16. september 2019

Endelig nok rock fra Egil?

Foto: Elisabeth Anker Jakobsen

Mange har ment at det kommer for få Bare Egil Band-plater. Noen har ment det, mener jeg. Mange var å ta i. Jeg synes i hvert fall at noen BØR ha ment det. Det gikk for eksempel elleve år mellom den første og den andre plata mi. Ingen syntes vel det var passe lenge? Eller for kort? Siden da har platene rett nok kommet oftere, men stort sett litt planløst og sporadisk og det er helt sikkert noen som har ment at de ikke har kommet ofte nok.

Dette skal det bli en slutt på. Tidligere i år kom den beste av dem alle, Null, den har dere vel sjekket ut? Hvis ikke, gjør det straks! og 25. oktober kommer Norge på kryss og tvers volum 4, så det har allerede begynt å ta seg opp. Neste år kommer så i rask rekkefølge Bare Egils fotballsanger volum 2, Forskjellige Ting og Norge på kryss og tvers volum 5. Da begynner det allerede å nærme seg en overdose, men i 2021 kommer Bare Egils beste drikkeviser, liveplata Bra til å være meg og Norge på kryss og tvers volum 6. Da er det kanskje ganske nært nok nok?

Vel, alle disse platene er allerede spilt inn, så det er jo grunn til å frykte at jeg kommer til å lage ytterligere flere låter i mellomtiden som jeg kommer til å få lyst til å gi ut. Ikke minst fordi jeg fortsatt har denne sykelige trangen til å skrive nye låter til alle konsertene jeg holder. Og dessverre har jeg blitt såpass mye flinkere til å lage gode låter gjennom all øvingen at selv om de ofte ikke er interessante for andre enn meg, får jeg lyst til å gi dem ut allikevel.

Først kommer altså Norge på kryss og tvers volum 4, nok et album i denne middels interessante serien med låter jeg lager til hver konsert. Hvis dere ikke har gjort det, anbefaler jeg på det sterkeste TV-serien fra NRK som skildrer en turne i 2011 nokså inngående. Jeg er kanskje litt inhabil, men det er skikkelig bra saker!

Neste singel med nok et fulltreffercover fra vår kjære Ronny Haugeland.

Jeg har allerede sluppet en rekke singler fra den kommende plata gjennom sommeren, og neste fredag kommer den ultrafengende punklåta Veien til Kongsberg, en skikkelig banger som handler om ulempene ved den nye traseen rundt byen. Jeg føler at jeg allerede har hatt suksess med sanger om veier, som f.eks. Æ39, så dette kommer til å bli skikkelig suksess.

Neste år kommer først oppfølgeren til plata Heia Norge! Bare Egils fotballsanger volum 1. I anledning EM slipper jeg en ny fotballplate med sanger til Odd, Hamkam, Arendal, Kristiansund og flere andre. Kanskje sniker det seg også inn en EM-låt eller to hvis vi klarer å kvalifisere oss. Etter sommeren kommer Forskjellige Ting, før jul kommer Norge på kryss og tvers volum 5 og i 2021 kommer Bare Egil beste drikkeviser, Bra til å være meg og Norge på kryss og tvers volum 6.

Disse kommende sju platene blir dessverre ikke like bra som den forrige, men det er fin musikk som holder høyere nivå enn de fleste andre Bare Egil Band-plater i hvert fall. Kompet består av det faste stjernelaget Håvard Takle Ohr, Øystein Frantzvåg og Øyvind Blomstrøm, med sistnevnte som produsent. Kanskje blir det også noen superstjerner som gjester, men kanskje ikke.

Legg igjen en kommentar

09. august 2019

Bare Egil refser Arendalsuka

Til uka er det Arendalsuka, et årlig politisk fesjå hvor Bare Egil Band selvfølgelig er en fast og svært populær gjest på de aller fleste arrangementene. Likevel har jeg beholdt en slags uavhengighet og et kritisk skråblikk på hele fenomenet, noe som burde komme til uttrykk på denne nye singelen.

Sangen er ikke så lang, men jeg føler at den får sagt det som er å si, og med Odd Nordstoga på et velklingende trekkspill snakker vi om en framtidig klassiker fra høstens nye plate Norge på kryss og tvers volum 4, som allerede har gitt oss nye lokale hits som Hortensangen og Pensjonatet Ormelett. Dermed skulle alle de kjedeligste sangene fra den plata være gitt ut på singel. Selve plata er derimot rent gull! Gled dere til den!

Legg igjen en kommentar

19. juli 2019

Egil tilbake til Ormelet med ny singel i beltet

Ronny Haugeland har tegnet igjen og han er flink til det!

I samme øyeblikk som gode gamle Arne (går mot døra) rundet 1.000.000 avspillinger på Spotify er det på tide å se framover (og bakover). Den nye singelen Pensjonatet Ormelett som er ute i dag er en hyldest til Gamle Ormelet på Tjøme hvor Bare Egil Band spiller førstkommende onsdag for tredje sommer på rad. Det er et gammelt, ærverdig sted med røtter langt tilbake i tida, noe som gjenspeiles i det musikalske uttrykket på denne nye slageren, hentet fra høstens album Norge på kryss og tvers volum 4. Derfra har vi allerede hørt den fengende Hortensangen og singlene kommer til å drysse tett utover høsten før plata omsider åpenbarer seg når den tid kommer. For å unngå rettighetsproblematikk har Bare Egil Band valgt å kalle singelen Pensjonatet Ormelett med to t’er, mens spillestedet selvfølgelig heter Gamle Ormelet med en t.

Forrige plate Null, som kom tidligere i år ble på ingen måte den suksessen den hadde fortjent å bli ut fra sin til meg å være høye kvalitet. Noe kan kanskje skyldes markedsføringen. Det at markedsføringsbudsjettet var til de grader inspirert av platetittelen eller omvendt var kanskje ikke det smarteste trekket i platehistorien. Men det er ingen grunn til å slutte med en dårlig ide. La oss gjenta dette eksperimentet med denne kommende skiva og se hvor vellykket det blir! Og la dette være en lærepenge: Jo, mindre dere lytter til meg, jo oftere kommer jeg til å komme med nye plater!

Legg igjen en kommentar

05. april 2019

Du vil ikke tro hvem som har lagd ny video

Flu Hartberg har regissert ny musikkvideo med animasjoner basert på Ronny Haugelands tegninger.

Bare Egil Bands nye plate NULL som kommer i mai er oppkalt etter markedsføringsbudsjettet sitt. Men takket være en overraskende tildeling fra Kulturrådet har det allikevel blitt laget en riktig så flott musikkvideo til den nye singelen Et perfekt par som slippes i dag. Tegneserielegendene Flu Hartberg og Ronny Haugeland har slått sine pjalter sammen og da kan jo ikke resultatet bli noe særlig annet enn awesome! De er jo det perfekte par til å utføre en slik oppgave. Ronny som bl.a. er kjent for sin bingovertvirksomhet og sine flotte Bare Egil Band-covers har tegnet og Flu har animert og regissert. Når selveste LP Lorentz også har bidratt med filming sier det seg selv at det blir riktig så flott.

Musikken er også blant det bedre han Egil har stått for, synes han selv. Det synes han alltid når han har laget noe nytt, så det er ikke akkurat nødvendigvis noe kvalitetsstempel i seg selv. Det er i hvert fall upåklagelig produsert av gode gamle Øyvind Blomstrøm som også har spilt gitar, med herlig trommespill fra Håvard Takle Ohr og digg bassing fra Øystein Frantzvåg for å fullføre herligheten. Alt er altså ganske tett opptil hvordan det pleier å være i kompet. De samme musikerne vil bli supplert med Arthur Kay Piene på keyboards og Rolf-Erik Nystrøm på saksofon på konsertene på John Dee 25. mai og Skuret i Trondheim 13. og 14. juni, så det kan også være verdt å få med seg, hvis man er glad i å få tullerocken sin framført av et overkvalifisert lag av helt fjollete gode musikere.

Legg igjen en kommentar

08. mars 2019

Husker du meg?

Husker du meg? Legg igjen en kommentar hvis du husker meg.

I dag er Bare Egil Band ute med sin store comeback-singel Husker du meg? Håper alle vil la det forbigå i mest mulig stillhet siden det er en nokså lang og repetetiv sak som sikkert bare er til plage, og særlig de siste minuttene er nokså mørke. De som mener at de har vært bidragsytere på tekstfronten og derfor føler seg berettiget til Tono-kreditering, får legge igjen en kommentar på Facebook. Dette er første smakebit på albumet Null som kommer i mai. Det blir den beste plata fra Bare Egil Band på en stund, men det er ikke sikkert det sier all verden.

Sjekk ut singelen. Den kan kjøpes på Itunes eller høres på din favorittstrømmetjeneste. Teksten finner du her på duplexrecords.no. Den er lang som et vondt år og temmelig dyster hvis man henger med helt til slutten.

Det er også verdt å nevne at det blir noen konserter i mai/juni med det groteskt overkvalifiserte Ikke Bare Bare Egil Band Band. Jeg vil særlig trekke fram konserten på John Dee 25. mai siden konserten på Skuret i Trondheim allerede er utsolgt. Glem heller ikke at Thulsa Doom spiller på Rockefeller 12. april etter en to uker lang europaturne sammen med Spidergawd. Det blir episk, så det er nok lurt å ta seg en tur dit også.

Legg igjen en kommentar