Black Debbath er verdensledende leverandør av Akademisk Stonerrock, Universell Riffsynsing og Norsk Barsk Metal.

Bandet springer ut fra kunstnerkollektivet Duplex Records og består av Lars Lønning, Egil Hegerberg, Aslag Guttormsgaard og Ole Petter Andreassen, kjent fra bl.a. Gartnerlosjen, Hurra Torpedo, Bare Egil Band, Thulsa Doom, Maroder og El Doom & the Born Electric.

Siden platedebuten i 1999 med Tung, Tung Politisk Rock har de sluppet sju album. Det åttende, Norsk Barsk Metal kom 26. oktober 2018 med påfølgende norgesturne.

Kombinasjonen tungrock, humor og politisk engasjement har gjort dem til en kjær gjest på festival- og konsertscener landet rundt de siste 20 årene, bl.a. på tungrockfestivalen Tons of Rock, hvor de har spilt hvert år siden oppstarten.

«Tung, Tung Rock Politisk Rock» (1999) fikk en høyst fortjent Spellemannspris i klassen for tungrock takket være en betimelig inngripen fra prisutdeler Kristopher Schau, som ved en inkurie egentlig var blitt bedt om å dele ut prisen til et annet band.

«Welcome to Norway» (2001), var en musikalsk reiseguide til Norge på velklingende britisk, som førte til et løft for tungrockturismen til Norge.

«Den femte statsmakt» (2004) ble bandets til da mest populære plate, ikke minst takket være en mye spilt musikkvideo til tittel-låta. Klassiske sanger som «Vi må redde geirfuglen», «Dødsstraff uansett forbrytelse», «Min kone forlot meg mens jeg sto og fiska» og «Voggesang til trønderen» medvirket til at også denne plata ble nominert til Spellemannsprisen. Denne gangen hadde imidlertid ikke utdeleren samme moralske ryggrad, og det hele endte med en skandaløs tildeling til noen andre.

På Øyafestivalen i 2006 lanserte bandet bestillingsverket; «Naar vi døde rocker», i forbindelse med Ibsenåret. Musikken kom også ut på en plate med samme navn med bl.a. singelen «Motorhedda Gabler».

I 2007 kom plata «Black Debbath hyller kvinnen», som med sitt feministiske innhold også fikk kjerringer landet rundt til å presse dem til sine bryster.

Samleplaten «Black Debbaths beste – 10 år med rock mot alt som er kult» kom på alle tenkelige formater i 2009. CDen inneholdt en bonusplate med b-sider, uutgitte spor og rariteter, som f.eks. radiohiten Gaffeltruck Driving Man fra filmen Kurt blir grusom.

I 2013 vendte Black Debbath knallhardt tilbake etter noen år med lite aktivitet med plata «Nå får det faen meg være rock – Akademisk stoner-rock». Anført av singelhitene «Nei til runkesti på Ekeberg» og «Bytt kjøkkenklut oftere» ble dette bandets største suksess så langt.

Høsten 2013 kom også bandets første spørrebok. En humoristisk liten perle under navnet «Black Debbaths rockequiz» som samler høydepunkter fra bandets populære quiz som er en kjærkommen avveksling fra all dunkadunka-musikken i showet ellers. Boka er illustrert av Christopher Nielsen.

En oppfølger til denne boka ble sluppet i 2014. Denne gang med en egen aktivitetshefte-del illustrert av Ronny Haugeland.

I januar 2015 kom «Universell Riffsynsing». Med bandets sjuende plate tok de sikte på et intergalaktisk gjennomslag, men de var for langt forut for sin tid. Distribusjonsnettverket for musikk i verdensrommet viste seg å være for dårlig utbygget og det var vanskelig å hente inn streaminginntekter fra andre planeter (særlig ettersom Beyonce stakk av med mesteparten av kaka). Black Debbath vendte derfor tilbake til en mer jordnær utgivelse med Norsk Barsk Metal høsten 2018. Dette er en real partyplate med sanger som «PILS!» og «Pappa lukter tusj», men den inneholder også bandets mer tradisjonelle engasjement med sanger som «Hele Norge roper ulv» og «Legg monarkiet ut på anbud».