Sanger om å være forelsket

Tekster: Sangen om å være forelsket. Ti Lagate

I kveld kl. 18.00 (27. november 2020) er det premiere på en ny video i serien Tett på Bare Egil Band. Denne gangen er det åpningssangene fra Absolutt Ikke Bare Egil Band som står for tur.

En stor andel av de første sangene mine var sanger om å være forelsket, og disse to er vel de mest erketypiske eksemplene på dette. De var åpningssanger på Absolutt Ikke Bare Egil Band, som vel er den plata de fleste fortsatt forbinder meg mest med, i hvert fall sånn musikalsk sett. (Vinylutgaven kan forresten være en ypperlig julegave!)

Ti Lagate var en av de aller første sangene mine, og som de fleste tidlige Bare Egil Band-sanger er den skrevet som en ren stream of consciousness uten noen klar plan, og deretter tonsatt i sin helhet akkurat slik den var skrevet ned. Den het opprinnelig Til Agate (uten at jeg hadde noen konkret Agate i tankene), men jeg syntes det var en teit tittel så jeg flyttet mellomrommet for å få det til å høres litt latin ut, noe som selvfølgelig var enda teitere.

Sangen om å være forelsket het en stund Sangen om å være forelsket uten å vite hvordan man skal si det (og dessuten synes jeg sanger med veldig lange navn er teite for det er så vrient å få plass til hele tittelen på coveret), men tittelen ble siden forkortet av grunner som burde gå klart fram av navnet selv. Den er skrevet en stund etter Ti Lagate, men de to gikk veldig raskt inn i en symbiose hvor det var svært sjeldent at den ene ble framført uten den andre.

De fleste tidlige Bare Egil Band-sangene var egentlig skrevet som forslag til sanger til Gartnerlosjen, men det var få av dem som passet særlig godt til det vi holdt på med musikalsk ettersom jeg sleit med å få til noe som hørtes ut som rock med mine noe begrensete kassegitarferdigheter. Ti Lagate var en av dem vi faktisk spilte en stund mens vi het Diverse Artister, kanskje det dårligste navnet vi har hatt på noe bandprosjekt. Dette var i perioden mens Lars hadde et friår for å gå på folkehøyskole, etter vi het Lille Pepre Benklærs Campingbag og før vi tok tilbake det gamle Gartnerlosjen-navnet fra noe som egentlig var et annet band. Men det er vel en annen historie.

Tags:

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

7. juni Bare Egils Spellemannslag
stord arena, Stord Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Lyse netter, Moss Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Miniøya, Oslo Kjøp billett!

13. juni Bare Egils Spellemannslag
Kafé Skuret, Trondheim Kjøp billett!

14. juni Bare Egils Spellemannslag
Vervenfestivalen, Horten Kjøp billett!

15. juni Bare Egils Spellemannslag
Villa Sole, Jessheim Kjøp billett!

20. juni Bare Egil Band
Mjøsas ark, Kapp Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter