Bare Egil Band
06. april 2018

Hva er det som er så in å gjøre at alle må inn å gjøre det?

BÆSJEEGILFACEBOOK

Svaret er like enkelt som genialt: Det er blitt så in å bæsje!

Kan man tenke seg en mer treffende metafor på et stadig mer illeluktende norsk offentlig ordskifte? Alle er kontinuerlig på vei inn for å bæsje i hvert sitt eget olfaktoriske ekkokammer. Der sitter de hver for seg og trykker ut den ene retoriske ruka etter den andre uten tanke for hva som foregår i nabobåsen. «Se hva jeg har skapt!» skriker de til hverandre, men ingen vil se på naboens, alle vil bare vise fram sitt eget produkt. «Din dritt er så polariserende!» hevder de. «Møkka mi derimot er ren og fin og skaper samhold og harmoni.»

INNÅBÆSJECOVERCOVER

En rekke kjente profiler fra vinterens og vårens store, kontroversielle stridstemaer får gjennomgå i denne ekstremt fengende 80-talls new wave-låta fra Bare Egil Band. Her sparkes det både til høyre og venstre, opp og ned og fram og tilbake. For hvem er egentlig 100% uskyldig i å skape grobunn for vår nye polariserte virkelighet drevet av sosiale medier og klikkbasert kjendisjournalistikk? En verden hvor bare de som skriker høyest blir hørt, og alle løper i flokk med hendene fulle av den dritten de selv nettopp har skapt, men som de anklager sine meningsmotstandere for egentlig å stå bak. Er vi ikke alle delaktige i å skape offentligheten? Har vi ikke alle et ansvar for kanskje å gå stillere i dørene når det gjelder vår egen dritt og kanskje interessere oss mer for andres? Kanskje vi skal bli flinkere til å si: «Få se på den bæsjen din! Ja, det var en fin levering,» i stedet for alltid å gnåle om vår egen møkk.

Hør låta her!

Med sangen følger det også en mediekritisk dans som garantert kommer til å bli sommerens landeplage. Her kommer Macarena og Fugledansen til å bli vippet av pinnen. Alle navngitte personer i sangen vil bli forespurt om å delta i musikkvideoen for å lære bort trinnene, og dermed bidra til en ytterligere topping på den overfylte metaforiske festivaldassen norsk offentlighet har utartet til å bli. Og de vil også derigjennom bidra med drahjelp for den største møkkasprederen av dem alle, nemlig Bare Egil Band selv. Gratulerer med dagen, Norge! Endelig er den nye nasjonalsangen kommet på plass.

Legg igjen en kommentar

04. april 2018

Bare Egils påskequiz og -krim ble påskens vinner

EGILINNÅBÆSJE_RUTE1
To særnorske og hyggelige tradisjoner knyttet til påsken er dette med påskekrim og påskequiz. Ja, her til lands kan man vel med en viss rett si at «alle gjør det», altså presenterer en ny quiz eller krim i forbindelse med påskehøytiden.

EGILINNÅBÆSJE_RUTE2

Og den store slageren denne påsken kan man trygt si at det var Bare Egil Band som sto for med denne humoristiske og satiriske serien laget i samarbeid med min faste illustratør Ronny Haugeland.

EGILINNÅBÆSJE_RUTE3

Folk over hele landet har klødd seg i hodet i jakt etter svaret på gåten, og selv om noen har vært farlig nær, er det fortsatt usikkert hva som er den egentlige løsningen.

EGILINNÅBÆSJE_RUTE4

Alle hipsterne har begynt å gjøre det, sies det. Det er blitt så in! Hmm. Kan svaret ligge på Grünerløkka eller deromkring?

EGILINNÅBÆSJE_RUTE5

Både politikere og andre kjendiser er tydeligvis involvert. Du bør ha alle hintene du trenger foran deg. Finn fram penn og papir og bruk din logiske sans!

EGILINNÅBÆSJE_RUTE6

Fortsatt usikker? Svaret kommer her på bloggen, på Facebook, Instagram og ikke minst på Spotify, Itunes og Tidal førstkommende fredag! Hold deg fast Dette blir sabla spennende!

Legg igjen en kommentar

23. mars 2018

Gratuler meg med dagen, hilsen Egil!

nasan

Jeg har bursdag i dag og feirer dagen med å legge grandiose planer. Det kommer store nyheter fra Bare Egil Band rett over påske, for å si det sånn! Dere vil ikke tro hva jeg kommer til å ha å melde og med hvilken kraft og intensitet jeg vil kaste meg inn i samfunnsdebatten! Men i mellomtida er det på sin plass å minne om miniturneen jeg har fra 6. til 14. april. Til den skal jeg selvfølgelig skrive fem nye låter, en til hvert stoppested på reisen: Fævik, Ogna, Oslo, Bergen og Holmestrand. Og til hvert sted trenger jeg selvfølgelig hjelp, tips og innspill fra deg. Du skal være bra koko for å gidde å se alle disse videoene, men hver sin lyst! Og husk, jeg har bursdag i dag!

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

09. mars 2018

Retningsløs miniturne

BAREEGIL_FACEBOOK01

I april tar jeg på meg reisebuksene og legger ut på en lite landsomfattende turne til metropolene Fævik, Sirevåg, Oslo, Bergen og Holmestrand. Her vil jeg servere et nedstrippet og moderat show uten de store faktene. Bare meg og kassegitaren, akkurat som det pleier å være. Hvert sted får selvsagt sin nye, spesialskrevne sang og jeg tar med største vellyst imot gode tips om hva disse sangene kan handle om. Er det noen lokale stridstemaer som fortjener musikalsk behandling? Er det noen gøye stedsnavn som kan lures inn i sangene for å gi inntrykk av at jeg er lommekjent på stedet? Andre ting som bør nevnes? Både Fævik og Sirevåg er nye steder for Bare Egil Band, så alt er av interesse. Jeg tar også gjerne imot forslag om hvilke andre sanger jeg bør spille, uten at jeg vil forholde meg nevneverdig til dette.

Legg igjen en kommentar

01. desember 2017

Sjeldne rariteter fra Duplexkatalogen kun for salg lørdag 2. Desember.

Tung-tung-cover Duplex

Ja du leste riktig! Lørdag 2. Desember har Egil og Aslag fra Duplex Records rotet i gamle kasser på Duplexlageret og funnet fram svært sjeldne rariteter og snurrepipperier fra den etterhvert svært omfangsrike og brogete Duplex katalogen. Bla. en ekslusiv vinylverson av Black Debbaths første album Tung Tung Politisk Rock og mye mye mer. Det hele skjer på Indielabel marked på Kulturhuset i Oslo, fra  Kl. 11 til 14.30. Nå er årets julegave sikra!

Legg igjen en kommentar