Tung folkeopplysning i sivilisasjonens nordligste utpost

Black Debbath kommer til Svalbard i folkeopplysningens tjeneste med konsert på Huset 25. februar 2016 sammen med Bare Egil Band.

_T8B7323-Edit

Det samfunnsengasjerte tungrockorkesteret Black Debbath er som en institusjon å regne innen norsk kultur- og åndsliv (hvert fall i den siviliserte delen av landet). Med åtte plater på baken, en haug med spellemannspriser (senest for 2015, innen tekstforfatter-kategorien) og 15 år på veien med folkeopplysning og aktiv bekjempelse av dumskap og uvitenhet.

Nå er de klare for sin hittil største utfordring, nemlig å tekkes de enkle, arktiske og uopplyste sjeler på Svalbard. Mennesker som har levd i isolasjon under svært enkle kår i generasjoner, uten tilgang på åndelige impulser og allmennkunnskap. Århundrer med innavl, barbarisk livsførsel og ekstreme værforhold, har ført til en åndelig degenerering. Og mange store neser og rare tenner. «Skolegang» er ikke i vokabularet en gang, der oppe. Og rock er det ingen som har hørt om. Langt mindre god rock (CC Cowboys er jo det eneste bandet som har vært der før!)

På lik linje med gamledagers omreisende lærere, som fant veien til selv de mest bortgjemte steder, kommer nå Black Debbath til den største avkroken av dem alle, Longyearbyen. Langt der ute i havet. De skal gjøre fattig forsøk på å gi litt åndelig påfyll til den stakkars befolkningen. Prøve å spre litt kunnskap, heve intelligensnivået og berette litt om hva som skjer ellers i verden. Som en slags akademisk tungrock-budstikke kommer de for å øse av sitt vidd.

Sysselmannen uttaler: «Dette er det største som har skjedd her. Endelig kom allmenndannelsen til øya! Her er det obligatorisk oppmøte! De som ikke får med seg dette må forlate øya øyeblikkelig, i skammens kajakk!»

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

30. september Thulsa Doom
Rockeklubben i Porsgrunn, Porsgrunn Kjøp billett!

30. september marOder
MIR, Oslo Kjøp billett!

7. oktober marOder
Lundetangen Pub, Skien Kjøp billett!

20. oktober marOder
Odalen Rockeklubb, Odalen Kjøp billett!

21. oktober marOder
Brønnøya Velhus, Asker Kjøp billett!

25. oktober marOder
Rekord Bar, Drammen Kjøp billett!

18. november marOder
TÆPS, Fredrikstad Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter