18. oktober 2019

Alle sangene mine akustisk

Norges 3. beste bibliotekar – første låt i en ny videoserie fra Bare Egil Band

Da har jeg en ny og relativt ambisiøs plan. Ettersom jeg er en influencer med så bredt nedslagsfelt tenkte jeg kanskje at jeg skulle spille inn alle låtene mine i videoform med akustisk gitar. Først ute er den nye singelen Norges 3. beste bibliotekar og det vil sikkert bli litt fokus på den nye plata som kommer neste fredag nå i første omgang, men jeg kommer ikke til å ta for meg katalogen i noen spesiell rekkefølge, det blir etter innfallsmetoden. Det er bare å ønske seg låter i kommentarfeltet, så skal jeg titte på det og se om det er noen som peker seg ut som spesielt populære. Videoene vil man kunne se på Youtube og på Instagram TV som det er noe som heter og til og med på Facebook. Dette er bare nok en måte jeg kan overøse verden med unødvendig innhold på og sikkert ikke spesielt til glede for noen. Videoene kommer til å bli postet med ujevne mellomrom og på tilfeldige steder. Det blir som en god gammeldags omgang med tampen brenner, kanskje.

Legg igjen en kommentar

18. oktober 2019

Bare Egil utnytter døtrene sine

Det er fælt å si det, men jeg utnytter døtrene mine. Skamløst. De er så mye mer berømte enn meg, og når de gjør seg bemerket i massemedia, henger jeg meg på og later som det er min fortjeneste at de er blitt så flinke, f.eks. i fotball. Og dette utelukkende for å få oppmerksomhet om meg selv og min kunst. I vår gjennomkommersialiserte og profesjonaliserte medievirkelighet må man bruke de mulighetene man har til rådighet og jentene mine er blitt mitt fremste våpen i så måte. Mine vittige mistolkninger av avis-overskrifter som inneholder Hegerberg-navnet har blitt mine mest populære poster på sosiale medier noensinne.

Typiske eksempler på urettmessig utnyttelse av datter-suksess

Til nå er det suksessen til de to eldste jeg har surfet mest på, men nå prøver jeg å utvide paletten med en splitter ny sang om yngstedattera mi, Agathe. Hun er kanskje ikke så god i fotball som sine eldre søstre, men hun har et voldsomt potensial innen det som er hennes yndlingsgeskjeft, bibliotekfaget. I en alder av 16 år er hun allerede Norges 3. beste bibliotekar og mange mener dette bare er starten på en eventyrlig karriere. Det har vært interesse fra flere store internasjonale biblioteker som kan lokke med kontrakter med fantastiske honorarer og rik mulighet for personlig utvikling og vekst. Jeg følger med som en smed og sørger for at hun ikke blir lurt opp i stry, men det er ikke til å unnslå at jeg er en stolt far som jeg synger i denne ekstremt fengende låta som er Bare Egil Bands nyeste singel.

Cover: Ronny Haugeland

Legg igjen en kommentar

13. oktober 2019

Spellemannslaget er kommet for å bli!

Foto: Knut Utler

Det er ikke å ta hardt i å si at det var en strålende suksess med Bare Egils Spellemannslag på Riksscenen nå i helga. Fullt av folk både fredag og lørdag og fantastisk stemning begge dager. Ingen hadde sett noe som var kliss likt dette. Odd Nordstoga, Tuva Syvertsen, Gjermund Silset, Roald Kaldestad og Erik Sollid kompet meg på gamlemåten, og det viste seg at jeg i løpet av bare en ukes øving var blitt en av de mest anerkjente folkemusikerne i landet. Jeg er kjempeimponert!

Foto: Knut Utler

Heldigvis er det ingen i dette Spellemannslaget som har spesielt mye annet fore framover, så det er lett å la alle andre prosjekter hvile for å dra av gårde på verdensomspennende turne. Det har allerede kommet plenty med attraktive tilbud fra alle verdenshjørner og mer er ventet. Det er snakk om stadionturne i Sør-Amerika, klubbturne i Midt-Vesten, kulturhus i Akershus og det ene med det andre. Supportjobber for Metallica har også vært nevnt, men ingenting er bekreftet ennå, så det er litt hysj-hysj.

Foto: Knut Utler

Et høydepunkt for mange var den minimalistiske skipsklokke-soloen på den gamle shantyen Pils og Padde, som nå endelig ble framført i sin helhet med det sjeldent spilte tredjeverset. Soloen var skrevet av Odd Nordstoga, men den ble framført av undertegnede med helt upåklagelig timing og swing. Det er deilig å ha denne gaven at jeg bare kan ta opp et instrument jeg aldri har prøvd før og spille det så ubesværet nesten uten øving! Jeg antar at det er det man kaller en form for naturtalent. Ved siden av ydmykheten min er vel musikaliteten en av mine største styrker. Og det at jeg er så god i senga.

Foto: Knut Utler

Men ingen ting slo stemningen det ble når publikum tok over og i fellesskap improviserte vers nr. 19 på den nye klassikeren Alle mine fine ugler på lørdag. Det var et årshøydepunkt helt på der oppe sammen med den gangen jeg fant på en god del gode tøyser på Skuret i Trondheim før sommeren. Jeg mistenker at Alle mine fine ugler er den låta jeg kommer til å bli husket for om hundre år. Den rekker dessverre ikke å være med på Norge på kryss og tvers volum 4 som kommer 25. oktober og ei heller passer den på La oss vinne EM i fotball som kommer i mars/april neste år, men forhåpentligvis får jeg spilt inn en versjon som kan være med på Forskjellige ting som kommer neste høst. Problemet blir jo bare å eventuelt få plass til noen andre låter på den plata, for det er jo ikke den korteste sangen jeg har laget.

Det ble kort sagt framført masse god tradisjonsmusikk fra de østlige bydeler i Oslo, både reinlender, pols, springar, gangar og svingom, og folk ble introdusert for den gamle, velkjente asfaltdansen som er blitt bragt videre fra generasjon til generasjon på Bøler i mange tusen år. For masse flere bilder fra herligheten, besøk Facebooksiden til Knut Utler.

Legg igjen en kommentar

03. oktober 2019

Mora mi er klin gærn!

Det er ikke lett å konsentrere seg om å spille inn ny plate når ens egen familie går berserk i pressen mens man selv sitter og bare aner fred og fordragelighet i studio sammen med produsent Øyvind Blomstrøm og mikser Øystein Frantzvåg, og legger siste hånden på verket på det som skal bli en ny plate fra Bare Egil Band. Ikke den som kommer om et par uker, men den første av de tre som kommer neste år.

Så leser jeg altså plutselig på nettet at muttern kommer med en ny bok hvor hun går til angrep på Lagerbäck. Ikke visste jeg at hun skrev på bok og heller ikke at hun hadde noe usnakket med fotballtreneren, men slik er det tydeligvis.

Saken fortsetter under bildet

Produsent Øyvind Blomstrøm i konsentrert arbeid. Her skapes det stor kunst.

Likevel kan dette faktisk kanskje føre til litt kjærkommen publisitet rundt denne plata, selv om den altså først kommer neste år i mars, april eller deromkring. For den nye låta vi spilte inn i dag handler nettopp om herrelandslaget i fotball, og den heter selvsagt La oss vinne EM i fotball. Dette blir også tittelen på det nye albumet som kommer til å inneholde splitter nye klassikere som Arendal fotball er bedre til å spille fotball, Alle heier på Odd, Hei Hamkam, KBK er umulige å slå, Ikke min beste fotballsang, Heller ikke min beste fotballsang og de gamle traverne Strømsgodset og KIF. Alt i alt et knallsterkt album.

Saken fortsetter under dette bildet også

Her sitter Øystein Frantzvåg og mikser for harde livet. Se på’n!

Jeg vet jo at konflikt er det som selger aviser, så sånn sett kan dette kanskje være bra for meg. Kanskje muttern visste om dette og at hun bare prøver å hjelpe til. Problemet er bare at det er så lenge til plata kommer at det neppe kommer til å ha noen effekt. Jaja, får håpe at noen kjøper billett til ekstrakonserten med Bare Egils Spellemannslag på Riksscenen neste lørdag i hvert fall. Eller at de hører på den forrige fotballplata mi, Heia Norge.

Her er den forrige fotballplata. Den nye blir bedre, men her er den forrige.

Legg igjen en kommentar

02. oktober 2019

Utsolgt og ekstrakonsert!

Det er jævla gode tider for vårs fjols. Caliban Sessions med bl.a. Bare Egil Band, Black Debbath og Thulsa Doom ble rekordtidlig utsolgt i år og konserten med Bare Egils Spellemannslag på Riksscenen neste fredag med et stjernelag bestående av meg sjæl, Odd Nordstoga, Tuva Syvertsen, Gjermund Silseth, Erik Sollid og Roald Kaldestad er også utsolgt. Men ikke fortvil! Nå blir det ekstrakonsert med Spellemannslaget på lørdagen! Hvem er det som ikke har lyst til å høre min fenomenale musikk tolket som en slags folkemusikk med disse musikalske mastodontene på laget? Hæh? Skjerpings! Den som ikke skjønner at de må få med seg dette enestående arrangementet, må jo være veldig lite interessert i å høre Bare Egils musikk i folkemusikkdrakt, pleier jeg å si. Og sånn kan vi jo ikke ha det!

Det er også verdt å merke seg at det er kunngjort to fantastiske konserter på Hulen i Bergen i forbindelse med 50-årsjubileumet borti der. Black Debbath og Maroder spiller 8. november mens Thulsa Doom og Bare Egil Band spiller lørdag 9. november. Det blir ganske rått, hva? Maroder har jo nettopp kommet med sin til nå beste skive, Skjør Anledning. Den kan du selvfølgelig også sjekke ut i Spotify-spillelista Duplex Nyeste sammen med de siste singlene fra Bare Egil Bands kommende album Norge på kryss og tvers volum 4. Gjør det, ellers klikker det for meg! Og gå på alle disse konsertene! Det kommer jeg ikke til å angre på at du gjør!

Legg igjen en kommentar