Folk i Alta må ta seg sammen!

Er late nordlendinger så vant til å sitte på ræva og bare leve på overføringer fra oss sørfra at de ikke skjønner at de av og til må bidra litt selv? Spørsmålet kan virke brutalt, men det må stilles. Det kommer en stor og anerkjent sang- og visekunstner til Alta førstkommende torsdag som aller ydmykest har henstilt lokalbefolkningen om å gi ham litt bakgrunnsinformasjon slik at han har et så godt utgangspunkt som mulig for å skrive en lokal sang i anledning konserten. Han kunne med letthet valgt å bare leve på gamle bragder og servert Alta gamle trøtte viser de har hørt tusen ganger før, men i stedet vil han gjøre en grundig jobb med å sette seg inn i lokale forhold og dikte et helt unikt verk som potensielt kan sette Alta på kartet og medføre et oppsving ikke bare for byen, men for hele regionen. Slik han har gjort før med f.eks. Bodø:

Kunstneren det er snakk om er selvfølgelig n’ je, og arenaen jeg har brukt er denne bloggen. Jeg har simpelthen bedt folk fra Alta fortelle meg hva som er hjørnesteinsbedriften i Alta. Jeg har gjort lignende utspill i forbindelse med konsterter på Hamar og Tingvoll den siste tiden og på den måten fått mengder med verdifulle innspill som har gitt de lokale sangene et solid kunstnerisk løft. Men fra Alta er det kun én person som har meldt seg med sine tanker. Det blir for tynt. Kildematerialet blir for ensidig til at jeg kan stole på det. Vedkommende kan for alt jeg vet ha en hemmelig og skjult agenda hvor han bruker meg som en nyttig idiot for å fremme sin egen forkvaklete sak. Jeg kan ikke ta risken på noe slikt.

Nå må dere late nordlendinger må komme dere på banen og gi meg den informasjonen jeg trenger for å skrive en så relevant sang som mulig! Jeg som har gledet meg så veldig til å komme tilbake til Alta også! En periode på 90-tallet spilte jeg jo der oppe støtt. Det gikk ikke et halvår uten at jeg var på høyskolen og holdt konsert. Og det var alltid stas! Arrangørene la seg knallhardt i selen og vartet opp med den ene aktiviteten mer spektakulær enn den andre. Det var snøscootertur (selvfølgelig), helikoptertur, torskefiske og jeg vet ikke hva. Men de siste årene har det vært lengre mellom oppdragene i dette distriktet. Hva har skjedd med Alta? Hva skyldes denne mentalitetsendringen? Kom igjen nå! Fyll kommentarfeltet til denne bloggposten med informasjon om hva dere lever av oppi der!

5 kommentarer til “Folk i Alta må ta seg sammen!”

 1. Gunnhild. sier:

  Synes jo at du først må lære dæ at vi e FINNMARKINGA, og ikke nordlenninga!!!!

 2. Ungoglovende sier:

  også er vi ikke så god i fotball, men veldig stolt av Alta IF.. Egentlige ikke gode supportere heller, da vår største supporter er importert fra østfold. Og hun er heller ikke størst i høyde, lanskje lavest… Men det er vel ikke så nøye…

 3. Gunnhild. sier:

  Ja, og så har vi ei avis (Altaposten), som stort sett skriv om fotball og atter fotball.
  Dessuten har vi helleristninger, som turistan, som kommer om vinteren, klage over at dem ikke får sett, siden det e sne. (kanskje dem forvente varmekabla rundt omkring på steinan)

 4. Også e dem veldig sinte på Hammerfest som har sykehus, og det ønske dem sæ nå veldig. Også blir dem enda sintere for at Hammerfestingan e så frekk å forlange ny flyplass også, for DET e urettferdig det:)
  I tillegg har dem masse bittesmå fjott-rundkjøringe som lage masse kaos på E6, men det går vel over når det kommer ny omkjøringsvei engang i ei fjern framtid.
  Alta har også ei lang elv der det bor masse laks, og da kommer det masse rike menneska å kjøpe fiskekort og tar opp plassen for alle andre.
  I Alta leve dem av å kappe stein(skifer),lage rundkjøringe og hugge helleristninge i alt dem finn. Det e også masse hunda som løpe forbi der en gang i året, og da e det masse folk som leve av å selge pølse og lage sneskulptura. Reiseliv e også viktig, men bare om vintern siden det eneste hotellet e lagd av is(ishotelleti sorrisniva) og det tine bort omtrent samtidig med at de helleristningen som e på museum tine fram… Av øvrige sysla kan nevnes flatfyll med og uten scooter,camping på Sarves i campingvogn med tilhørende spikertelt, råkjøring med moped, skriving av avisinnlegg og måkking av sne.
  Ellers er Altaværingen en trivelig fyr med godt humør, polarisjakke og scootersko. 🙂

 5. Øyh! Jeg har ingen skjult agenda! Skriv om nordlyskatedralen, badeland, entreprenørene, tyskerbusser og skifer.

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

7. juni Bare Egils Spellemannslag
stord arena, Stord Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Lyse netter, Moss Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Miniøya, Oslo Kjøp billett!

13. juni Bare Egils Spellemannslag
Kafé Skuret, Trondheim Kjøp billett!

14. juni Bare Egils Spellemannslag
Vervenfestivalen, Horten Kjøp billett!

15. juni Bare Egils Spellemannslag
Villa Sole, Jessheim Kjøp billett!

20. juni Bare Egil Band
Mjøsas ark, Kapp Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter