Hjelp meg med info til jubileumslåt om Bodø

Denne høsten reiser jeg på turne med debutplata mi, Absolutt Ikke som jeg skal spille i sin helhet, aleine med kassegitaren min femten steder over hele Norge. Det blir faen meg episk! For første gang på lenge kan du faktisk være sikker på å høre de sangene du liker på en Bare Egil Band-konsert, ikke bare den dritten jeg liker å spille. Det er jo en begivenhet i seg selv.

Jeg spiller på Dama Di i Bodø 27. oktober og det blir nok stas. Min forrige Bodølåt, majestetiske Flytt Bodø lenger sør fra den siste plata mi Norge på kryss og tvers volum 3 fra 2014 er jo en av de aller mest populære sangene fra den plata og det finnes flotte Youtubevideoer av versjoner både fra NRK Sommeråpent og P3 og jeg spilte den også nylig i Minecraft av alle steder, i NRKs store sending derfra.

Jeg vet at folk i Bodø har vært svært takknemlige for at jeg på den fine måten har satt fokus på landsdelens problemer og løftet fram byens mildt sagt problematiske plassering. Dette har også hatt overføringsverdi for hele resten av Nord-Norge og vært en sterkt motiverende faktor for planene om storstilte kommunesammenslåinger ikke bare nordpå, men i hele landet.

Nå er det 200-årsjubileum i Bodø og det blir markert på ymse vis blant annet ved at jeg skal lage en ny låt til byen (som jeg alltid gjør til konsertene mine). Og da passer det overraskende bra at dataprogrammet mitt har valgt ut at jeg skal lage en blues om Bodøs grunnlegger. Det skal jeg vel klare, med mindre det blir for tett på tematikken i den forrige låta? Det at det skal være en blues tilsier at den bør handle om hans negative følelser rundt byens plassering og da kan det jo fort bli samme låta en gang til.

Hvem var det så som grunnla byen? Det er ikke sikkert skylda egentlig kan legges på noen enkeltperson, men jeg har gjort nok research til å finne ut at en dude som heter Jens Rathke kan ha hatt noe med saken å gjøre. Er det noen som vet noe mer om ham som kan gi meg noen juicye detaljer til ei låt? Sitter det noen Rathke-etterkommere som kan gi meg noe info? Han var ugift, men han var jo en mann som tilbragte en del tid i Nord-Norge, så det er ikke umulig at han fikk seg en etterkommer eller to der.

Eller kanskje jeg bare skal lage en generell jubileumslåt? Jeg tillater meg faktisk ubegrenset med slack i forhold til den oppgaven jeg blir tildelt; det viktigste er at det blir en eller annen låt. Så hvis det er noen som har andre innspill til hva ei låt om Bodø kan handle om, er det bare å fyre løs. Som vanlig er jeg interessert i hva som helst av lokal informasjon, gøyale stedsnavn, spesielle skikker, artige historier om lokale originaler etc. Hva som helst! Fyr løs, Bodøværinger. Jeg trenger all hjelp jeg kan få!

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

7. juni Bare Egils Spellemannslag
stord arena, Stord Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Lyse netter, Moss Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Miniøya, Oslo Kjøp billett!

13. juni Bare Egils Spellemannslag
Kafé Skuret, Trondheim Kjøp billett!

14. juni Bare Egils Spellemannslag
Vervenfestivalen, Horten Kjøp billett!

15. juni Bare Egils Spellemannslag
Villa Sole, Jessheim Kjøp billett!

20. juni Bare Egil Band
Mjøsas ark, Kapp Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter