Jeg, en språkfascist?

Språket er som en plen, heter det i en totalt ukjent Bare Egil Band-låt. Det spiller på at språket akkurat som gressplenen trenger pleie, vann og klipping hvis det skal holde seg pent. Også den låta skal forhåpentligvis ut i denne uendelige serien med interessante og mindre interessante låter fra Bare Egil Band etter hvert, forutsatt at jeg finner et opptak av den så jeg kan lære meg den. I mellomtiden får dere kose dere med en akustisk versjon av låta Ved rørende norske rett skrivnings regler, med en tittel som er så full av den feilen låta er laget for å kritisere at man nesten skulle tro det var gjort med vilje. Det er bare å benke seg foran Youtube kl. 21.15 for da er premieren, og det er ekstra stas å se premieren og delta i det fellesskapet som er rundt det, med masse aktivitet i chatten og slikt. Kanskje særlig fordi den faktisk slippes på bursdagen min, kom jeg plutselig på. Finnes det noen bedre måte å feire bursdagen til Bare Egil Band på enn å se nok en intetsigende video han har laget? Jeg tillater meg å tvile.

Var det jeg som tok inititativ til å lage denne låta eller var det programmet Typisk Norsk med Petter Schjerven som bestilte den, eller var den kanskje opprinnelig skrevet til et radioprogram? Nitimen eller Reiseradioen eller noe? Jeg har ikke lenger peiling, men jeg tror ikke det var min idé for jeg har egentlig aldri vært spesielt opptatt av dette fenomenet. Den er nå i hvert fall med som ekstraspor på singelen Politimester Egil fra 2007 sammen med den enda mer obskure låta Me & Bobby McFerrin, som var en personlig favoritt en stund.

Også Black Debbath var gjester på Typisk Norsk hvor vi fikk laget en liten videoversjon av sangen vår Styrk Norskfaget som noen nylig har slengt ut på internettet. Se den og da vel! Det er jo ingen grunn til å slutte å se på ting!

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

7. juni Bare Egils Spellemannslag
stord arena, Stord Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Lyse netter, Moss Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Miniøya, Oslo Kjøp billett!

13. juni Bare Egils Spellemannslag
Kafé Skuret, Trondheim Kjøp billett!

14. juni Bare Egils Spellemannslag
Vervenfestivalen, Horten Kjøp billett!

15. juni Bare Egils Spellemannslag
Villa Sole, Jessheim Kjøp billett!

20. juni Bare Egil Band
Mjøsas ark, Kapp Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter