Siste pottesjanse nå! Vi trenger analyseproblematiseringshjelp!

 

Kvart Potte [sensurert]

Som vel alle nå har fått med seg, feirer vårt plateselskap Duplex Records 30 årsjubileum i år. I den forbindelse har det blitt sammen en nydelig spilleliste med til nå uutgitt musikk under navnet Kvart Potte. Her er det unike låter med Bare Egil Band, Hurra Torpedo, Black Debbath, marOder, De sørgelige restene og mange mer. Det vil også bli trykket opp i en folkefinansiert kassettutgave som nå er tilgjengelig kun i et drøyt døgn til gjennom New Jelly, så her gjelder det å gripe sjansen!

Kassetten vil bestå av et utvalg av låtene fra spillelista, og da selvfølgelig konsentrert om de minst populære ettersom de mer populære sporene antageligvis vil klare seg utmerket på egen hånd. Men dette medfører en del dilemmaer. Hvordan skal vi avgjøre hvilke sanger som er minst populære? Vi kan se på strømmetallene fra Spotify og Tidal, men her er det mange feller å gå i. Ettersom vi har sluppet en sang i uka i lengre tid vil de forskjellige låtene ha svært ulikt utgangspunkt. De som har vært med fra starten vil selvfølgelig ha hatt mulighet til å strømmes mange ekstra ganger. Vi kunne justert for dette ved å se på gjennomsnitt i stedet for absolutte tall, men da får sent ankomne låter en fordel ettersom spillelista har fått slik en voldsom spredning og popularitet med tiden, slik at de nyeste låtene dermed vil kunne ha nådd ut til flere. Løsningen har blitt å se på strømmetallene for juli måned. Da er alle sangene lansert og de starter således på like fot. Nå er det viktig at alle, og særlig de som har bestilt kassetten hører mest mulig på de sangene de liker dårligst slik at de ikke ender opp på kassetten! Forstått? Vi har lagt merke til at noen prøver å unngå å strømme lista i det hele tatt, kanskje for å oppnå at alle sangene strømmer så dårlig at de blir med.  Det er juks og kan medføre utestengning fra hele internett.

Og vær så vennlig å bidra med flust mulig ekstra problematiseringer i forhold til det å hente inn rettferdige tall. Et aspekt er at det ligger en iboende urettferdighet i spillelistas faste rekkefølge. De øverste låtene vil naturlig nok spilles mest og dermed ha liten eller ingen sjanse til å bli med på kassetten. Det er vel forøvrig grunn til å tro at ingen har tenkt til å høre på kassetten uansett, så dere har kanskje ingen tydelig egeninteresse av å gi oss gode grunnlagstall, men husk at dette er en borgerplikt på linje med å stemme ved valg, være meddommer og å vaske klosettet etter seg når man har vært ekstra uheldig med noe fremmedlandsk mat. Og som sagt; de som skulker unna vil få inndratt mange ting og blir ikke nødvendigvis invitert i selskaper heretter.

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

26. april marOder
Velferdsbygget, Hasselvika Kjøp billett!

3. mai marOder
Statsråden Bar, Bergen Kjøp billett!

4. mai marOder
Vesle Kinn, Florø Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter