Takk for kniven på vinyl!

Crowdfundingen av Gartnerlosjens Due gikk unna på rekordtid, noe som duket vei for en potensiell vinylutgave av en litt mer obskur plate fra Duplexkatalogen. Bandet L.Y.D. (Lek, Ytringsfrihet og Demokrati) var hovedsakelig aktive fra 1997-1999 og leverte en haug med nokså selsomme «konserter» og bare ett album på CD, selv om Tung, Tung Politisk Rock med Black Debbath i starten var planlagt som LYDs andrealbum.

Takk for kniven som nå ligger ute til crowdfunding på bidra.no er et overflødighetshorn av en plate som spriker i alle retninger med sketsjer, dikt, humorlåter, parodier og mer alvorlige sanger. Det kanskje aller mest minneverdige fra plata er de legendariske tak-sketsjene, men det er et flust med andre godbiter på plata. Det fulgte også med et eget edb-tillegg med bl.a. det legendariske spillet Snarvei til Mongo-Norge, illustrert av Ronny Haugeland.

Singelen Aliens 2 var opprinnelig en låt Egil glemte at han hadde lagd når han spilte inn Absolutt Ikke, for den var allerede et par år gammel på det tidspunktet. Den ble framført på noen TV-opptredener i forbindelse med lanseringen av den plata. Og den foreligger også i en ganske fornøyelig playbackversjon i forbindelse med lanseringen av Takk for kniven, men her er den endelig i Tett på Bare Egil Band-serien. Låta var opprinnelig skrevet til en framvisning av de tre første Alien-filmene på Bergen filmklubb i 1994. Det ble skrevet tre låter, Alien, Aliens 2 og Aliens 3, men det var bare den første som ble framført. Aliens 2 ble først gjenfunnet en stund senere og de to andre er nå heldigvis glemt.

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

4. mai marOder
Vesle Kinn, Florø Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter