Bare Egil vender hjem til Tingvoll

Som de fleste vet stammer Hegerberg-slekten fra Tingvoll på Nordmøre, og lørdag 28. april spiller Bare Egil Band i sine forfedres bygd for første gang  i forbindelse med den storslagne Kulturvekkå. Jeg skal selvfølgelig skrive en ny sang for anledningen, men med alderen er tekstskrivningstalentet og fantasien så svekket at jeg mer og mer baserer meg på ekstern hjelp til det kreative. Hamarfolket har nettopp bidratt med en enorm idedugnad her på bloggen som avstedkom flere vers til den briljante avskjedssangen «Ha det, Hamar!» som får sin urpremiere på Gregers i Hamar nå førstkommende torsdag. Nå trenger jeg tilsvarende assistanse fra Nordmøringene. Jeg skal skrive en sjikanerende sang om en nabobygd til Tingvoll og har bestemt meg for at den skal hete «Tingvoll sett fra Angvika». Den skal ta for seg misunnelsen Angviksfolket føler mot storebror Tingvoll. Har du noen tanker om hva som gjør Tingvoll så kick ass og Angvika så utrolig dårlig? Del det her i kommentarfeltet, da vel, så kanskje det blir med i sangen!

6 kommentarer til “Bare Egil vender hjem til Tingvoll”

 1. Jonathan sier:

  Her har du litt å ta av: http://www.tingvoll.kommune.no/Artikkel.aspx?AId=1531&back=1&MId1=1104

  Dessuten bruker Angvika pengene sine på dyrt spaannlegg istedenfor svømmebasseng som Tingvoll har. Angvika's befolkning må derfor ta turen til Tingvoll for å få seg en ordentlig svømmetur!

  Kilder:
  http://www.tk.no/nyheter/article3997715.ece

  http://felles.origo.no/-/venue
  /show/34734_tingvoll-svoemmehall-tbu

 2. Bor du i Angvika og vil besøke dine foreldres grav må du ta turen over fjorden. Her på Tingvoll har vi jord som som er av så høy kvalitet at ALLE fra Angvika ønsker å bli begravet der (etter at de har dødd). I Angvik er det bare grus og småstein.

 3. tonny sier:

  Angvika har ikke en naturperle som Tingvoll camping.

 4. HusbyFan sier:

  – Apropo graver: krigsøksa mellom Kr.sund og Molde ligger fysisk begravet i Angvika. Siden den graves opp hele tiden så foretrekker Angvikfolket å begraves i rolig Tingvollsjord.

  – Tapet av ferje på slutten av 80-tallet var også et stort nederlag for Angvika, som da mistet sin siste livsåre vekk fra GJEMNES!

  – for et århundre siden var Angvik et «erkekapitalistisk» samfunn med Angvik-søskenene som styrte bygda som røverbaroner. Forbud mot unionisering og generell streikebrytning var filosofien der når sosialdemokratiet begynte å spre seg omkring Norge.(Bygda har et museum som forteller om de forskjellige geskjeftene til disse søskenene).
  Etterhvert ble de «mykere» i kantene, men det var en fare for at du ikke fikk sitte på ferja hjem til Angvik om du kom med plastikkposer fra samvirkelaget på Tingvoll, i stedet for å kjøpe fra Angvik-butikken.

  – Når ferja forsvant, måtte Angvik slå seg tli ro med ¤Riksvei 666!¤

 5. Realist1 sier:

  Det råder vel ingen som helst tvil om at tingvollingene har en særdeles nydelig utsikt rett mot Angvik, som i motsetning til tingvoll, kryr av bedrifter og yrende gründerliv. Vi har også et stort hotell som vi faktisk greier å drifte.
  Vel, dette blir en usedvanlig vanskelig oppgave for deg Egil..

 6. Mens Tingvoll har fotballag i både 4. -og 5. divisjon så er Angvika en fotballørken. Mens Tingvoll har en egen hurlingklubb så er hurling helt ukjent i Angvika. Men en til skal Angvika «ha», riksvei 666… Og passende nok er den veien helt jævlig.

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

7. juni Bare Egils Spellemannslag
stord arena, Stord Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Lyse netter, Moss Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Miniøya, Oslo Kjøp billett!

13. juni Bare Egils Spellemannslag
Kafé Skuret, Trondheim Kjøp billett!

14. juni Bare Egils Spellemannslag
Vervenfestivalen, Horten Kjøp billett!

15. juni Bare Egils Spellemannslag
Villa Sole, Jessheim Kjøp billett!

20. juni Bare Egil Band
Mjøsas ark, Kapp Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter