Stabekk Kino, Bærums Vålerenga Kjerke

Teksten finner du her

Stabekk Kino er mitt forsøk på å lage en Vålerenga Kjerke for Bærum. Bakgrunnen var at jeg var booket inn til å spille på et tverr-laglig cupfinalearrangementet i 2008 for både Vålerenga og Stabæk med Bare Egils coverband og Bare Egils Fotballband. Det viste seg raskt at det var en voldsom skjevhet i hvor mange sanger de to lagene hadde til rådighet. Der Vålerenga hadde en rik sangtradisjon og mange gode sanger å velge blant hadde Stabækk bare ingen. Derfor tok jeg på meg det tunge vervet å skrive noen nye, så det ikke skulle oppstå en følelse av at jeg foretrakk det ene laget bare fordi det var best. Dette resulterte i angjeldende sang pluss den strålende fotballhymnen Innkast til Stabæk som en gang for alle tar bort dette ensidige fokus mange fotballsanger har på dette med å score mål og hvem som vinner. Dette er jo problemstillinger som er veldig lite aktuelle for et lag som Stabæk. Her finnes en veldig koselig anmeldelse av konserten

Et stort øyeblikk når sangen Innkast til Stabæk runget fra tribunene i Champions League.

Den kanskje aller mest populære og minneverdige av sangene til Vålerenga er jo Bjølsen Valsemølles gripende Vålerenga Kjerke som handler om den gangen den brant ned, og som det heter så poetisk i sangen «fikk himmer’n selv som tak». Jeg ønsket å lage en tilsvarende sang for Stabæk. De har jo aldri opplevd en så dramatisk hendelser der ute på den kanten av byen, men på den annen side skal det ikke så mye til for å vippe dem av pinnen. Dermed skulle det ikke en fullt så dramatisk situasjon til for å lage en like emosjonelt ladet historie. Jeg tok tak i historien om hvordan Stabekk Kino var nødt til å bruke veggen som lerret når det var kommet tyggegummi på det egentlige lerretet. Nå har jeg senere blitt konfrontert med at dette egentlig er en historie fra Sandvika Kino. Er det noen som vet noe fra eller til eller kan oppklare denne pikante situasjonen?

Jeg har siden spilt på Stabekk kino ved flere anledninger. og det ble også i sin tid laget en musikkvideo til sangen som også er å finne i en fin versjon på plata I fyr og flamme.

Her er også sangen Innkast til Stabæk i all sin prakt

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

7. juni Bare Egils Spellemannslag
stord arena, Stord Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Lyse netter, Moss Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Miniøya, Oslo Kjøp billett!

13. juni Bare Egils Spellemannslag
Kafé Skuret, Trondheim Kjøp billett!

14. juni Bare Egils Spellemannslag
Vervenfestivalen, Horten Kjøp billett!

15. juni Bare Egils Spellemannslag
Villa Sole, Jessheim Kjøp billett!

20. juni Bare Egil Band
Mjøsas ark, Kapp Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter