14. februar 2020

Bare Egil støtter fotballnorge

Ingen har mer omsorg for sliterne i fotball-Norge enn Bare Egil. Tidligere i år kom trøstesangen Alle heier på Odd, som både ga fotballaget Odd fra Skien som nesten kreket seg til fjorårets cupfinale og Odd Nordstoga, som dessverre ser ut til å gå tapende ut av årets sesong av Hver gang vi møtes litt sårt tiltrengt plaster på såret.

Nå følger det en storslagen hyldest til Hamkam fra Hamar, fotballens nedrykkmestre med uslåelige åtte nedrykk fra øverste liga. Singelen Hei, Hamkam! representerer det ypperste innen moderne norsk fotballmusikk og er som forgjengeren Alle heier på Odd hentet fra den kommende plata La oss vinne EM i fotball som kommer like plutselig som disse singlene har gjort. Her er det på ingen måte noen planer om å markedsføre at det kommer ny musikk eller lage noe oppstyr rundt det. Singler og skiver popper ut etter innfallsmetoden, akkurat som Herr Hegerberg liker det. Som en norsk Eminem slipper han plater når det passer ham og han lover fortsatt at det skal bli tre av dem i løpet av året. Vi får se om han klarer å holde ord. Han har kommet med både en og annen skrøne tidligere, så det vil vise seg.

Bandet består som seg hør og bør av Øyvind Blomstrøm på gitar, Øystein Frantzvåg på bass og den nye Kvelertak-trommeslageren Håvard Takle Ohr på de tingene han spiller på. Coveret er designet av den aldri hvilende Ronny Haugeland. Alt er rett og slett som det pleier å være i Bare Egil Land. Tekstene til Bare Egil Bands låter finner du på Duplex hjemmesider. Det kan alltids være fint å ta med seg.

Legg igjen en kommentar

06. desember 2019

God jul

Kjære alle sammen! Jeg har kommet ut med en ny singel i dag, en skikkelig julesang som kommer til å gjøre det stort, ikke bare i år, men i alle år framover. Den er tydeligvis såpass obskur at Spotify ikke turte å anbefale den til meg en gang i deres algoritmestyrte Release Radar-liste. Men litt motstand i startfasen er bare av det gode! God jul!

I kveld kl. 20.30 blir det bare lesing av kommentarer. Neste uke er jeg tilbake til med en full episode av Bare Egil reagerer på ting.

Legg igjen en kommentar

29. november 2019

Bare Egil feirer Black Friday på Big Dipper og Youtube

I forbindelse med Black Friday kommer Youtube-stjernen Bare Egil med en signeringskonsert til Big Dipper for å promotere sitt debutalbum Absolutt Ikke som nå endelig foreligger på vinyl. Plata fra 1996 med klassikere som Arne går mot døra, Speider’n, Tagging og Sko har en sjelden evne til å binde generasjonene sammen og er en utmerket julegave til hvem som helst i familien, men kanskje særlig pappa og/eller lillebror, tante, storesøster, grandonkel og svoger. Alle Bare Egil Bands LPer kan bestilles med signatur fra Big Dipper for de som ikke har mulighet til å komme på konserten fredag 29. november kl. 17.00.

Drapet på Big Dipper er en morderballade fra platebutikkmiljø. Egil sjæl er grisefornøyd med låta.

I forbindelse med releasen har Egil nærmest gått berserk på Youtube med nye versjoner av både Arne går mot døra og Det vanlige i videoserien Tett på Bare Egil Band. Men nå kommer det virkelig en ekstra godbit. Låta Drapet på Big Dipper ble skrevet til forrige gang han hadde lanseringskonsert i denne fine butikken. Sangen var da i beste fall halvferdig, men fungerte vel likevel helt greit. Nå har den blitt tatt fram igjen, pusset på og framstår som et fullendt verk som Egil selv er meget godt fornøyd med. Dette kan godt få plass på en av neste års mange plater hvis blir tid til en tur i studio en gang i nærmeste framtid oppi all denne jævle youtubinga.

Forøvrig er det verdt å merke seg at musikkvideoen til Æ39 fra Norge på kryss og tvers volum 3 nå omsider har blitt lansert. Det har tatt lang tid å lage den da teknologien har måttet utvikle seg og bli moden nok. Den tar i bruk såkalte deep fakes, avansert bildemanipulering hvor det er mulig å få folk til å tilsynelatende si og synge de merkeligste ting. I virkeligheten er det meste juks og fanteri. Men det er imponerende teknologisk sett og melodien er fin.

Episode 2 av sesong 2. av Bare Egil reagerer på ting har premiere på Youtube kl. 20.30 fredag 29. november.

Avslutningsvis var det selvsagt en glede for fans av Bare Egil reagerer på ting at det nå kommer en episode 2 av sesong 2 til tross for sesongpremierens seerflukt forrige uke. Det var en gedigen skuffelse, men takket være iherdig jobbing og en nedskalering av produksjonsmidlene har det lykkes Bare Egil Produksjonsselskap å få laget en episode til. Men om det ikke snart går bedre med seertallene spørs det om ikke dette blir den nest siste. Alle episodene heretter kommer til å bli den nest siste.

Legg igjen en kommentar

18. november 2019

Ny sesong med Bare Egil reagerer på ting

Ingenting å se her. Foto: Elisabeth Jakobsen

Etter at serien Bare Egil reagerer på ting ble stadig mindre populær, med færre og færre seere på hver episode var det lenge usikkert om den ville bli fornyet med en ny sesong. Siste episode i første sesong, Bare Egil reagerer på ting 5 hvor han reagerte på Bare Egil reagerer på ting 4, ble sluppet sist helg og floppet nesten totalt med noen av de dårligste seertallene i seriens historie.

Følg serien fra starten gjennom denne fine spillelista!

Nå kan imidlertid Duplex Records i samarbeid BareEgilBlogg eksklusivt melde at det kommer en ny sesong allerede førstkommende fredag. Serien har i samarbeid med Youtube nå fått ny attraktiv sendetid og åpner med sin lengste episode så langt som er en reaksjonsvideo på siste episode i forrige sesong. Det jobbes også med å få ordnet fast sendetid på Instagram TV og Facebook, men dette er ikke landet 100% ennå. Følg med litt forskjellige steder hvis du vil ha informasjon. Det er ikke alltid godt å vite hvor den beste informasjonen vil dukke opp. Det kan være så ymse. Av og til kommer det ikke informasjon i det hele tatt. Det kan være lurt å følge med på Duplex Nyhetsbrev, men det er skummelt å hvile seg på at du vil få all informasjon den veien, for det vil du ikke.

«Bare» Egil Hegerberg var tidligere først og fremst kjent som artist og kom tidligere i år med to av sine aller beste plater, Null og Norge på kryss og tvers volum 4. Neste uke kommer også hans legendariske debutalbum Absolutt Ikke på vinyl for første gang. Men av og til griper skjebnen inn og byr på visse overraskelser. I forbindelse med lanseringsarbeidet til plata Norge på kryss og tvers volum 4 lanserte Egil videoserien Tett på Bare Egil Band hvor han spiller seg gjennom samtlige låter i sitt repertoar, utgitte som uutgitte, filmer resultatet og legger det ut på Youtube. Som et spin-off-prosjekt for å skape oppmerksomhet om dette laget han en såkalt reaksjonsvideo hvor han så på første video i Tett på Bare Egil Band-serien, Norges 3. beste bibliotekar. Reaksjonsvideoen viste seg raskt å bli mer populær enn selve musikkvideoen noe som ansporet Egil til å lage en reaksjonsvideo på denne igjen, for om mulig å avsløre hva som var hemmeligheten bak dennes suksess. Denne reaksjonsvideoen ble om mulig enda mer populær enn den forrige noe som ga støtet til ytterligere en video etc.

Sesong 2 har altså premiere allerede førstkommende fredag med ny og meget attraktiv sendetid. Fra og med første episode i sesong 2 vil Bare Egil reagerer på ting bli en del av den såkalte Gullrekka på fredagskvelden. Hver fredag vil det slippes en ny episode på Youtube kl. 20.30. Siden episodenes lengde vokser eksponentielt vil de ganske raskt ta over ikke bare resten av gullrekka, men etter hvert hele resten av helga, noe som gjør det mulig for folk å si opp Sumo, HBO og Netflix. Det er på mange måter en vinn-vinn-situasjon, bortsett fra for Egil selv som blir påført en god del ekstraarbeid.

Legg igjen en kommentar

31. oktober 2019

Bare Egil reagerer for tredje gang

Jeg har det nokså travelt om dagen. Forrige fredag slapp jeg den herlige plata Norge på kryss og tvers volum 4, jeg har nettopp kunngjort at debutplata mi Absolutt Ikke kommer på vinyl for første gang, jeg har lagd en cupsemifinalesang for Odd og neste helg spiller jeg med Black Debbath på fredag og Bare Egil Band og Thulsa Doom på lørdag på Hulen i Bergen i anledning 50-årsjubileet deres.

Men jeg tar meg allikevel tid til å reagere på ting. Som dere sikkert har fått med dere, har min nye reaksjonsvideoserie blitt noe av en dille på internettet. Jeg leverte først en tolkning av min egen låt Norges 3. beste bibliotekar i serien Tett på Bare Egil Band. Dernest har jeg fulgt opp med først en video hvor jeg reagerer på den videoen og en ny hvor jeg reagerer på reaksjonsvideoen. Og nå kommer endelig episode tre i denne banebrytende og populære serien. Allerede førstkommende lørdag kl. 12.30 kommer videoen hvor jeg reagerer på den forrige videoen i samme serie.

Se den 3. episode av serien Norge reagerer på ting førstkommende lørdag.

Jeg er selv av den oppfatning at det med dette begynner å bli nok. Jeg har antageligvis allerede melket ut det maksimale av denne i utgangspunktet svært gode ideen. Men hva synes dere? Skal jeg fortsette å kryste mer ut av denne serien eller er det nok nå?

Legg igjen en kommentar