Bare Egil Band
20. september 2019

Veien til Kongsberg er her

Bare Egil Bands nyeste singel Veien til Kongsberg er endelig sluppet. Dette er et knallhardt angrep på de planleggende veimyndigheters prioriteringer og mangelen på perspektiver og helhetstenkning. Det er ingen tvil om at Egil har egeninteresse av at Kongsbergregionen skal bestå og blomstre, så hans mange Kongsberglåter skal opprettholde et publikum

Låta er hentet fra den kommende plata Norge på kryss og tvers volum 4, denne evigvarende plateserien som allerede har skjenket oss klassikere som Norge på kryss og tvers volum 3 og to noe mindre klassiske forløpere. Som vi har vært inne på tidligere, kommer platene til å strømme ut fra Bare Egil Band-fabrikken de neste årene, så det gjelder å følge med i timen hvis man skal få med seg all godmusikken! Det er også grunn til å merke seg at Bare Egil Band nettopp har blitt sluppet som ny artist til Caliban Sessions 30. november på John Dee. Det er også en veldig fin ting å få med seg, folkens!

Legg igjen en kommentar

18. september 2019

Veien til Kongsberg har havnet på avveie

Ny singel kommer til fredag. Ronny Haugeland har laget et nytt brillefint cover.

Som folk i Buskerud kanskje har fått med seg, legges det for øyeblikket ny hovedvei i Kongsbergdistriktet. Det er kanskje vel og bra, men er traseen virkelig formålstjenlig for befolkningen i byen? Dette spørsmålet stiller Bare Egil Band på sin nye singel Veien til Kongsberg som kommer førstkommende fredag. Det er få som har laget flere sanger om Kongsberg enn Bare Egil Band, og derfor er det så uhyre viktig for oss at byen ikke visner hen og blir en soveby. Dette kan bli resultatet hvis veien legges utenom byen og folk ikke lenger blir tvunget innom den på sin ferd til f.eks. hytta på Fagerfjell. Og dette vil i sin tur føre til mindre interesse for disse sangene på strømmetjenestene og dermed mindre inntekt for Herr Hegerberg, forsangeren i Bare Egil Band, som derfor har en sterk egeninteresse av et sterkt og pulserende byliv i Kongsberg og omegn.

Låta er hentet fra Norge på kryss og tvers volum 4 som kommer i oktober. Dette er søsterplata til fantastiske Null som kom tidligere i år og oppfølgeren til populære Norge på kryss og tvers volum 3 fra noen år tilbake. Det er stort sett de samme musikerne, den samme produsenten og de samme studioene som er brukt. Sangeren er den samme og det er samme låtskriver og tekstforfatter. Låtene er kanskje litt mindre allment interessante, men musikalsk sett er de omtrent like gode, så hvis man likte Null og Volum 3, vil man ganske sikkert også sette pris på denne plata. Gled dere folkens!

Dessverre har singelen kommet litt på avveie i det siste. Heldigvis ikke på avveie.no, men derimot på avveie på Facebook, men det kan jo være ille nok. Håper ingen sjekker den ut der før den blir gitt ut på ordentlig på fredag, for det har jeg lite å tjene på. Jeg velger allikevel å spre linken for å vise at jeg ikke er noe hengehue.

Legg igjen en kommentar

16. september 2019

Endelig nok rock fra Egil?

Foto: Elisabeth Anker Jakobsen

Mange har ment at det kommer for få Bare Egil Band-plater. Noen har ment det, mener jeg. Mange var å ta i. Jeg synes i hvert fall at noen BØR ha ment det. Det gikk for eksempel elleve år mellom den første og den andre plata mi. Ingen syntes vel det var passe lenge? Eller for kort? Siden da har platene rett nok kommet oftere, men stort sett litt planløst og sporadisk og det er helt sikkert noen som har ment at de ikke har kommet ofte nok.

Dette skal det bli en slutt på. Tidligere i år kom den beste av dem alle, Null, den har dere vel sjekket ut? Hvis ikke, gjør det straks! og 25. oktober kommer Norge på kryss og tvers volum 4, så det har allerede begynt å ta seg opp. Neste år kommer så i rask rekkefølge Bare Egils fotballsanger volum 2, Forskjellige Ting og Norge på kryss og tvers volum 5. Da begynner det allerede å nærme seg en overdose, men i 2021 kommer Bare Egils beste drikkeviser, liveplata Bra til å være meg og Norge på kryss og tvers volum 6. Da er det kanskje ganske nært nok nok?

