Bare Egil Band
18. november 2019

Ny sesong med Bare Egil reagerer på ting

Ingenting å se her. Foto: Elisabeth Jakobsen

Etter at serien Bare Egil reagerer på ting ble stadig mindre populær, med færre og færre seere på hver episode var det lenge usikkert om den ville bli fornyet med en ny sesong. Siste episode i første sesong, Bare Egil reagerer på ting 5 hvor han reagerte på Bare Egil reagerer på ting 4, ble sluppet sist helg og floppet nesten totalt med noen av de dårligste seertallene i seriens historie.

Følg serien fra starten gjennom denne fine spillelista!

Nå kan imidlertid Duplex Records i samarbeid BareEgilBlogg eksklusivt melde at det kommer en ny sesong allerede førstkommende fredag. Serien har i samarbeid med Youtube nå fått ny attraktiv sendetid og åpner med sin lengste episode så langt som er en reaksjonsvideo på siste episode i forrige sesong. Det jobbes også med å få ordnet fast sendetid på Instagram TV og Facebook, men dette er ikke landet 100% ennå. Følg med litt forskjellige steder hvis du vil ha informasjon. Det er ikke alltid godt å vite hvor den beste informasjonen vil dukke opp. Det kan være så ymse. Av og til kommer det ikke informasjon i det hele tatt. Det kan være lurt å følge med på Duplex Nyhetsbrev, men det er skummelt å hvile seg på at du vil få all informasjon den veien, for det vil du ikke.

«Bare» Egil Hegerberg var tidligere først og fremst kjent som artist og kom tidligere i år med to av sine aller beste plater, Null og Norge på kryss og tvers volum 4. Neste uke kommer også hans legendariske debutalbum Absolutt Ikke på vinyl for første gang. Men av og til griper skjebnen inn og byr på visse overraskelser. I forbindelse med lanseringsarbeidet til plata Norge på kryss og tvers volum 4 lanserte Egil videoserien Tett på Bare Egil Band hvor han spiller seg gjennom samtlige låter i sitt repertoar, utgitte som uutgitte, filmer resultatet og legger det ut på Youtube. Som et spin-off-prosjekt for å skape oppmerksomhet om dette laget han en såkalt reaksjonsvideo hvor han så på første video i Tett på Bare Egil Band-serien, Norges 3. beste bibliotekar. Reaksjonsvideoen viste seg raskt å bli mer populær enn selve musikkvideoen noe som ansporet Egil til å lage en reaksjonsvideo på denne igjen, for om mulig å avsløre hva som var hemmeligheten bak dennes suksess. Denne reaksjonsvideoen ble om mulig enda mer populær enn den forrige noe som ga støtet til ytterligere en video etc.

Sesong 2 har altså premiere allerede førstkommende fredag med ny og meget attraktiv sendetid. Fra og med første episode i sesong 2 vil Bare Egil reagerer på ting bli en del av den såkalte Gullrekka på fredagskvelden. Hver fredag vil det slippes en ny episode på Youtube kl. 20.30. Siden episodenes lengde vokser eksponentielt vil de ganske raskt ta over ikke bare resten av gullrekka, men etter hvert hele resten av helga, noe som gjør det mulig for folk å si opp Sumo, HBO og Netflix. Det er på mange måter en vinn-vinn-situasjon, bortsett fra for Egil selv som blir påført en god del ekstraarbeid.

Legg igjen en kommentar

31. oktober 2019

Bare Egil reagerer for tredje gang

Jeg har det nokså travelt om dagen. Forrige fredag slapp jeg den herlige plata Norge på kryss og tvers volum 4, jeg har nettopp kunngjort at debutplata mi Absolutt Ikke kommer på vinyl for første gang, jeg har lagd en cupsemifinalesang for Odd og neste helg spiller jeg med Black Debbath på fredag og Bare Egil Band og Thulsa Doom på lørdag på Hulen i Bergen i anledning 50-årsjubileet deres.

Men jeg tar meg allikevel tid til å reagere på ting. Som dere sikkert har fått med dere, har min nye reaksjonsvideoserie blitt noe av en dille på internettet. Jeg leverte først en tolkning av min egen låt Norges 3. beste bibliotekar i serien Tett på Bare Egil Band. Dernest har jeg fulgt opp med først en video hvor jeg reagerer på den videoen og en ny hvor jeg reagerer på reaksjonsvideoen. Og nå kommer endelig episode tre i denne banebrytende og populære serien. Allerede førstkommende lørdag kl. 12.30 kommer videoen hvor jeg reagerer på den forrige videoen i samme serie.

Se den 3. episode av serien Norge reagerer på ting førstkommende lørdag.

Jeg er selv av den oppfatning at det med dette begynner å bli nok. Jeg har antageligvis allerede melket ut det maksimale av denne i utgangspunktet svært gode ideen. Men hva synes dere? Skal jeg fortsette å kryste mer ut av denne serien eller er det nok nå?

Legg igjen en kommentar

31. oktober 2019

Får spille med mitt eget favorittband i Bergen

Neste lørdag skal jeg gjøre noe utenom det vanlige. Under 50-årsjubileet på Hulen i Bergen skal jeg ikke bare spille en konsert med Black Debbath på fredag og med Bare Egil Band på lørdag, men på lørdagen blir det faktisk en dobbeltkonsert hvor jeg jeg også skal få æren av å spille med et av mine egne favorittband, Thulsa Doom!

«Thulsa Doom?» spør du. «Er ikke det en karakter fra Conan Barbaren?» Joda, det er riktig nok, det, men det er også et knallbra norsk stonerrockband fra det tidlige 2000-tall, som for et par år siden kom sammen igjen etter noen års pause og ga ut plata A Keen Eye for the Obvious. Det var et aldeles strålende gjensyn med noen gamle helter, men fortsatt er det nok andreplata And then take you to a place where jars are kept som er selveste mesterverket i følge meg. At jeg har spilt bass i bandet omtrent siden starten er et poeng som jeg ikke synes vedkommer saken og som heller ikke gjør meg spesielt inhabil. I hvert fall ikke noe mer inhabil enn de andre i bandet!

Her er noen høydepunkter fra Thulsa Dooms katalog, men alt er bra. Det er bare å ta for seg!

Thulsa Doom spiller også på Tyven i Trondheim 22. november, på Kreti og Pleti på Jessheim 23. november og på Caliban Sessions i Oslo, så det er muligheter også for de som av en eller annen grunn bor utenfor Bergen.

Silje Torp er svært så glad i Thulsa Doom. Det er sikkert du også hvis du kjenner etter.

Legg igjen en kommentar

29. oktober 2019

Absolutt Ikke på vinyl!

Bare Egil Bands mest populære plate kommer endelig på vinyl

Mange var svært betuttet over at Bare Egil Bands siste og fantastiske plate Norge på kryss og tvers volum 4 hverken kom på vinyl, CD eller kassett, men bare digitalt. De får nå den aller beste trøsten de kan få, for til jul kommer Absolutt Ikke Bare Egil Band, den klassiske debutplaten fra 1996 på vinyl for første gang. Ved siden av Null som kom tidligere i år er nok Absolutt Ikke fortsatt den beste plata til Bare Egil Band, og i hvert fall den mest populære og 29. november kan du endelig få den på det formatet som mange er så glade i.

Arne går mot døra i en akustisk utgave i anledning av at Absolutt Ikke kommer på vinyl for første gang.

Her finnes klassikere som Tagging, Speider’n, Asfalt, Sko og ikke minst evigunge Arne går mot døra, låta som i sin tid førte til utallige utvisninger fra skoler, møter hos rektor, bekymringsmeldinger til barnevernet og krangler med mellom barn og foreldre. I våre dager spilles låta uhindret for skolebarn fra 1.-7.-klasse i regi av Den kulturelle skolesekken når Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow er på besøk, så verden går enten framover eller tilbake. Her er den i en splitter ny akustisk innspilling i Bare Egil Bands nye videoserie Tett på Bare Egil Band, hvor han har satt seg fore at alle sangene skal spilles inn og legges på internett så folk kan bivåne all herligheta.

Plata er som seg hør og bør remastret for vinyl og Egil sjæl har vært en tur innom Big Dipper og hørt på testpressen, og han var mildest talt begeistret for resultatet. «Dette låter knallbra,» sa han, så her er det bare å glede seg. 29. november kommer det også en remaster på digitale tjenester. Er du mest fan av den klassiske mastringen, bør du forte deg å høre på den så mye som mulig fram til det for deretter blir den bare å høre på CD-versjonen.

Legg igjen en kommentar

28. oktober 2019

Alle heier på Odd

Bare Egil Band med knallsterk supportersang til Odd Grenland

Herrelaget Odd fra Skien har klart å kare seg helt til semifinalen i Norgesmesterskapet i fotball i år, etter at jeg laget den superfengende supporterlåta Alle heier på Odd. Jeg skal på ingen måte ta på meg æren for dette mirakelet alene, men det er påfallende hvordan mine fotballsanger stadig skaper en ny giv for lagene jeg lager dem for. Jeg skrev den noe optimistiske Særpingane taper aldri og Sarpsborg 08 rykket nærmest over natten opp i øverste divisjon. Jeg lagde den mer nøkterne Innkast til Stabæk, noe som førte til at laget tok grep, gjennomgikk en metamorfose og igjen ble et av de ledende lagene i sin kommune. Det skjer gang på gang, supporterne strømmer til og det blir fornyet entusiasme og glød i lag etter lag over hele landet.

Saken fortsetter under bildet

https://www.instagram.com/p/ByYbX5LIedQ/?utm_source=ig_web_copy_link

Og nå skjer det altså med Odd til tross for at Alle heier på Odd ikke en gang er gitt ut ennå. Den ble skrevet til en konsert i Menstadhallen i Skien i juni år og også framført i en fengende flott og svingende utgave med Bare Egils Spellemannslag under de kritikerroste konsertene på Riksscenen for få uker siden. Der fikk den en ekstra klangbunn ettersom selveste sjefs-Odden Nordstoga var med og spilte trekkspill. Den er også blitt spilt inn med fullt band til den nye fotballplata mi La oss vinne EM i fotball som kommer i mars neste år, men den er dessverre ikke helt klar til utgivelse riktig ennå. Det er jo tross alt bare tre dager siden den forrige plata til Bare Egil Band kom.

Den forrige plata til Bare Egil Band Norge på kryss og tvers volum 4 kom sist fredag, men markedsføringen av neste plate er allerede godt i gang.

Jeg har allikevel kastet meg rundt og lurt den inn i den superpopulære serien min med akustiske versjoner av alle låtene mine, Tett på Bare Egil Band, for å skape glød og entusiasme blant supporterne før torsdagens semifinale i cup’en. Og skulle sangen ha den forventede effekt, at Odd kommer videre til finalen, lover jeg at jeg vil få mikset sangen ferdig og gitt den ut på singel i god tid før selve cupfinalen. Da vil seieren så å si være sikret. Det er litt urettferdig mot det andre laget, selvsagt, men sånn er fotballens vesen.

Mens vi venter på neste fotballplate fra Bare Egil Band går det an å kose seg med den forrige.

Legg igjen en kommentar