Black Debbath
20. desember 2018

Norsk Barsk Metal kåret til årets beste Black Debbath-album!

Endelig en årets beste-liste som har med denne juvelen her.

En jury bestående av fagfolk fra plateselskapet Duplex Records og musikere fra band som Bare Egil Band, Hurra Torpedo, Thulsa Doom og Gartnerlosjen og flere andre har gått nøye gjennom årets utgivelser fra det politiske tungrockbandet Black Debbath og kåret den aller beste den. Svaret er ikke overraskende Norsk Barsk Metal, bandets åttende studioalbum som mange synes er en veldig fin skive.

«Det er deilig endelig å få den anerkjennelsen vi fortjener,» sier bandet i en kommentar. «Det er ingen pris vi fortjener mer enn denne,» fortsetter de. Så sier de: «Vi er veldig fornøyd med denne utmerkelsen. Vi har nok sjelden eller aldri blitt så glade for noe.» De sier også en god del andre ting, men lite av det er relevant i denne sammenhengen. Noe av det er ganske gøy, men som sagt ikke så veldig relevant.

Se videoen til sangen Tons of Rock nå

Legg igjen en kommentar

26. november 2018

Stjernegitaristkamp kommer til Vestlandet!

Foto: Hans Martin Høydahl

Stjernegitaristkamp kommer til Vestlandet. Black Debbath avslutter til helga første runde av turneen for plata Norsk Barsk Metal som har høstet overstrømmende kritikker. Vi spiller på Folken i Stavanger, Hulen i Bergen og Flytten i Haugesund og hvert sted får en gitarist anledning til å stå på scenen sammen med oss og spille Ronni Le Tekrøs soloer på låta Tons of Rock. Vi understreker at hver vinner får to festivalpass på neste års Tons of Rock-festival med bl.a. Kiss og Def Leppard. Men ikke nok med det vi trekker også ut en vinner av hele turneen som vil få stille på scenen med oss og Ronni Le Tekrø under åpningskonserten på selve festivalen. Fristen for å melde sine bidrag er tirsdag kl. 19.00 for Stavanger og onsdag kl. 19.00 for Bergen og Haugesund, så her er det ingen grunn til å nøle. Film deg selv mens du spiller solo(ene) og send resultatet til mail@blackdebbath.no. Lykke til!

Turneen fortsetter i januar/februar så da blir det mulighet for andre å prøve seg på det samme oppdraget.

Legg igjen en kommentar

19. november 2018

Kongsberg og Porsgrunn! Siste sjanse!

Vi hadde to fantastiske konserter på Gregers i Hamar og på Byscenen i Trondheim i helgen med briljante gjestegitarister i form av hhv. selveste Vegard Strand Holthe og Per Ellekjær Kjesbu. Folk var i ekstase! Nå gleder vi oss til Kongsberg og Porsgrunn førstkommende helg. Bidragene til gitaristkonkurransen strømmer på, men det er fortsatt mulig å sende inn til og med onsdag kl. 19.00. Lær deg Ronni Le Tekrøs solo til sangen Tons of Rock og film deg selv mens du spiller den. Ikke bare får du da muligheten til å til å spille på og se enten Kongsbergkonserten på fredag eller den utsolgte konserten i Porsgrunn på lørdag, men alle gitaristene som blir valgt ut til å spille på hvert sted får to festivalpass til Tons of Rock 2019. Minner også om at det fortsatt er noen billetter igjen til Porsgrunnkonserten med fri aldersgrense på lørdag, og til Energimølla på Kongsberg på fredag.

Her forklarer vi bakgrunnen for at vi lagde låta Tons of Rock og hvordan den hjelper oss i hverdagen.

 

Legg igjen en kommentar

08. november 2018

Første stjernekampgitarister er klare!

Fredag åpner Norsk Barsk Metal-turneen på et utsolgt Glassmagasinet i Horten, for så å fortsette på Union Scene i Drammen på lørdag, og vi er stolte av å ha fått med oss to fantastiske gitarister til å solovikariere for Ronni Le Tekrø på låta Tons of Rock. På Glassmagasinet-konserten stiller stjerneskuddet Daniel Jenssen og til Union Scene kommer Henrik Antonsson, som også trakterer gitaren i bandet Mother Trudy. Begge har levert svært solide og overbevisende bidrag og vi gleder oss enormt til å dele scene med dem.

Men konkurransen er på ingen måte over. Neste uke spiller vi på Gregers i Hamar på fredag med Kite som support og på Byscenen i Trondheim sammen med Anti-Lam Front på lørdag. Konserten i Trondheim er også utsolgt, men det er fortsatt mulig å levere bidrag til Stjernegitaristkamp til begge konsertene. Onsdag 14. november kl. 19.00 er absolutt siste frist for å levere og det beste er å sende en PM til Black Debbath på Facebook eller en mail til mail@blackdebbath.no med en lenke til videoen hvor du spiller soloene. Det er verdt å merke seg at det er totalt tre soloer i låta, og du stiller sterkere hvis du viser at du kan alle tre.

 

 

Legg igjen en kommentar

27. oktober 2018

Tons og Debbath presenterer: Stjernegitaristkamp

Black Debbath slapp i går plata Norsk Barsk Metal hvor sangen Tons of Rock med Ronni Le Tekrø på eminent sologitar er et av mange høydepunkter. Sangen er en hyldest til festivalen med samme navn hvor Black Debbath som eneste band har spilt hvert eneste år siden starten. Ryktene forteller at Debbath og Ronni sammen skal åpne Tons of Rock på Ekeberg 2019. Musikkvideoen til låta regissert av LP Lorentz er også et lite mesterstykke innen visuell fortellerkunst. Se den her:

Snart legger vi ut på vår største og feteste Norgesturne noensinne, men til den trenger vi hjelp! TNT-gitarist Ronnie Le Tekrø er dessverre forhindret fra å delta på turneen, og det har derfor oppstått et akutt behov for en vikargitarist på hvert spillested; en som kan spille gjestesoloen på angjeldende låt.

Derfor innkaller vi til en enorm gitaristkonkurranse, en stjernegitaristkamp, hvor hvert steds håpefulle sologitarister utfordres til å vise sine kunster. Dere må lære dere soloen, filme dere selv mens dere spiller den og legge ut den resulterende videoen på vår Facebookside, på Youtube eller maile den til oss. Glem ikke å si hvilken konsert du vil være med å spille på! En jury bestående av oss vil velge en vinner på hvert sted som ikke bare vil få æren av å stå på scenen sammen med sitt favorittband Black Debbath på hjemstedet sitt, men dertil vil få to festivalpass til Tons of Rock-festivalen 2019 på Ekeberg.

Foto:Michelle Ludring Smith

i tillegg blir det kåret en supervinner, den beste gtaristen fra hele turen som vil få stå på scenen sammen med både Black Debbath og Ronni Le Tekrø på Tons of Rock 2019. Kan det bli bedre? Tror ikke det, nei! Finn ut hvor den nærmeste konserten er på denne turnelista, og vær klar over at det fortsatt kan komme til enda noen flere konserter på turneen.

Legg igjen en kommentar