Hær av nordmøringer inntar Tingvoll!


Du tror kanskjeat den eneste lokale tilknytningen Bare Egil Band har til Tingvoll og Nordmøre er at n’ je har noen besteforeldre som er født der? Nei, nei, nei! Jeg kommer til Kulturvekkå med et band som er så fullstappet av Nordmøringer at det den kvelden kommer til å være langt flere Nordmøringer enn normalt på Nordmøre.

Øystein Frantzåg og Øyvind Blomstrøm kommer med en nydelig skive med The Last Heat i dag.
Her er de på øving med Bare Egil Band

Du har kanskje sett dem i TV-serien Bare Egil som gikk i høst på NRK1, men ble du ordentlig kjent med dem? Kom de ordentlig til orde? Var det bare jeg som skravla non-stop? La oss stoppe opp litt og ta for oss disse fantastiske musikerne mine litt mer i dybden, du. Jeg vil i dag først og fremst trekke fram bassist Øystein Frantzvåg. La oss et øyeblikk glemme at han også spiller i det supre, albumaktuelle Sweden og sinnsykt fete Sirens and Us, som noen straks må gi platekontrakt så vi får høre andreskiva. I dag er det The Last Heat som gjelder! De har nemlig releaseparty på sin allerede velfortjent kritikerroste debutplate idag på Oslos desidert beste utested Crossroads. Supergitarist Blomstrøm er også å finne i dette bandet, men det er kanskje ikke å overraskende, for han spiller jo overalt. Og hvor kommer disse supergutta fra? Jo, hhv. Frei og Halsa. Blir det mer Nordmøre enn det? Da måtte de vel kommet fra Tingvoll!

Håvard Takle Ohr er i følge vaktmesteren på Wallmanns salonger verdens beste trommis.
Brynjar elsker Rush, King Crimson, Mr. Mister, Neil Young og 80’s Genesis.

Spiller Blomstrøm nesten overalt, sier jeg? Da spiller han kanskje med Kristiansundbrødrene Brynjar og Håvard Takle Ohr også, da? Ganske riktig! Sammen har de jo som dere ganske sikkert vet det fabelaktige El Cuero som i tillegg til tre flotte egne plater stort sett har stått for alt komp på Bare Egil Band-platene siden Sanger fra Bare Egil By – det noe svakere andrealbumet.

Og brødrene Takle Ohr spiller jo selvsagt også i Black Debbath-trommis Ollis’ proghælvete El Doom and the Born Electric, men visste du vel også fra før hvis du følger med litt, for det er jo liksom arvtakeren til gode gamle Thulsa Doom.

Nei, det skorter ikke på Nordmørsmusikerblod på scenen når Bare Egil Band (altså egentlig Ikke Bare Bare Egil Band Band) går på scenen på Sellanrå under Kulturvekkå i Tingvoll lørdag 28. april. Men vi har også med oss et umørsk og feminint innslag. Den briljante Mai Elise Solberg fra bl.a. Vom, Ontz og Hanne Hukkelbergs band fullfører laget selv om hun kommer fra Ytre Enebakk og ikke har så mye møreblod i årene som visse andre.

Blir ikke dette en legendarisk kveld på Tingvoll så er det ingenting som blir legendarisk!

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

7. juni Bare Egils Spellemannslag
stord arena, Stord Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Lyse netter, Moss Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Miniøya, Oslo Kjøp billett!

13. juni Bare Egils Spellemannslag
Kafé Skuret, Trondheim Kjøp billett!

14. juni Bare Egils Spellemannslag
Vervenfestivalen, Horten Kjøp billett!

15. juni Bare Egils Spellemannslag
Villa Sole, Jessheim Kjøp billett!

20. juni Bare Egil Band
Mjøsas ark, Kapp Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter