Bare Egils Spellemannslag
16. mai 2020

Hele Norge ræller

Det blir en litt annerledes 17. mai i år. Det blir mindre mulighet til å dyrke gamle tradisjoner som barnetog, blokkfløyte, korps og bunad. Men ut av kriser oppstår det av og til nye spennende muligheter for fornyelse. Kanskje nye tradisjoner kan vokse ut av dette kaoset?

En slik ny tradisjon kan være arrangementet Hele Norge ræller som virkelig har potensiale til å binde landet sammen. Uavhengig av sangferdigheter, kulturell bakgrunn, humør og interesse – alle kan rælle. Det er bare å slenge seg på og rælle for full hals fra 18-21 eller når det er.

Det kommer en ny ræll neste fredag.

Dessverre kommer ikke Bare Egil Spellemannslags nye singel Pils og Padde ut i tide til arrangementet. Men Pils og padde er jo en ræll som er såpass fengende at det burde være en enkel sak å legge den til i rællerepertoaret sitt uten at man trenger noe akkompagnement. Selvfølgelig etter at man har rællet seg ferdig med den generelle rællen. Så avsluttes arrangementet på gamlemåten med synging av Alle mine fine ugler (samtlige vers).

Heldigvis trenger man ikke å lære seg teksten til Alle mine fine ugler, for den skal man etter tradisjonen finne på mens man synger. Det kommer retningslinjer for Uglevers i løpet av kort tid.

Legg igjen en kommentar

14. mai 2020

Jeg vil lære verden å rælle!

Rælling er blitt den nye dillen, mye takket være Bare Egil Bands Rællenge på TikTok hvor folk fra hele verden kan lage sine Rællevideoer med egne dansemoves og også helt egne ræll.

I kveld kommer dette virkelig til å tas til et helt nytt nivå når Bare Egil Spellemannslags konsert fra Riksscenen 30. april vises på NRK 2 klokka 20.00. Her lærer jeg Odd Nordstoga, Tuva Syvertsen, Roald Kaldestad, Erik Sollid og Gjermund Silset å rælle, og de suger det til seg og tar det videre inn i sitt eget uttrykk. Og som om ikke det var nok, kommer den monumentale avslutningssangen Alle mine fine ugler fra konserten som singel allerede i morgen. Følg gjerne Bare Egil spellemannslag på Facebook for å følge med på hva som skjer med dette populære orkesteret framover.

Ronny Haugeland har nok en gang overgått seg selv med et nydelig cover.

I mellomtiden skjer det også store ting på reaksjonsvideofronten. Mens den tyske versjonen Bare Egil reagiert auf Dinge for tiden rulles ut på Facebook med stor suksess, slippes den siste episoden i første sesong på Youtube allerede i morgen. Og det er lite grunn til å mene at dette blir noe mindre enn den mest vellykkete episoden av alle så langt. Forhåpentligvis vil også den svenske serien være klar for premiere om ikke så alt for lenge. Keep on rælling in the free world.

Legg igjen en kommentar

14. februar 2020

Bare Egil støtter fotballnorge

Ingen har mer omsorg for sliterne i fotball-Norge enn Bare Egil. Tidligere i år kom trøstesangen Alle heier på Odd, som både ga fotballaget Odd fra Skien som nesten kreket seg til fjorårets cupfinale og Odd Nordstoga, som dessverre ser ut til å gå tapende ut av årets sesong av Hver gang vi møtes litt sårt tiltrengt plaster på såret.

Nå følger det en storslagen hyldest til Hamkam fra Hamar, fotballens nedrykkmestre med uslåelige åtte nedrykk fra øverste liga. Singelen Hei, Hamkam! representerer det ypperste innen moderne norsk fotballmusikk og er som forgjengeren Alle heier på Odd hentet fra den kommende plata La oss vinne EM i fotball som kommer like plutselig som disse singlene har gjort. Her er det på ingen måte noen planer om å markedsføre at det kommer ny musikk eller lage noe oppstyr rundt det. Singler og skiver popper ut etter innfallsmetoden, akkurat som Herr Hegerberg liker det. Som en norsk Eminem slipper han plater når det passer ham og han lover fortsatt at det skal bli tre av dem i løpet av året. Vi får se om han klarer å holde ord. Han har kommet med både en og annen skrøne tidligere, så det vil vise seg.

Bandet består som seg hør og bør av Øyvind Blomstrøm på gitar, Øystein Frantzvåg på bass og den nye Kvelertak-trommeslageren Håvard Takle Ohr på de tingene han spiller på. Coveret er designet av den aldri hvilende Ronny Haugeland. Alt er rett og slett som det pleier å være i Bare Egil Land. Tekstene til Bare Egil Bands låter finner du på Duplex hjemmesider. Det kan alltids være fint å ta med seg.

Legg igjen en kommentar

06. desember 2019

God jul

Kjære alle sammen! Jeg har kommet ut med en ny singel i dag, en skikkelig julesang som kommer til å gjøre det stort, ikke bare i år, men i alle år framover. Den er tydeligvis såpass obskur at Spotify ikke turte å anbefale den til meg en gang i deres algoritmestyrte Release Radar-liste. Men litt motstand i startfasen er bare av det gode! God jul!

I kveld kl. 20.30 blir det bare lesing av kommentarer. Neste uke er jeg tilbake til med en full episode av Bare Egil reagerer på ting.

Legg igjen en kommentar

29. november 2019

Bare Egil feirer Black Friday på Big Dipper og Youtube

I forbindelse med Black Friday kommer Youtube-stjernen Bare Egil med en signeringskonsert til Big Dipper for å promotere sitt debutalbum Absolutt Ikke som nå endelig foreligger på vinyl. Plata fra 1996 med klassikere som Arne går mot døra, Speider’n, Tagging og Sko har en sjelden evne til å binde generasjonene sammen og er en utmerket julegave til hvem som helst i familien, men kanskje særlig pappa og/eller lillebror, tante, storesøster, grandonkel og svoger. Alle Bare Egil Bands LPer kan bestilles med signatur fra Big Dipper for de som ikke har mulighet til å komme på konserten fredag 29. november kl. 17.00.

Drapet på Big Dipper er en morderballade fra platebutikkmiljø. Egil sjæl er grisefornøyd med låta.

I forbindelse med releasen har Egil nærmest gått berserk på Youtube med nye versjoner av både Arne går mot døra og Det vanlige i videoserien Tett på Bare Egil Band. Men nå kommer det virkelig en ekstra godbit. Låta Drapet på Big Dipper ble skrevet til forrige gang han hadde lanseringskonsert i denne fine butikken. Sangen var da i beste fall halvferdig, men fungerte vel likevel helt greit. Nå har den blitt tatt fram igjen, pusset på og framstår som et fullendt verk som Egil selv er meget godt fornøyd med. Dette kan godt få plass på en av neste års mange plater hvis blir tid til en tur i studio en gang i nærmeste framtid oppi all denne jævle youtubinga.

Forøvrig er det verdt å merke seg at musikkvideoen til Æ39 fra Norge på kryss og tvers volum 3 nå omsider har blitt lansert. Det har tatt lang tid å lage den da teknologien har måttet utvikle seg og bli moden nok. Den tar i bruk såkalte deep fakes, avansert bildemanipulering hvor det er mulig å få folk til å tilsynelatende si og synge de merkeligste ting. I virkeligheten er det meste juks og fanteri. Men det er imponerende teknologisk sett og melodien er fin.

Episode 2 av sesong 2. av Bare Egil reagerer på ting har premiere på Youtube kl. 20.30 fredag 29. november.

Avslutningsvis var det selvsagt en glede for fans av Bare Egil reagerer på ting at det nå kommer en episode 2 av sesong 2 til tross for sesongpremierens seerflukt forrige uke. Det var en gedigen skuffelse, men takket være iherdig jobbing og en nedskalering av produksjonsmidlene har det lykkes Bare Egil Produksjonsselskap å få laget en episode til. Men om det ikke snart går bedre med seertallene spørs det om ikke dette blir den nest siste. Alle episodene heretter kommer til å bli den nest siste.

Legg igjen en kommentar