Fra arkivene: Kritikk av TV-serien om norsk rocks historie

Fra Duplex Records rikholdige arkiver fant vi fram denne godbiten av en pressemelding fra 2004 vedrørende NRKs storsatsning på en TV-serie om norsk rocks historie:

Vi har fulgt TV-serien om norsk rocks historie med interesse, men også etter hvert med en stigende irritasjon. Serien representerer et prisverdig tiltak fra NRKs side og den har inneholdt masse å glede seg over, men dessverre har programskaperne nå gått i en klassisk felle. I programmet den 14. november ble Dag Ingebjertsen fra tungrockgruppa TNT intervjuet og han fikk iscenesette seg selv som en sympatisk far som valgte bort en karriere i hardrockens eliteserie for å ta seg av sitt barn, vesle Tommy Ingebjertsen. Dette fikk en uforholdsmessig stor plass i programmet på bekostning av andre hardrockere som ikke har ryggrad til å ta tilsvarende hensyn. Oss middels gode foreldre ble viet alt for liten plass i programmet og det synes vi representerer slett journalistisk håndverk. Vi i Black Debbath (Ollis, Lars, Egil og Aslag) ble f.eks. ikke nevnt i programmet en eneste gang enda vi har masse unger og er ute og spiller støtt uten tanke på hvordan det går med de der hjemme. Ved siste telling hadde vi seksten barn med stort og smått, men her er det store mørketall. Vi synes det er forstemmende at det å være en god far skal være en forutsetning for å få sendetid på prime time på NRK. Det er også påfallende at programskaperne er fra Nord-Norge og at de som portretteres stort sett kommer fra samme landsdel (Dag Ingebjertsen, Ronny LeTekrø, Audun Tylden, Dag Ingebjertsen m.fl.) Vi håper dette rettes opp i neste episode og at vi slette foreldre får den plassen i norsk rocks historie som vi føler at vi fortjener.

På vegne av flere
Den femte statsmakt
Black Debbath
Ollis, Lars, Egil og Aslag

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

1. februar Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow
Oseania Kulturhus, Os Kjøp billett!

2. februar Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow
Bajazz USF Verftet, Bergen Kjøp billett!

23. februar Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow
Hamar kulturhus, Hamar Kjøp billett!

14. mars marOder
Odal Rock Club, Odal Kjøp billett!

18. mars marOder
TÆPS, Fredrikstad Kjøp billett!

28. mars marOder
Vesle Kinn, Florø Kjøp billett!

28. mars marOder
Vesle Kinn, Florø Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter