07. august 2020

I kveld Jessheim. I morgen Haugesund. Det er forskjellige ting, men…

I dag slapp Bare Egil Spellemannslag singelen Forskjellige Ting. Det betyr at det bare er to låter igjen før samtlige låter fra strømmekonserten tidligere i år er ute på digitale singler. Fenomenale Ronny Haugeland har laget nok et ypperlig illustrasjonsbilde, et såkalt cover. Godt jobba, Ronny!

I kveld spiller Ikke Bare Bare Egil Band Band på Jessheim sammen med Young Fogertys. Dette blir sammen med konserten på Rockefeller 26. september tilsynelatende eneste sjanse til å se dette herlige ensemblet i aksjon på en stund. Gudene vet hva som skjer med noe som helst framover, men det ser kanskje ut til at vi alle må sitte litt hjemme hos oss selv igjen i tiden som kommer, eller jeg bare litt pessimistisk? Er det på en måte det sangen Forskjellige ting handler om kanskje?

I morgen spiller Bare Egil Band to konserter på To glass i Haugesund. I den anledning slapp jeg denne sangen fra forrige gang jeg spilte der i Tett på-serien min. I videoen etterspør jeg forslag til ting jeg kan lage låter om til lørdagens konserter, men det trenger dere ikke å stresse med for jeg har fått gode nok tips allerede og låtene er ferdige begge to. Både Kengurutrøbbel på Karmøy og Sangen om Vamp er helt der oppe blant de beste lokale låtene jeg har laget, så dette blir stas! Kom på konsert!

Legg igjen en kommentar

31. juli 2020

Ting skjer hele tida

Bare Egil Spellemannslag kommer fortsatt med en ny singel hver fredag, så det lønner seg å følge spillelista på Spotify hvor låtene havner etter hvert som de lanseres. Forrige helg var det konserter med Bare Egil Band i Råde og Trondheim og onsdag var det en tur til Henningsvær i Lofoten. Strålende greier alt sammen, så prøv å få med dere de kommende konsertene i Jessheim, Haugesund og på Rockefeller. Jessheim og Rockefeller blir til og med med fullt band. Det blir stas!

Dertil kommer det stadig nye videoer i seriene Tett på Bare Egil Band og reaksjonsvideoseriene. Sist ute var Gulost i doss og ganske snart kommer det en ny episode av Bare Egil is reacting to things. Følg med!

Legg igjen en kommentar

24. juli 2020

Ferien er over!

Det har vært en deilig ferie, men nå er det over for denne gang. Denne helga er det ut og spille igjen for Bare Egil Band. Jeg spiller på Ad hoc-festivalen i Råde i kveld, på Storm-festivalen i Trondheim i morgen og på Trevarefabrikken i Henningsvær neste onsdag. Kom gjerne med forslag til ting jeg kan skrive låt om til hvert av stedene på Facebook-siden min. I forbindelse med konserten i Trondheim slapp jeg i går en ny akustisk video til Æ39 i serien Tett på Bare Egil Band, med en aldeles nydelig synth-solo. Jeg skal prøve å slippe en ny ny akustisk låt i uka framover. Kom gjerne med ønsker og forslag i kommentarfeltet til videoene. En låt i uka kommer det også som singler fra Bare Egil Spellemannslag et par uker til. Og om kun kort tid kommer det både språkkurs og nye reaksjonsvideoer, så følg Duplex Records på Youtube.

Legg igjen en kommentar

15. juni 2020

DeLillosgate ruller videre

Jeg hadde virkelig ikke trodd at noe kunne toppe strømmekonserten med Bare Egil Spellemannslag når det gjaldt oppmerksomhet og hyggelige tilbakemeldinger, men onsdagens deLillos-kritiske konsert med Ikke Bare Bare Egil Band Band feat. Lars Lillo-Stenberg under Big Dipper Sessions kom farlig nær. Ca. 1000 solgte dobbeltalbum gjorde at noe jeg hadde sett for meg skulle være et smalt arrangement for spesielt interesserte som jeg kom til å tape tusenvis av kroner på, i stedet ble en enorm suksess både kunstnerisk og økonomisk.

Men alt var ikke like trivelig. Selv om Dagsavisen bet på kroken og hadde en forhåndsomtale over to sider med forsidehenvisning, Klassekampen hyllet Trine og Kims eminente cover, P2s Studio 2 hadde en grundig dekning, Dagsrevyen og NRKs andre nyhetssendinger fylte døgnet med ekstrasendinger om konserten og Aftenposten kom med en glimrende anmeldelse, var det et annet nyhetsmedium som stilte alt dette i skyggen. Norsk musikkjournalistikks grand old man Arild Rønsen lot seg nemlig ikke narre. Han ble såpass provosert over all mediedekningen av denne mobbende og lite kunstnerisk forsvarlige konserten at han så seg nødt til å gjenopplive legendariske Puls for å få ut sin irritasjon. Han skrev en anmeldelse som la mindre vekt på konsertens mulige positive sider enn de negative, og i den påfølgende debatten som raste på Morten Ståle Nilsens Facebookvegg fradømte han meg nær en hver kunstnerisk kvalitet. Jeg var ifølge Rønsen en som bare drev med tull. Ja, jeg var nærmest norsk rocks Arild Rønsen, mente Rønsen. Det hele var som om 80-tallet gjenoppsto for å kritisere 90-tallet.

Heldigvis sørget Ukeslutt for at Rønsen og jeg kunne møtes på lufta til debatt på lørdag. Der fikk vi snakket ordentlig ut og det viste seg at vi i bunn og grunn var ganske samstemte og enige. Den reelle skandalen her er at nyhetsmediene gang på gang lar seg misbruke og bli et talerør for en håpløs dilettant som meg og at de lar Dagsrevyen henfalle til å bli et rent sketsjeprogram.  Og resultatet ble jo at de påfølgende konsertene i samme serie nærmest ikke fikk noen omtale. Men de ble heldigivs likevel også en stor suksess og fram til kl. 20.00 i dag (mandag 15. juni) er det mulig å sikre seg det siste klenodiet, Lars Lillos flotte konsert fra hans eget loft, hvor han spilte de sangene som inspirerte ham til å plukke opp gitaren i sin tid.

Denne uka blir det ny strømmekonsert, denne gangen med meg solo fra Steinkjerfestivalens alternative festival-arrangement Steinkjerfestivalen Stream på lørdag. Bare Egil Spellemannslag fortsetter også sitt lanseringsprogram med nok en singel til fredag. Denne gangen blir det Alle heier på Odd, denne kombinerte hyllesten både til fotballaget Odds Ballklubb fra Skien og trekkspilleren Odd Nordstoga fra Vinje.  Etter at det viste seg at det går an å selge et såpass oppsiktsvekkende antall dobbeltalbum basert på mine strømmekonserter, må jeg nok nå ta ansvar og også gi ut plata til Spellemannslaget på fysisk format. Hvor, når og hvordan man skal kunne bestille denne, får jeg komme tilbake til, men det skal nok løse seg på et vis.

Legg igjen en kommentar

05. juni 2020

Ææææ39 – nå også som gammaldans

Ronny Haugeland tegner gang på gang fantastiske cover

Fredag er blitt ny musikk-dag fra Bare Egil Spellemannslag. I dag er det ærverdige Æ39 som har fått en ytterst kledelig danseband-drakt av arrangør Odd Nordstoga. Det går mot sommer og mange skal vel ut ta bilveien fatt i løpet av ferien. Man finner vel ikke bedre sanger til roadtrip enn de som handler om veier så da har jeg likeså godt laget en egen spilleliste med anbefalte veilåter. Her er sanger som man virkelig bør ha med seg på kjøretur!

Dette er ikke første gang Æ39 vises frem, og jeg anbefaler alle å ta en titt på Flu Hartbergs fantastiske musikkvideo som ble sluppet i fjor. Se den her!

Jeg vil også minne alle på den rike og fantastiske tekstdatabasen som finnes her inne på duplexrecords.no. Der finner du blant annet teksten til Æ39 som gjør det enda enklere å synge med når du hører på den nye låta!

Husk også å signer deg opp for nyhetsbrevet for alltid å holde deg oppdatert på nyheter fra Duplex records

Abonner

* indicates required

Legg igjen en kommentar