Biografi

Komikeren Egil Hegerberg kjent fra TV-program som Brille, Nytt på Nytt og band som Hurra Torpedo, Gartnerlosjen og Black Debbath skrev sangen Arne, bedre kjent som Arne går mot døra i 1990 og ga den ut under artistnavnet Bare Egil Band på samlekassetten Demon fiber returnerer fra Duplex Records. Det ble starten på en lang og merkelig karriere.

I 1996 kom debutalbumet Absolutt Ikke. Det inneholdt samarbeid med så forskjellige musikere som Piledriver, Beranek og Egil Monn-Iversen og lå et halvt år på VG-lista. I tidens løp har plata solgt anslagsvis 40.000 eksemplarer med sine kjente evergreens som Tagging, Asfalt, Speider’n, Sko og nevnte Arne, som er en stor hit blant barn og unge med flere millioner visninger av forskjellige fan-videoer på Youtube.

Oppfølgeren Sanger fra Bare Egil By – Det noe svakere andralbumet kom etter en pause på 11 år. Her opptrer Ikke Bare Bare Egil Band Band, bestående av kjente musikere fra El Cuero som backingband. Videoen til Politimester Egil (Har du noe hasj?) med sine innklippede publikumsbilder fra gamle Chat Noir-revyer ble en stor suksess.

Ikke Bare Bare Egil Band Band deltok deretter på flere turneer og på platene Jeg er helt rå (2008) og I fyr og flamme (2010). Disse består hovedsakelig av nye versjoner av sanger Bare Egil Band opprinnelig skrev og framførte til programmet Radiofront på NRK P2 i perioden 2007-2010.

Fra 2011 har Bare Egil Band konsentrert seg hovedsakelig om sitt store prosjekt med lokale sanger. Han skriver en splitter ny sang med lokal vinkling til hver eneste konsert han holder, og disse har til nå blitt samlet på tre plater; Norge på kryss og tvers volum 1-3, og det er planlagt å fortsette denne plateserien nærmest i det uendelige. Volum 3 var produsert av Øyvind Blomstrøm og høstet både gode kritikker og en liten hit med trønderrockpastisjen Æ39. Det er fortsatt Ikke Bare Bare Egil Band Band i forskjellige konstellasjoner som besørger bakgrunnsmusikken til gaulinga.