Hurra for 17. mai på Bøler

17. mai-feiringen på Bøler har stolte tradisjoner med sekkeløp, hornorkester og greier og greier. Men i år slås det virkelig ekstra på stortromma; 17. mai-komiteen har nok en gang hentet inn sitt aller sterkeste kort, n’ je, for å forsøke å spre litt ekstra munterhet i god nasjonal ånd på ettermiddagsarrangementet på Bøler skole. Omlag kl. 17.00 står jeg klar med gitaren for å framføre mine sedvanlige våsete sanger og tørrvittige kommentarer.

Jeg har faktisk spilt på Bøler på 17. mai en gang før

For å vise mitt åpne og inkluderende sinnelag vil jeg i år åpne for ønskelåter fra Bølerfolket til denne minikonserten. Ja, så langt det lar seg gjøre vil jeg utelukkende spille sanger dere ønsker dere her via kommentarfeltet på bloggen. På den måten kan vi forhåpentligvis unngå at konserten blir for lik den jeg hadde samme sted 17. mai i 2008. For å kvalitetssjekke at de som ønsker seg låter virkelig er hjemmehørende på Bøler, ber jeg om at dere også skriver noen linjer om deres tilknytning til bydelen som et slags bevis.


I 2008 framførte jeg bl.a. Iskrem og den alternative nasjonalsangen Norge hvis jeg ikke husker feil
Av respekt for dagens innhold og med tanke på at det etter all sannsynlighet vil være små barn til stede på arrangementet ber jeg om at folk avstår fra å ønske seg de mest vulgære sangene mine. Jeg vil uansett måtte sile ønskene og tilpasse dem min egen smak og ønsket konsertlengde, og sanger som inneholder kunstnerisk sett umotiverte tabuord vil etter all sannsynlighet bli luket bort. Ønsker om spesielt vriene sanger som kommer inn kort tid før konsertstart kan heller ikke påregnes å bli spilt da jeg vil ha vanskelig for å kunne øve på selveste nasjonaldagen i alt ståket fra korpsene og de bråkete barna.

14 kommentarer til “Hurra for 17. mai på Bøler”

 1. Tilseng sier:

  Flott! Veldig bra at du stiller opp for Bøler.
  Jeg har to gutter som går på Bøler skole. De har noen bareegil favoritter. Det er Arne går mot døra og Badekaret til Pelle. De snurrer på youtube hele tiden. Pappa kommer også og ønsker seg sko sko sko…

  mvh familien Ilseng

 2. Haakon sier:

  Av respekt for vårt fødested må vi få høre Bølersangen! Arne er jo selvskreven og Sko kan kanskje være en hyllest til alle med såre føtter på 17. mai : ) Politimesteren Egil er også på ønskelista sammen med Tagging selv om sistnevnte kaskje henger i en tynn tråd hva anngår språklige utfordringer for de små sarte barneører… Kanskje vi voksne kan holde for barnas ører denne sangen? : ) Vi gleder oss!

 3. Haakon sier:

  Som bevis på min tilhørighet til Bøler kan jeg nevne min gamle men gode lærer gjennom åra på bøler skole, Sigrund Rikter Svendsen. Hun kan bevitne min tilstedeværelse gjennom alle årene på Bøler selv om hun kanskje ikke kan bevitne hva som gikk inn av kunnskap. Jeg var der hvertfall : )

 4. Ulrikke sier:

  Hallo! Født og opvokst på Bøler. Gikk på Nøklevann og Bøler skole og var aktiv musikant i Bøler og Nøklevann musikkorps. Ønsker for 17. mai: Asfalt og Speidern 🙂

 5. Sko og hæ!!. Beste sanger noen gang. Et absolutt must. Bevis: sædfuck david bovie kniv, må jeg si mer?

 6. Anonymous sier:

  «Asfalt» må være selvskreven. Se det gjerne som en slags hyllest til Tove Nilsens «Skyskraperengler». Når engler dør, smadres de jo som kjent i asfalten.

  Ellers mener jeg en nykomponert sang om «Sædfuck David Bowie kniv» er på sin plass, og blir nesten provosert over at du ikke allerede har hyllet Bølers fremste kulturminne.

 7. Anonymous sier:

  HVA MED Å KOMPONERE EN NY BØLER SANG? ELLERS ER SKO VELDIG PASSENDE OG KUL

 8. Anonymous sier:

  Vi bor på Godlia og jeg har vokst opp på Bogerud – teller det? I sål fall ønsker jeg Kawasaki 500 og Aksepterad.

 9. Frode sier:

  Min favorittsang: Hei Lyngdøl, ta deg ei øl! — om den kommer gjennom sensuren såpass tidlig på ettermiddagen.

  Bikse, kakse, frukse, vipp, vapp, is-narr; innholdet er jo uløselig knyttet til 17. mai og er dermed selvskreven på dagen!

  Ellers vil jeg nevne at Linda Widwey Andersen, aka Linda Cerup-Simonsen, etter mange år i ufortjent anonymitet igjen er blitt et kjent person for nye generasjoner av nordmenn gjennom sin deltagelse i Mesternes Mester. DET fortjener vel litt ekstra oppmerksomhet?

  Som bevis for min tilknytning til Bøler nevner jeg alle de vakre blomstene man kan finne i Nøklevannsområdet, kanskje spesielt Blåklokke og Skogsstjerne.

 10. CamillaSS sier:

  Jeg har bodd på Oppsal frem til jeg var 14. I Kampheimveien. Nevner i fleng: «Sherning»,den fine trehus-barneskolen, Dollie og pistasjis på «Den Røde Hatt». Håper det gir en slags nabopoeng. I tillegg kan jeg nevne at vår eminente lånehund Pernille har bosted på Bøler. Om dette passerer nåløyet, vil jeg gjerne høre «Pump opp oljen» som er en helt herlig sang:)

 11. Trygve sier:

  Drammen stasjon!

 12. Anonymous sier:

  Takk for en kjempekonsert! Håper du kommer tilbake igjen – det var helt topp å høre Pump opp oljen! med sola i fjeset og sønnen på skuldrene. Hva mer kan man ønske seg på 17. mai?

  hilsen Marit

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

7. juni Bare Egils Spellemannslag
stord arena, Stord Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Lyse netter, Moss Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Miniøya, Oslo Kjøp billett!

13. juni Bare Egils Spellemannslag
Kafé Skuret, Trondheim Kjøp billett!

14. juni Bare Egils Spellemannslag
Vervenfestivalen, Horten Kjøp billett!

15. juni Bare Egils Spellemannslag
Villa Sole, Jessheim Kjøp billett!

20. juni Bare Egil Band
Mjøsas ark, Kapp Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter