Bare Egil Band
23. oktober 2017

Bare Egil hyller El Cuero i Kristiansund

rockefeller9

Neida, hele Kristiansund by hyller selvfølgelig sine store musikalske sønner når de nå har 10-årsjubileum, ikke bare Bare Egil. Det hele feires med en gigantisk jubileumskonsert i hjembyen i romjula, og der kommer selvfølgelig hele byens befolkning til å møte opp med norske flagg og lommeboka stappfull av grunker å kjøpe El Cuero-skiver med. For selv om de har det meste fra før, kan de for eksempel kjøpe førsteplata på nytt, nå som den endelig er ute på vinyl.

Men dette er ikke alt! El Cuero har som mange vet utgjort grunnstammen i Ikke Bare Bare Egil Band Band både på plate og live helt siden oppstarten for 10 år siden, og de har tjent meg så vel, så derfor tar jeg også turen til Kristiansund den 29. desember for å delta på denne eksklusive konserten. Jeg kommer vel til å spille noen låter alene og noen sammen med selveste El Cuero noe som faktisk blir første gang vi opptrer sammen i Kristiansund, en temmelig stor anledning i seg selv. Og selvsagt skal jeg også skrive en ny låt med lokal vinkling til konserten. Og der trenger jeg nok en gang innspill fra folk med lokalkunnskap om såvel byen som bandet. Kjør på!

egil8

Legg igjen en kommentar

14. oktober 2017

Intimkonsert på LilleKampen

_P1_3659

Bare Egil Band spiller på LilleKampen onsdag 15. november. Dette er en sjelden mulighet til å sefolkekjære artisten på en såpass liten klubb. Han spiller vanligvis på steder hvor det er plass til både 80 og 90 mennesker, så dette blir ganske andre og mer intime omgivelser enn vi er vant til å se ham i. Det er plass til totalt 30 mennesker i publikum, så det kan hende det er klokt å sette ræva i gir hvis du vil få med deg detta. Kjøp billetter, da vel!

 

Legg igjen en kommentar

10. oktober 2017

Caliban Sessions 2017 fullbooket

calibanfb17

JOHN DEE, OSLO, LØRDAG 25 NOVEMBER

Caliban Sessions er en tradisjonsrik årlig festkonsert som er blitt arrangert i Oslo siden tidlig på 2000-tallet, de første årene også under navnet Ollisfest, etter bakmannen Ole Petter «Ollis» Andreassen. Han setter hvert år sammen en unik underholdningspakke med det ypperste fra miljøet rundt hans eget Caliban Studios. Artister fra Duplex Records er som vanlig godt representert programmet, i år med  Black Debbath, Bare Egil Band og De sørgelige restene, samt El Doom & the Born Electric, som lover en urframføring av en av låtene fra sitt kommende album. Black Debbath tar en pause fra arbeidet med sin vanskelige åttendeplate og gjør sin eneste Oslo-opptreden i år. Mens Bare Egil Band jo spiller hele tida uansett, så det gjør vel ikke store forskjellen fra eller til.

Større oppmerksomhet knytter det seg kanskje til årets gjenforeningskonsert. Det har blitt en del av tradisjonen at det hentes fram et gammelt band som ikke har spilt sammen på en stund for en ekslusiv mimrestund. Årets gjenforeningskonsert står REVEREND LOVEJOY for. Dette var det første bandet til Pål Angelskår fra Minor Majority, og debutplata Another Time Another Place ble spilt inn i kjelleren til den nær døve bestemoren til Papa Doom i Skådalen i 1999.  Reverend Lovejoy rakk tre LPer og to EPer i løpet av sin karriere.

Ellers spiller BRUT BOOGALOO en av sine sjeldne Oslokonserter. Bandet som har Thulsas egen Doom Perignon i spissen har nettopp gitt ut sitt nye album Strike III til strålende kritikker. ”Jeg synes jo for øvrig at verdens beste band er Brut Boogaloo.” sier f.eks. Hellacopterssjefen Nicke Andersson. Forøvrig spiller SIBIIR som spilte inn sitt debutalbum i Caliban Studios og tok  Norge med storm da det kom ut i desember 2016. Plata blir ofte omtalt som en av de sterkeste Norske debutene noensinne, og kvalitet fører selvsagt til mange positive ringvirkninger, bl.a 2 (!!!!) opptredener på Øyafestivalen, samt supportturnèer med bl.a Kvelertak og Enslaved.

Det blir også en WEEN TRIBUTE med diverse gjestevokalister, PING spiller og det samme gjør THE ASS. En full festkveld på John Dee der altså! Detta vil du ikke gå glipp av!

 

Legg igjen en kommentar

09. oktober 2017

Oppsiktsvekkende prisrekord på Hegerberg

På en kunstauksjon i helikopterhangaren i Brønnøysund sist helg ble den forrige prisrekorden på et Hegerbergmaleri ettertrykkelig knust. Maleriet Gabrielle med Torghatten oppnådde etter en opphetet budrunde med mange budgivere utrolige 5.000 kroner, noe som er en eventyrlig pris ikke minst med tanke på malerens manglende malertekniske kompetanse og hans mildest talt oppsiktsvekkende fravær av talent.

Maleriet ble skapt under Black Debbaths konsert samme sted under Oktoberfesten i Brønnøysund hvor også modellen for bildet, Gabrielle hadde spilt tidligere på kvelden. Maleren er som mange vet også bassist i bandet Black Debbath og han skaper sin billedkunst i pausene mellom bassanslagene under framføring av sangen Til hælvete med Munchmuseet. Tilslaget gikk til tidligere Lyn-trener Finn Bredo Olsen noe som fortsetter trenden med at det er store sportprofiler som kjøper opp Hegerberg-bildene etter hvert som de blir skapt. Under Steinkjerfestivalen tidligere i sommer var det tidligere verdensmester i langrenn Terje Langli som stakk av med maleriet Utsikt fra Oftenåsen, men der til en langt mer moderat pris. Prisen på maleriene har med dette økt med mange hundre prosent, og hvis denne trenden fortsetter kan det ha vært en meget god investering for de folkekjære idrettsprofilene.

Maleriet utsikt over Oftenåsen fra sommerens Steinkjerfestival. <a href=

Maleriet Gabrielle med Torghatten, altså ikke Gabrielle VED Torghatten som noen tydeligvis trodde, representerer en mer figurativ retning for kunstneren. Dette går ikke like godt hjem hos alle. Kunstkjenneren Ole Petter «Ollis» Andreassen som har fulgt kunstnerens utvikling helt tett fra hans aller første maleri, uttaler at han synes dette er det klart svakeste Hegerberg har skapt. Han likte bedre klattestilen hvor kunstneren hadde mer fokus på å fylle hele lerretet med maling enn å skape gjenkjennbare figurative motiver, og synes dette representerer et klart tilbakeskritt kunstnerisk sett. Men det er tydelig at det kunstkjøpende publikum ikke her er enig med kultureliten. Det blir spennende å følge prisutviklingen videre i tiden som kommer, ettersom flere og flere Hegerberg-malerier kommer i omløp og de etter hvert finner veien inn i de etablerte galleriene og auksjonshusene. Der vil det bli klart om prisene som er oppnådd så langt vil stå seg over tid. Les mer i Brønnøysund Avis (eller egentlig mindre, men de har noen fine bilder).

Legg igjen en kommentar

25. september 2017

Bare Egil til Grefsenkollen

21765338_10155653842468764_5047298990116085617_n

Umiddelbart etter Bare Evil Bands mørke messe på Rockefeller sist fredag ble det kunngjort en ny konsert med sideprosjektet Bare Egil Band. Denne gangen på Grefsenkollen restaurant allerede den 7. oktober spesielt tilrettelagt for de som både er glade i Bare Egil og den eksotiske matretten hamburger. Det er relativt kort frist for å melde seg på dette arrangementet og det er et begrenset antall plasser, så her gjelder det å kaste seg rundt hvis man ønsker å få det med seg. Det blir nok ikke samme fokus på det okkulte og mørkets makter denne gangen, men mer på det kulinariske og muligens den fine utsikten. Det er i hvert fall grunn til å tro at sangen 333 grams burger blir å høre i en eller annen versjon, men også Sykelig opptatt av grøt vil jo passe godt i sammenhengen. Bare Egil Band har i det hele tatt et nokså godt utvalg av sanger om burgere og annen mat. Her er et lite utvalg:

Legg igjen en kommentar