Vel, alle disse platene er allerede spilt inn, så det er jo grunn til å frykte at jeg kommer til å lage ytterligere flere låter i mellomtiden som jeg kommer til å få lyst til å gi ut. Ikke minst fordi jeg fortsatt har denne sykelige trangen til å skrive nye låter til alle konsertene jeg holder. Og dessverre har jeg blitt såpass mye flinkere til å lage gode låter gjennom all øvingen at selv om de ofte ikke er interessante for andre enn meg, får jeg lyst til å gi dem ut allikevel.

Først kommer altså Norge på kryss og tvers volum 4, nok et album i denne middels interessante serien med låter jeg lager til hver konsert. Hvis dere ikke har gjort det, anbefaler jeg på det sterkeste TV-serien fra NRK som skildrer en turne i 2011 nokså inngående. Jeg er kanskje litt inhabil, men det er skikkelig bra saker!

Neste singel med nok et fulltreffercover fra vår kjære Ronny Haugeland.

Jeg har allerede sluppet en rekke singler fra den kommende plata gjennom sommeren, og neste fredag kommer den ultrafengende punklåta Veien til Kongsberg, en skikkelig banger som handler om ulempene ved den nye traseen rundt byen. Jeg føler at jeg allerede har hatt suksess med sanger om veier, som f.eks. Æ39, så dette kommer til å bli skikkelig suksess.

Neste år kommer først oppfølgeren til plata Heia Norge! Bare Egils fotballsanger volum 1. I anledning EM slipper jeg en ny fotballplate med sanger til Odd, Hamkam, Arendal, Kristiansund og flere andre. Kanskje sniker det seg også inn en EM-låt eller to hvis vi klarer å kvalifisere oss. Etter sommeren kommer Forskjellige Ting, før jul kommer Norge på kryss og tvers volum 5 og i 2021 kommer Bare Egil beste drikkeviser, Bra til å være meg og Norge på kryss og tvers volum 6.

Disse kommende sju platene blir dessverre ikke like bra som den forrige, men det er fin musikk som holder høyere nivå enn de fleste andre Bare Egil Band-plater i hvert fall. Kompet består av det faste stjernelaget Håvard Takle Ohr, Øystein Frantzvåg og Øyvind Blomstrøm, med sistnevnte som produsent. Kanskje blir det også noen superstjerner som gjester, men kanskje ikke.

Legg igjen en kommentar

09. august 2019

Bare Egil refser Arendalsuka

Til uka er det Arendalsuka, et årlig politisk fesjå hvor Bare Egil Band selvfølgelig er en fast og svært populær gjest på de aller fleste arrangementene. Likevel har jeg beholdt en slags uavhengighet og et kritisk skråblikk på hele fenomenet, noe som burde komme til uttrykk på denne nye singelen.

Sangen er ikke så lang, men jeg føler at den får sagt det som er å si, og med Odd Nordstoga på et velklingende trekkspill snakker vi om en framtidig klassiker fra høstens nye plate Norge på kryss og tvers volum 4, som allerede har gitt oss nye lokale hits som Hortensangen og Pensjonatet Ormelett. Dermed skulle alle de kjedeligste sangene fra den plata være gitt ut på singel. Selve plata er derimot rent gull! Gled dere til den!

Legg igjen en kommentar

19. juli 2019

Egil tilbake til Ormelet med ny singel i beltet

Ronny Haugeland har tegnet igjen og han er flink til det!

I samme øyeblikk som gode gamle Arne (går mot døra) rundet 1.000.000 avspillinger på Spotify er det på tide å se framover (og bakover). Den nye singelen Pensjonatet Ormelett som er ute i dag er en hyldest til Gamle Ormelet på Tjøme hvor Bare Egil Band spiller førstkommende onsdag for tredje sommer på rad. Det er et gammelt, ærverdig sted med røtter langt tilbake i tida, noe som gjenspeiles i det musikalske uttrykket på denne nye slageren, hentet fra høstens album Norge på kryss og tvers volum 4. Derfra har vi allerede hørt den fengende Hortensangen og singlene kommer til å drysse tett utover høsten før plata omsider åpenbarer seg når den tid kommer. For å unngå rettighetsproblematikk har Bare Egil Band valgt å kalle singelen Pensjonatet Ormelett med to t’er, mens spillestedet selvfølgelig heter Gamle Ormelet med en t.

Forrige plate Null, som kom tidligere i år ble på ingen måte den suksessen den hadde fortjent å bli ut fra sin til meg å være høye kvalitet. Noe kan kanskje skyldes markedsføringen. Det at markedsføringsbudsjettet var til de grader inspirert av platetittelen eller omvendt var kanskje ikke det smarteste trekket i platehistorien. Men det er ingen grunn til å slutte med en dårlig ide. La oss gjenta dette eksperimentet med denne kommende skiva og se hvor vellykket det blir! Og la dette være en lærepenge: Jo, mindre dere lytter til meg, jo oftere kommer jeg til å komme med nye plater!

Legg igjen en kommentar