Krydder i hverdagen

Det går mot jul og da skal det krydres både her og der. Kanskje trengs det litt krydder i samlivet? Ja, krydder er i det hele tatt brukandes til ganske mye. Derfor passer det utmerket at dagens låt i Bare Egil Bands pågående serie Tett på Bare Egil Band på Youtube i dag er viet låta Krydder fra plata Jo (har jeg nevnt at den finnes på vinyl og er en fremragende julegavidè?). I serien Tett på Bare Egil Band planlegger jeg å spille gjennom alle låtene jeg har laget, men ettersom jeg lager låter fortere enn jeg klarer å spille dem inn for tida, kan det bli litt vanskelig i praksis. Vi får se hvordan det går.

Teksten finner du her

Krydder er en av disse låtene som er skrevet til lokale steder rundt omkring i forbindelse med konserter på angjeldende sted. Denne ble laget til en konsert med Ikke Bare Bare Egil Band Band på Landbrukshøyskolen i Ås (jeg nekter å anerkjenne dets universitetstatus – har du hørt makan til tøv?). Dette er forøvrig også stedet hvor deler av Absolutt Ikke ble spilt inn live i 1995 samme kveld som Gartnerlosjen åpnet sin Due-turne samme sted. Det var tydeligvis hektiske tider.

Overrask far med denne vinylgodbiten, delvis spilt inn på Landbrukshøyskolen i Ås!

Når jeg spiller med bandet mitt er jeg som regel nødt til å skrive kveldens lokale låt litt på forhånd sånn at vi kan arrangere den og øve den inn før konserten, men det hadde jeg tydeligvis ikke gjort ved denne anledningen. Jeg var på skoleturné med Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow i Aurskog-Høland i ukene før, så det hadde sikkert vært vanskelig å finne tid til både komponering og øving. Heldigvis dukket denne låta opp av seg selv under lydprøven på barneshowet samme morgen. Den ble hurtig skrevet ferdig og øvd inn under lydprøven til Ikke Bare Bare Egil Band Band samme dag. Lydprøve har faktisk blitt en av mine foretrukne arenaer for låtskriving de siste årene. Hainn lydmainn… er en annen perle som har kommet til på den måten.

Årets julegaveidé? Låta Krydder finnes på denne fine plata!

Krydder har med sin rike tekst og fengende melodi fra første stund vært en kjær gjest i settlista både med og uten backingband. Den har også fått ytterligere liv gjennom tolkningen til Bare Egil Spellemannslag hvor Odd Nordstoga ikke bare har arrangert låta på en fremragende måte, men til og med lagt inn et ekstraparti som jeg ikke skjønner helt hva handler om, men som like fullt er feiende flott.

Krydder kommer i mange utgaver. Dette er folkemusikkvarianten. Ronny Haugeland har som vanlig tegnet coveret.

Tags: ,

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

7. juni Bare Egils Spellemannslag
stord arena, Stord Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Lyse netter, Moss Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Miniøya, Oslo Kjøp billett!

13. juni Bare Egils Spellemannslag
Kafé Skuret, Trondheim Kjøp billett!

14. juni Bare Egils Spellemannslag
Vervenfestivalen, Horten Kjøp billett!

15. juni Bare Egils Spellemannslag
Villa Sole, Jessheim Kjøp billett!

23. juni Bare Egil og Aslags enda mer superpopulære barneshow
Cornerhagen, Bergen Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter