Oppsiktsvekkende prisrekord på Hegerberg

På en kunstauksjon i helikopterhangaren i Brønnøysund sist helg ble den forrige prisrekorden på et Hegerbergmaleri ettertrykkelig knust. Maleriet Gabrielle med Torghatten oppnådde etter en opphetet budrunde med mange budgivere utrolige 5.000 kroner, noe som er en eventyrlig pris ikke minst med tanke på malerens manglende malertekniske kompetanse og hans mildest talt oppsiktsvekkende fravær av talent.

Maleriet ble skapt under Black Debbaths konsert samme sted under Oktoberfesten i Brønnøysund hvor også modellen for bildet, Gabrielle hadde spilt tidligere på kvelden. Maleren er som mange vet også bassist i bandet Black Debbath og han skaper sin billedkunst i pausene mellom bassanslagene under framføring av sangen Til hælvete med Munchmuseet. Tilslaget gikk til tidligere Lyn-trener Finn Bredo Olsen noe som fortsetter trenden med at det er store sportprofiler som kjøper opp Hegerberg-bildene etter hvert som de blir skapt. Under Steinkjerfestivalen tidligere i sommer var det tidligere verdensmester i langrenn Terje Langli som stakk av med maleriet Utsikt fra Oftenåsen, men der til en langt mer moderat pris. Prisen på maleriene har med dette økt med mange hundre prosent, og hvis denne trenden fortsetter kan det ha vært en meget god investering for de folkekjære idrettsprofilene.

Maleriet utsikt over Oftenåsen fra sommerens Steinkjerfestival. <a href=

Maleriet Gabrielle med Torghatten, altså ikke Gabrielle VED Torghatten som noen tydeligvis trodde, representerer en mer figurativ retning for kunstneren. Dette går ikke like godt hjem hos alle. Kunstkjenneren Ole Petter «Ollis» Andreassen som har fulgt kunstnerens utvikling helt tett fra hans aller første maleri, uttaler at han synes dette er det klart svakeste Hegerberg har skapt. Han likte bedre klattestilen hvor kunstneren hadde mer fokus på å fylle hele lerretet med maling enn å skape gjenkjennbare figurative motiver, og synes dette representerer et klart tilbakeskritt kunstnerisk sett. Men det er tydelig at det kunstkjøpende publikum ikke her er enig med kultureliten. Det blir spennende å følge prisutviklingen videre i tiden som kommer, ettersom flere og flere Hegerberg-malerier kommer i omløp og de etter hvert finner veien inn i de etablerte galleriene og auksjonshusene. Der vil det bli klart om prisene som er oppnådd så langt vil stå seg over tid. Les mer i Brønnøysund Avis (eller egentlig mindre, men de har noen fine bilder).

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

7. juni Bare Egils Spellemannslag
stord arena, Stord Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Lyse netter, Moss Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Miniøya, Oslo Kjøp billett!

13. juni Bare Egils Spellemannslag
Kafé Skuret, Trondheim Kjøp billett!

14. juni Bare Egils Spellemannslag
Vervenfestivalen, Horten Kjøp billett!

15. juni Bare Egils Spellemannslag
Villa Sole, Jessheim Kjøp billett!

20. juni Bare Egil Band
Mjøsas ark, Kapp Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter