Mystiske likheter mellom gammel og ny musikkvideo

Forskerne klør seg i hodet. Det er utrolig mange likheter mellom musikkvideoen til 2Sko med Jaa9 og OnklP som nettopp er sluppet og den originale videoen til Sko med Bare Egil Band fra 1996. Begge foregår på et Oslo-hotell, Sko på Grand og 2Sko på Comfort Hotel Karl Johan. Begge har Egil Hegerberg i hovedrollen. I begge sjekker han inn i lobbyen hos en vakker kvinne og får et luksuriøst rom hvor han tilbringer en del tid og ingen av videoene inneholder noen form for lipsync eller annen musikkframføring.

Man skulle tro dette var tilsiktet, at den nye videoen var en artistisk hyldest til originalen, men det er faktisk bare tilfeldigheter som ligger bak. Med mindre det ligger noen mystiske usynlige kunstneriske føringer i selve musikkverket som tvinger en regissør til å fortelle akkurat en slik historie til denne melodien. For det er regissøren Patrik Syversens ideer som ligger til grunn for at 2Sko har den handlingen og det visuelle uttrykket den har. Dette er valg han har tatt helt uavhengig av innholdet i originalen, for den kjente han ikke til. Den har nemlig ikke vært tilgjengelig på internett til nå, annet enn gjennom en obskur lenke til NRKs Topp20-sending fra dengang da, ettersom det var de som lagde musikkvideoen i sin tid.

 

Den originale singelen til Sko er dessuten også endelig tilgjengelig digitalt med sine ekstraspor av helt eksepsjonelt spennende kvalitet. Der finner man en innspilt versjon av Reklamesang, den originale innspillingen av Krise og ikke minst den motsatte Motkrise.

Skocover

 

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

7. juni Bare Egils Spellemannslag
stord arena, Stord Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Lyse netter, Moss Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Miniøya, Oslo Kjøp billett!

13. juni Bare Egils Spellemannslag
Kafé Skuret, Trondheim Kjøp billett!

14. juni Bare Egils Spellemannslag
Vervenfestivalen, Horten Kjøp billett!

15. juni Bare Egils Spellemannslag
Villa Sole, Jessheim Kjøp billett!

20. juni Bare Egil Band
Mjøsas ark, Kapp Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter