Bare Egil Band
05. april 2019

Du vil ikke tro hvem som har lagd ny video

Flu Hartberg har regissert ny musikkvideo med animasjoner basert på Ronny Haugelands tegninger.

Bare Egil Bands nye plate NULL som kommer i mai er oppkalt etter markedsføringsbudsjettet sitt. Men takket være en overraskende tildeling fra Kulturrådet har det allikevel blitt laget en riktig så flott musikkvideo til den nye singelen Et perfekt par som slippes i dag. Tegneserielegendene Flu Hartberg og Ronny Haugeland har slått sine pjalter sammen og da kan jo ikke resultatet bli noe særlig annet enn awesome! De er jo det perfekte par til å utføre en slik oppgave. Ronny som bl.a. er kjent for sin bingovertvirksomhet og sine flotte Bare Egil Band-covers har tegnet og Flu har animert og regissert. Når selveste LP Lorentz også har bidratt med filming sier det seg selv at det blir riktig så flott.

Musikken er også blant det bedre han Egil har stått for, synes han selv. Det synes han alltid når han har laget noe nytt, så det er ikke akkurat nødvendigvis noe kvalitetsstempel i seg selv. Det er i hvert fall upåklagelig produsert av gode gamle Øyvind Blomstrøm som også har spilt gitar, med herlig trommespill fra Håvard Takle Ohr og digg bassing fra Øystein Frantzvåg for å fullføre herligheten. Alt er altså ganske tett opptil hvordan det pleier å være i kompet. De samme musikerne vil bli supplert med Arthur Kay Piene på keyboards og Rolf-Erik Nystrøm på saksofon på konsertene på John Dee 25. mai og Skuret i Trondheim 13. og 14. juni, så det kan også være verdt å få med seg, hvis man er glad i å få tullerocken sin framført av et overkvalifisert lag av helt fjollete gode musikere.

Legg igjen en kommentar

08. mars 2019

Husker du meg?

Husker du meg? Legg igjen en kommentar hvis du husker meg.

I dag er Bare Egil Band ute med sin store comeback-singel Husker du meg? Håper alle vil la det forbigå i mest mulig stillhet siden det er en nokså lang og repetetiv sak som sikkert bare er til plage, og særlig de siste minuttene er nokså mørke. De som mener at de har vært bidragsytere på tekstfronten og derfor føler seg berettiget til Tono-kreditering, får legge igjen en kommentar på Facebook. Dette er første smakebit på albumet Null som kommer i mai. Det blir den beste plata fra Bare Egil Band på en stund, men det er ikke sikkert det sier all verden.

Sjekk ut singelen. Den kan kjøpes på Itunes eller høres på din favorittstrømmetjeneste. Teksten finner du her på duplexrecords.no. Den er lang som et vondt år og temmelig dyster hvis man henger med helt til slutten.

Det er også verdt å nevne at det blir noen konserter i mai/juni med det groteskt overkvalifiserte Ikke Bare Bare Egil Band Band. Jeg vil særlig trekke fram konserten på John Dee 25. mai siden konserten på Skuret i Trondheim allerede er utsolgt. Glem heller ikke at Thulsa Doom spiller på Rockefeller 12. april etter en to uker lang europaturne sammen med Spidergawd. Det blir episk, så det er nok lurt å ta seg en tur dit også.

Legg igjen en kommentar

21. november 2018

Tekstpris til n’ je for JO!

Nå står visst ikke verden til påske! Organisasjonen NOPA tildelte meg i går sin tekstpris for teksten til sangen JO! under en priskonsert på Chat Noir.

Foto: Aslaug Olette Klausen, Ballade

Helt uforberedt fikk jeg en gitar i hendene og måtte synge en gripende takketale som jeg regner med å få den samme prisen for neste år, og dermed har vi det gående. Det var utrolig hyggelig å bli hedret på denne måten, men at det i løpet av et helt år ikke skrives bedre tekster i landet enn de greiene jeg lirer av meg, stiller jeg meg egentlig litt tvilende til. Det er i tilfelle så nær en falitterklæring for norsk sangtekstkunst som det er mulig å komme, men det må jeg bare ta til etterretning.

Her kan man se videoen til angjeldende sang, og her er teksten. Det finnes i grunnen korrekte tekster til nokså mange Bare Egil Band-låter her på nettsiden, og egentlig til masse andre relevante og band også.

Her er juryens begrunnelse:

NOPAs tekstpris 2017

NOPAs tekstpris 2017 går til en tekstforfatter, komponist, musiker, artist og komiker som gjennom flere år og på særegent vis har vært tydelig til stede i det norske musikalsk-humoristiske landskapet i ulike sammenhenger og innenfor en rekke prosjekt.

Selv om han som tekstforfatter er mest kjent for sine morsomme og til dels absurde tekster, får han her prisen for en høyst seriøs tekst, om enn med humoristiske islett. De som eventuelt trodde at protestvisa er død, får tro om igjen. I teksten «JO!» tar forfatteren opp høyst aktuelle samfunnsmessige, etiske og politiske problemstillinger på en direkte måte i en språkmiks av enkel naivisme og en høyst saklig, nesten journalistisk stil. Teksten er både selvransakende og utfordrende – uten å bli banal. Den er, for å ty til engelsk: «To the point».

I teksten sies det: «Trodde ikke jeg hadde noen oppgave i samfunnet, utover det å være en ansvarsløs klovn eller narr.» – Men JO!

Det er en stor glede for juryen å tildele NOPAs tekstpris 2017 til Egil Hegerberg for låten «Jo»!

Legg igjen en kommentar

06. april 2018

Hva er det som er så in å gjøre at alle må inn å gjøre det?

BÆSJEEGILFACEBOOK

Svaret er like enkelt som genialt: Det er blitt så in å bæsje!

Kan man tenke seg en mer treffende metafor på et stadig mer illeluktende norsk offentlig ordskifte? Alle er kontinuerlig på vei inn for å bæsje i hvert sitt eget olfaktoriske ekkokammer. Der sitter de hver for seg og trykker ut den ene retoriske ruka etter den andre uten tanke for hva som foregår i nabobåsen. «Se hva jeg har skapt!» skriker de til hverandre, men ingen vil se på naboens, alle vil bare vise fram sitt eget produkt. «Din dritt er så polariserende!» hevder de. «Møkka mi derimot er ren og fin og skaper samhold og harmoni.»

INNÅBÆSJECOVERCOVER

En rekke kjente profiler fra vinterens og vårens store, kontroversielle stridstemaer får gjennomgå i denne ekstremt fengende 80-talls new wave-låta fra Bare Egil Band. Her sparkes det både til høyre og venstre, opp og ned og fram og tilbake. For hvem er egentlig 100% uskyldig i å skape grobunn for vår nye polariserte virkelighet drevet av sosiale medier og klikkbasert kjendisjournalistikk? En verden hvor bare de som skriker høyest blir hørt, og alle løper i flokk med hendene fulle av den dritten de selv nettopp har skapt, men som de anklager sine meningsmotstandere for egentlig å stå bak. Er vi ikke alle delaktige i å skape offentligheten? Har vi ikke alle et ansvar for kanskje å gå stillere i dørene når det gjelder vår egen dritt og kanskje interessere oss mer for andres? Kanskje vi skal bli flinkere til å si: «Få se på den bæsjen din! Ja, det var en fin levering,» i stedet for alltid å gnåle om vår egen møkk.

Hør låta her!

Med sangen følger det også en mediekritisk dans som garantert kommer til å bli sommerens landeplage. Her kommer Macarena og Fugledansen til å bli vippet av pinnen. Alle navngitte personer i sangen vil bli forespurt om å delta i musikkvideoen for å lære bort trinnene, og dermed bidra til en ytterligere topping på den overfylte metaforiske festivaldassen norsk offentlighet har utartet til å bli. Og de vil også derigjennom bidra med drahjelp for den største møkkasprederen av dem alle, nemlig Bare Egil Band selv. Gratulerer med dagen, Norge! Endelig er den nye nasjonalsangen kommet på plass.

Legg igjen en kommentar

04. april 2018

Bare Egils påskequiz og -krim ble påskens vinner

EGILINNÅBÆSJE_RUTE1
To særnorske og hyggelige tradisjoner knyttet til påsken er dette med påskekrim og påskequiz. Ja, her til lands kan man vel med en viss rett si at «alle gjør det», altså presenterer en ny quiz eller krim i forbindelse med påskehøytiden.

EGILINNÅBÆSJE_RUTE2

Og den store slageren denne påsken kan man trygt si at det var Bare Egil Band som sto for med denne humoristiske og satiriske serien laget i samarbeid med min faste illustratør Ronny Haugeland.

EGILINNÅBÆSJE_RUTE3

Folk over hele landet har klødd seg i hodet i jakt etter svaret på gåten, og selv om noen har vært farlig nær, er det fortsatt usikkert hva som er den egentlige løsningen.

EGILINNÅBÆSJE_RUTE4

Alle hipsterne har begynt å gjøre det, sies det. Det er blitt så in! Hmm. Kan svaret ligge på Grünerløkka eller deromkring?

EGILINNÅBÆSJE_RUTE5

Både politikere og andre kjendiser er tydeligvis involvert. Du bør ha alle hintene du trenger foran deg. Finn fram penn og papir og bruk din logiske sans!

EGILINNÅBÆSJE_RUTE6

Fortsatt usikker? Svaret kommer her på bloggen, på Facebook, Instagram og ikke minst på Spotify, Itunes og Tidal førstkommende fredag! Hold deg fast Dette blir sabla spennende!

Legg igjen en kommentar