Deilige dager i Finnmark

Nydelig sol over et blikkstille Lopphav på mandag.

For å gjøre et så grundig forberedelsesarbeid som mulig foran den spektakulære konserten på City Scene i Alta på torsdag har n’ Lydmainn, n’ i, n’ Aslag og n’ je valgt å tilbringe hele uka i Finnmark. Vi reiser fra sted til sted og oppsøker intetanende ungdomsskolelever og utsetter dem for impulser fra storbyen som de overhodet ikke har forutsetninger for å takle. Opprørende sanger fulle av synd, nakenhet, umoral og farlige fall ned trapper synges usensurert for intetanende skolebarn og -ungdom. Lokalsamfunn ligger i grus bak oss og barn, ungdom, ungdomsarbeidere, foreldre og lærere står opprådde. Synapser er svidd av, verdensbilder er forrykket. Hva skal de gjøre nå?

Aslag spiller pappesker for ungdomsskoleelevene på Sørøya.

Alt dette gjør vi for at vi skal være i best mulig stand til å gi Altas voksenbefolkning en så gjennomarbeidet og interessant konsertopplevelse som mulig. Man kan ikke lage en omelett uten å knuse noen egg! Som tidligere sagt har jeg planer om å skrive en splitter ny sang for anledningen og jeg trenger også hjelp til det. Etter mitt beinharde oppgjør med nordnorsk latskap og kravmentalitet her på bloggen i helga har det heldigvis løsnet med innsatsvilje og deltagelse fra Altafolket. Jeg har fått noen flere innspill til hva Altas hovednæringsvei og hjørnesteinsbedrift er, og kan derfor håpe at det skal bli en fin ny sang klar til torsdag, men jeg mottar fortsatt med takk flere forslag.

Hainn lydmainn funderer: «Er det ferja som er hjørnesteinsbedriften her i distriktet?»

Det kan i hvert fall ikke være hvalfangst for her er det ikke antydning til hval å se!

Her ser vi et godt eksempel på hvor god en slik lokal låt kan bli, bare jeg har nok bakgrunnsinformasjon om angjeldende sted. Sandefjord kjenner jeg godt gjennom lokal tilhørighet til stedet og jeg kunne derfor raskt skrive en briljant sang om Hvalfangstmuseet der. Alta vet jeg mindre om og jeg trenger derfor den hjelp jeg kan få.

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

9. juni Black Debbath
Målrock, Årdal Kjøp billett!

10. juni Black Debbath
Moen Kulturlåve, Målselv Kjøp billett!

10. juni Bare Egil og Aslags enda mer superpopulære barneshow
Moen Kulturlåve, Målselv Kjøp billett!

11. juni Bare Egil og Aslags enda mer superpopulære barneshow
Lysnes Ungdomshus, Gibostad Kjøp billett!

15. juni Bare Egil Band
To glass , Haugesund Kjøp billett!

17. juni Black Debbath
Vervenfestivalen, Horten Kjøp billett!

18. juni Bare Egil og Aslags enda mer superpopulære barneshow
Mablisfestivalen, Stavanger Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter