DeLillosgate ruller videre

Jeg hadde virkelig ikke trodd at noe kunne toppe strømmekonserten med Bare Egil Spellemannslag når det gjaldt oppmerksomhet og hyggelige tilbakemeldinger, men onsdagens deLillos-kritiske konsert med Ikke Bare Bare Egil Band Band feat. Lars Lillo-Stenberg under Big Dipper Sessions kom farlig nær. Ca. 1000 solgte dobbeltalbum gjorde at noe jeg hadde sett for meg skulle være et smalt arrangement for spesielt interesserte som jeg kom til å tape tusenvis av kroner på, i stedet ble en enorm suksess både kunstnerisk og økonomisk.

Men alt var ikke like trivelig. Selv om Dagsavisen bet på kroken og hadde en forhåndsomtale over to sider med forsidehenvisning, Klassekampen hyllet Trine og Kims eminente cover, P2s Studio 2 hadde en grundig dekning, Dagsrevyen og NRKs andre nyhetssendinger fylte døgnet med ekstrasendinger om konserten og Aftenposten kom med en glimrende anmeldelse, var det et annet nyhetsmedium som stilte alt dette i skyggen. Norsk musikkjournalistikks grand old man Arild Rønsen lot seg nemlig ikke narre. Han ble såpass provosert over all mediedekningen av denne mobbende og lite kunstnerisk forsvarlige konserten at han så seg nødt til å gjenopplive legendariske Puls for å få ut sin irritasjon. Han skrev en anmeldelse som la mindre vekt på konsertens mulige positive sider enn de negative, og i den påfølgende debatten som raste på Morten Ståle Nilsens Facebookvegg fradømte han meg nær en hver kunstnerisk kvalitet. Jeg var ifølge Rønsen en som bare drev med tull. Ja, jeg var nærmest norsk rocks Arild Rønsen, mente Rønsen. Det hele var som om 80-tallet gjenoppsto for å kritisere 90-tallet.

Heldigvis sørget Ukeslutt for at Rønsen og jeg kunne møtes på lufta til debatt på lørdag. Der fikk vi snakket ordentlig ut og det viste seg at vi i bunn og grunn var ganske samstemte og enige. Den reelle skandalen her er at nyhetsmediene gang på gang lar seg misbruke og bli et talerør for en håpløs dilettant som meg og at de lar Dagsrevyen henfalle til å bli et rent sketsjeprogram.  Og resultatet ble jo at de påfølgende konsertene i samme serie nærmest ikke fikk noen omtale. Men de ble heldigivs likevel også en stor suksess og fram til kl. 20.00 i dag (mandag 15. juni) er det mulig å sikre seg det siste klenodiet, Lars Lillos flotte konsert fra hans eget loft, hvor han spilte de sangene som inspirerte ham til å plukke opp gitaren i sin tid.

Denne uka blir det ny strømmekonsert, denne gangen med meg solo fra Steinkjerfestivalens alternative festival-arrangement Steinkjerfestivalen Stream på lørdag. Bare Egil Spellemannslag fortsetter også sitt lanseringsprogram med nok en singel til fredag. Denne gangen blir det Alle heier på Odd, denne kombinerte hyllesten både til fotballaget Odds Ballklubb fra Skien og trekkspilleren Odd Nordstoga fra Vinje.  Etter at det viste seg at det går an å selge et såpass oppsiktsvekkende antall dobbeltalbum basert på mine strømmekonserter, må jeg nok nå ta ansvar og også gi ut plata til Spellemannslaget på fysisk format. Hvor, når og hvordan man skal kunne bestille denne, får jeg komme tilbake til, men det skal nok løse seg på et vis.

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

7. juni Bare Egils Spellemannslag
stord arena, Stord Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Lyse netter, Moss Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Miniøya, Oslo Kjøp billett!

13. juni Bare Egils Spellemannslag
Kafé Skuret, Trondheim Kjøp billett!

14. juni Bare Egils Spellemannslag
Vervenfestivalen, Horten Kjøp billett!

15. juni Bare Egils Spellemannslag
Villa Sole, Jessheim Kjøp billett!

20. juni Bare Egil Band
Mjøsas ark, Kapp Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter