Endelig nok rock fra Egil?

Foto: Elisabeth Anker Jakobsen

Mange har ment at det kommer for få Bare Egil Band-plater. Noen har ment det, mener jeg. Mange var å ta i. Jeg synes i hvert fall at noen BØR ha ment det. Det gikk for eksempel elleve år mellom den første og den andre plata mi. Ingen syntes vel det var passe lenge? Eller for kort? Siden da har platene rett nok kommet oftere, men stort sett litt planløst og sporadisk og det er helt sikkert noen som har ment at de ikke har kommet ofte nok.

Dette skal det bli en slutt på. Tidligere i år kom den beste av dem alle, Null, den har dere vel sjekket ut? Hvis ikke, gjør det straks! og 25. oktober kommer Norge på kryss og tvers volum 4, så det har allerede begynt å ta seg opp. Neste år kommer så i rask rekkefølge Bare Egils fotballsanger volum 2, Forskjellige Ting og Norge på kryss og tvers volum 5. Da begynner det allerede å nærme seg en overdose, men i 2021 kommer Bare Egils beste drikkeviser, liveplata Bra til å være meg og Norge på kryss og tvers volum 6. Da er det kanskje ganske nært nok nok?

Vel, alle disse platene er allerede spilt inn, så det er jo grunn til å frykte at jeg kommer til å lage ytterligere flere låter i mellomtiden som jeg kommer til å få lyst til å gi ut. Ikke minst fordi jeg fortsatt har denne sykelige trangen til å skrive nye låter til alle konsertene jeg holder. Og dessverre har jeg blitt såpass mye flinkere til å lage gode låter gjennom all øvingen at selv om de ofte ikke er interessante for andre enn meg, får jeg lyst til å gi dem ut allikevel.

Først kommer altså Norge på kryss og tvers volum 4, nok et album i denne middels interessante serien med låter jeg lager til hver konsert. Hvis dere ikke har gjort det, anbefaler jeg på det sterkeste TV-serien fra NRK som skildrer en turne i 2011 nokså inngående. Jeg er kanskje litt inhabil, men det er skikkelig bra saker!

Neste singel med nok et fulltreffercover fra vår kjære Ronny Haugeland.

Jeg har allerede sluppet en rekke singler fra den kommende plata gjennom sommeren, og neste fredag kommer den ultrafengende punklåta Veien til Kongsberg, en skikkelig banger som handler om ulempene ved den nye traseen rundt byen. Jeg føler at jeg allerede har hatt suksess med sanger om veier, som f.eks. Æ39, så dette kommer til å bli skikkelig suksess.

Neste år kommer først oppfølgeren til plata Heia Norge! Bare Egils fotballsanger volum 1. I anledning EM slipper jeg en ny fotballplate med sanger til Odd, Hamkam, Arendal, Kristiansund og flere andre. Kanskje sniker det seg også inn en EM-låt eller to hvis vi klarer å kvalifisere oss. Etter sommeren kommer Forskjellige Ting, før jul kommer Norge på kryss og tvers volum 5 og i 2021 kommer Bare Egil beste drikkeviser, Bra til å være meg og Norge på kryss og tvers volum 6.

Disse kommende sju platene blir dessverre ikke like bra som den forrige, men det er fin musikk som holder høyere nivå enn de fleste andre Bare Egil Band-plater i hvert fall. Kompet består av det faste stjernelaget Håvard Takle Ohr, Øystein Frantzvåg og Øyvind Blomstrøm, med sistnevnte som produsent. Kanskje blir det også noen superstjerner som gjester, men kanskje ikke.

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

7. juni Bare Egils Spellemannslag
stord arena, Stord Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Lyse netter, Moss Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Miniøya, Oslo Kjøp billett!

13. juni Bare Egils Spellemannslag
Kafé Skuret, Trondheim Kjøp billett!

14. juni Bare Egils Spellemannslag
Vervenfestivalen, Horten Kjøp billett!

15. juni Bare Egils Spellemannslag
Villa Sole, Jessheim Kjøp billett!

20. juni Bare Egil Band
Mjøsas ark, Kapp Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter