Den skitne rocker, myte eller faktum?

Myten om den uvaskede og skitne rocker lever fortsatt godt i den kollektive populærkulturelle bevissthet, men bygger den på virkeligheten eller er den en konstruksjon? Vel, jeg har samlet en rekke låter i en spilleliste som etter min mening nokså tydelig motbeviser denne teorien, dette teoremet, denne eklatante vrangforestillingen.

Først og fremst har vi jo den evigaktuelle Bytt Kjøkkenklut Oftere med Black Debbath, sangen som en gang for alle motbeviser myten om at rockere ikke er opptatt av renhold og gode hygieneforholdsregler, særlig på kjøkkenet. Denne sangen er for lengst tatt opp i skolens husstellundervisning og har gjort vel så mye for Norges lave smitte- og dødstall under corona-epidemien som nedstengning og sosial distansering.

Dernest har vi selvsagt min egen Vaske meg sjæl fra debutplata mi Absolutt Ikke. Dette er en av de aller første sangene jeg skrev. Den utkom på plate først i 1996, men jeg tipper at jeg lagde den en eller annen gang mot slutten av åttitallet. Det er ikke en av de sangene jeg er aller stoltest av, men jeg har som prosjekt å spille meg gjennom alle sanger jeg har laget og legge dem ut på Youtube og da hører også denne med.

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

7. juni Bare Egils Spellemannslag
stord arena, Stord Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Lyse netter, Moss Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Miniøya, Oslo Kjøp billett!

13. juni Bare Egils Spellemannslag
Kafé Skuret, Trondheim Kjøp billett!

14. juni Bare Egils Spellemannslag
Vervenfestivalen, Horten Kjøp billett!

15. juni Bare Egils Spellemannslag
Villa Sole, Jessheim Kjøp billett!

20. juni Bare Egil Band
Mjøsas ark, Kapp Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter