Spellemannslaget er kommet for å bli!

Foto: Knut Utler

Det er ikke å ta hardt i å si at det var en strålende suksess med Bare Egils Spellemannslag på Riksscenen nå i helga. Fullt av folk både fredag og lørdag og fantastisk stemning begge dager. Ingen hadde sett noe som var kliss likt dette. Odd Nordstoga, Tuva Syvertsen, Gjermund Silset, Roald Kaldestad og Erik Sollid kompet meg på gamlemåten, og det viste seg at jeg i løpet av bare en ukes øving var blitt en av de mest anerkjente folkemusikerne i landet. Jeg er kjempeimponert!

Foto: Knut Utler

Heldigvis er det ingen i dette Spellemannslaget som har spesielt mye annet fore framover, så det er lett å la alle andre prosjekter hvile for å dra av gårde på verdensomspennende turne. Det har allerede kommet plenty med attraktive tilbud fra alle verdenshjørner og mer er ventet. Det er snakk om stadionturne i Sør-Amerika, klubbturne i Midt-Vesten, kulturhus i Akershus og det ene med det andre. Supportjobber for Metallica har også vært nevnt, men ingenting er bekreftet ennå, så det er litt hysj-hysj.

Foto: Knut Utler

Et høydepunkt for mange var den minimalistiske skipsklokke-soloen på den gamle shantyen Pils og Padde, som nå endelig ble framført i sin helhet med det sjeldent spilte tredjeverset. Soloen var skrevet av Odd Nordstoga, men den ble framført av undertegnede med helt upåklagelig timing og swing. Det er deilig å ha denne gaven at jeg bare kan ta opp et instrument jeg aldri har prøvd før og spille det så ubesværet nesten uten øving! Jeg antar at det er det man kaller en form for naturtalent. Ved siden av ydmykheten min er vel musikaliteten en av mine største styrker. Og det at jeg er så god i senga.

Foto: Knut Utler

Men ingen ting slo stemningen det ble når publikum tok over og i fellesskap improviserte vers nr. 19 på den nye klassikeren Alle mine fine ugler på lørdag. Det var et årshøydepunkt helt på der oppe sammen med den gangen jeg fant på en god del gode tøyser på Skuret i Trondheim før sommeren. Jeg mistenker at Alle mine fine ugler er den låta jeg kommer til å bli husket for om hundre år. Den rekker dessverre ikke å være med på Norge på kryss og tvers volum 4 som kommer 25. oktober og ei heller passer den på La oss vinne EM i fotball som kommer i mars/april neste år, men forhåpentligvis får jeg spilt inn en versjon som kan være med på Forskjellige ting som kommer neste høst. Problemet blir jo bare å eventuelt få plass til noen andre låter på den plata, for det er jo ikke den korteste sangen jeg har laget.

Det ble kort sagt framført masse god tradisjonsmusikk fra de østlige bydeler i Oslo, både reinlender, pols, springar, gangar og svingom, og folk ble introdusert for den gamle, velkjente asfaltdansen som er blitt bragt videre fra generasjon til generasjon på Bøler i mange tusen år. For masse flere bilder fra herligheten, besøk Facebooksiden til Knut Utler.

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

7. juni Bare Egils Spellemannslag
stord arena, Stord Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Lyse netter, Moss Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Miniøya, Oslo Kjøp billett!

13. juni Bare Egils Spellemannslag
Kafé Skuret, Trondheim Kjøp billett!

14. juni Bare Egils Spellemannslag
Vervenfestivalen, Horten Kjøp billett!

15. juni Bare Egils Spellemannslag
Villa Sole, Jessheim Kjøp billett!

20. juni Bare Egil Band
Mjøsas ark, Kapp Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter