Bare Egil reagerer på ting

Foto: Elisabeth Jakobsen

Det er ingen tvil om at jeg reagerer på ting, og det er heller ingen tvil om at disse reaksjonene blir mer og mer populære. Min nye plate Norge på kryss og tvers volum 4 kom ut denne uka til strålende kritikk fra min mangeårige venn og trommeslager Håvard Takle Ohr, som mener det er den beste og morsomste Bare Egil Band-plata så langt. Ingen dårlig anmeldelse hvis man liker musikken og humoren min; ikke nødvendigvis noen god anmeldelse hvis man ikke liker den så godt.

Selve originalvideoen til sangen Norges 3. beste bibliotekar. Videoen som er utgangspunktet for kommentarene i de neste reaksjonsvideoene.

Men det er nok fare for at det ikke blir musikken som blir min hovedbeskjeftigelse framover, selv om jeg fortsatt står fast ved planen om å gi ut tre nye plater neste år, og jeg også tenker å spille inn videoer til alle låtene mine. Det siste kommer nok til å ta litt tid. Men det er allikevel en annen ting som kommer til å stjele enda mer av tiden min framover. Etter å ha sondert litt på Youtube har jeg nemlig kommet fram til at det er langt mer populært med videoer hvor man ser på andre videoer og kommenterer det man ser enn videoer med førstegradsinnhold.

Her er den første reaksjonsvideoen. Den er mest en hvile-etappe på vei til den neste videoen.

Dette har jeg nå utforsket gjennom tre videoer, en filmet versjon av låta Norges 3. beste bibliotekar fra den nye plata, en video hvor jeg ser på videoen og kommenterer den og en video hvor jeg ser på reaksjonsvideoen og kommenterer den. Ikke overraskende for meg blir videoene mer og mer populære jo lenger jeg fjerner meg fra selve det originale kildegrunnlaget. Dermed kommer jeg nok til å fortsette å se på disse videoene og kommentere dem til vitsen er helt utbrukt (og muligens litt lenger i håp om at den før eller senere blir morsom igjen).

Her begynner det å bli moro, synes jeg da, men det er nok ikke siste kapittel i denne sagaen. Abonner på DuplexRecords på Youtube, så får du med deg etter hvert som nye videoer blir lansert.

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

7. juni Bare Egils Spellemannslag
stord arena, Stord Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Lyse netter, Moss Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Miniøya, Oslo Kjøp billett!

13. juni Bare Egils Spellemannslag
Kafé Skuret, Trondheim Kjøp billett!

14. juni Bare Egils Spellemannslag
Vervenfestivalen, Horten Kjøp billett!

15. juni Bare Egils Spellemannslag
Villa Sole, Jessheim Kjøp billett!

20. juni Bare Egil Band
Mjøsas ark, Kapp Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter