denne sangen med en langt bedre versjon også, så det er kanskje mer formålstjenlig å se på den. Teksten finner du som vanlig her på Duplex Records. Har du noen ønsker om hvilke låter jeg skal spille, legger du igjen en kommentar et eller annet sted. Jeg kommer garantert til å lese den for jeg jeg prøver å sjekke internett hver dag.

Legg igjen en kommentar

15. februar 2021

Stabekk Kino, Bærums Vålerenga Kjerke

Teksten finner du her

Stabekk Kino er mitt forsøk på å lage en Vålerenga Kjerke for Bærum. Bakgrunnen var at jeg var booket inn til å spille på et tverr-laglig cupfinalearrangementet i 2008 for både Vålerenga og Stabæk med Bare Egils coverband og Bare Egils Fotballband. Det viste seg raskt at det var en voldsom skjevhet i hvor mange sanger de to lagene hadde til rådighet. Der Vålerenga hadde en rik sangtradisjon og mange gode sanger å velge blant hadde Stabækk bare ingen. Derfor tok jeg på meg det tunge vervet å skrive noen nye, så det ikke skulle oppstå en følelse av at jeg foretrakk det ene laget bare fordi det var best. Dette resulterte i angjeldende sang pluss den strålende fotballhymnen Innkast til Stabæk som en gang for alle tar bort dette ensidige fokus mange fotballsanger har på dette med å score mål og hvem som vinner. Dette er jo problemstillinger som er veldig lite aktuelle for et lag som Stabæk. Her finnes en veldig koselig anmeldelse av konserten

Et stort øyeblikk når sangen Innkast til Stabæk runget fra tribunene i Champions League.

Den kanskje aller mest populære og minneverdige av sangene til Vålerenga er jo Bjølsen Valsemølles gripende Vålerenga Kjerke som handler om den gangen den brant ned, og som det heter så poetisk i sangen «fikk himmer’n selv som tak». Jeg ønsket å lage en tilsvarende sang for Stabæk. De har jo aldri opplevd en så dramatisk hendelser der ute på den kanten av byen, men på den annen side skal det ikke så mye til for å vippe dem av pinnen. Dermed skulle det ikke en fullt så dramatisk situasjon til for å lage en like emosjonelt ladet historie. Jeg tok tak i historien om hvordan Stabekk Kino var nødt til å bruke veggen som lerret når det var kommet tyggegummi på det egentlige lerretet. Nå har jeg senere blitt konfrontert med at dette egentlig er en historie fra Sandvika Kino. Er det noen som vet noe fra eller til eller kan oppklare denne pikante situasjonen?

Jeg har siden spilt på Stabekk kino ved flere anledninger. og det ble også i sin tid laget en musikkvideo til sangen som også er å finne i en fin versjon på plata I fyr og flamme.

Her er også sangen Innkast til Stabæk i all sin prakt

Legg igjen en kommentar

10. februar 2021

Alle hjerters dag i Drammen

Til helga er det valentinsdagen eller Alle hjerters dag. Det er på alle måter en aldeles tåpelig skikk, men akkurat som handelsstanden er jeg glad i å sko meg og kapitalisere på slike idiotiske tradisjoner, og ettersom jeg gladelig lager en låt til enhver anledning, har jeg selvfølgelig en valentinessang på repertoaret også. Denne sangen dukket opp på plata Norge på kryss og tvers volum 1 i 2011 og var nok opprinnelig skrevet til en konsert på Union Scene, tenker jeg. Den er som mange av mine sanger mer vulgær og ukoselig enn egentlig morsom, men den har jo egentlig en ganske fin melodi.

Får jeg være din Valentin?

Ettersom det er så mye støy og bråk overalt i vår hverdag og kanskje særlig her på internett har jeg valgt å mumlesynge sangen så man forhåpentligvis slipper å forholde seg så veldig til den. Teksten kan du eventuelt lese her, men det er det egentlig liten grunn til å kaste bort tiden sin på å gjøre. Sangen passer spesielt godt i disse dager ettersom jeg har hatt tilhold i Drammen i ukesvis i forbindelse med innspillingen av Kongen befaler. Dermed har jeg virkelig fått føle det pulserende utelivet i byen på pulsen og har om mulig blitt enda gladere i Drammen, ikke bare som by, men også som andre ting.

Legg igjen en kommentar

14. januar 2021

Morten A-bl A-bl

Jeg fortsetter ufortrødent mitt prosjekt med å spille inn akustiske utgaver av samtlige Bare Egil Band-sanger i serien Tett på Bare Egil Band. Her har jeg kommet fram til hyldesten til Stavangers store sønn fra en konsert på Folken i 2011, grundig dokumenter i NRK-serien om angjeldende turné Bare Egil Tour. Sangen finnes ellers i en synthbasert live-utgave på Norge på kryss og tvers volum 2. Jeg har alltid vært svak for låta og har tenkt at den skal komme i en ordentlig studioversjon en gang. Vi får se. Her er den i hvert fall i en nedstrippet akustisk utgave.

Har du en låt du ønsker jeg skal spille inn i en akustisk utgave? Gi en melding et eller annet sted, så fikser jeg det i løpet av kun få år.

Legg igjen en kommentar

11. januar 2021

Ambassadøren som ble fredsmekler

Vi lever i en turbulent verden. Noe av problemet er at vi forstår ihjel ugjerningsmenn og -kvinner. Det er derfor vi får scener som i Washington forleden. Terrorister og opprørere blir ikke møtt med maktmidler de forstår og som de har respekt for. Derfor har jeg sett meg nødt til å gjenopplive min gamle karakter Fredsmekler Egil Røed-Egil fra suksessforestillingen Vrøvl og fanteri i Bare Egil By. Dette er mannen som kommer med trusler om gjengjeldelser ingen våger å sette seg opp mot!

Låta dukket først opp i 1992 under navnet Ambassadøren og ble i noen år hyppig framført av Gartnerlosjen før den gikk i glemmeboken. Dernest dukket den opp på plata Sanger fra Bare Egil By i 2007, nå med nye vers og litt flere refreng.

Ambassadøren i originaltittelen henspiller på historien som inspirerte sangen. I min tid på Bøler Auto Senter (se første bind av min selvbiografi, 10 år bak pumpene) betjente jeg en dag en eldre nisse som hadde følgende å fortelle: «Jeg må ringe privatdetektiv. Det er en mann som er ambassadør som er ute etter meg. Og denne ambassadøren har så mye makt, han er nemlig utenriksminister i regjeringen, og han vil ha meg til å jobbe for seg, og nekter å akseptere at jeg ikke vil det. Han har makt over mange mennesker. Damene på posten har han makt over, og de på biblioteket. Jeg ba de på biblioteket om å passe på sakene mine, og når jeg kom tilbake hadde de rotet i posene mine og hatten var vekk.» Ved å legge til noen referanser til bestemora til en kompis av Trommer’n som anklaget naboen for å bryte seg inn hos henne om natta for å lakkere tersklene hennes og legge tippekuponger i skuffene, hadde vi raskt en låt på plass.

Legg igjen en kommentar