Steinkjerfolk, vis ansvar! Hva slags mat liker dere?

Jeg spiller i Steinkjer støtt. Det er vel få som spiller så mye i Steinkjer som meg. Jeg spilte på Steinkjerfestivalen for to år siden og i byen igjen i fjor høst. For ikke å snakke om at jeg spilte på Molly Malone i 1996 og at jeg også har spilt på Steinkjerfestivalen med Black Debbath. Så man kan trygt kalle meg en Stein-kjær artist. LOL! 🙂
Siden jeg skriver en ny sang til hver konsert jeg holder har jeg skrevet to Steinkjersanger fra før; Steinkjer, kjære Steinkjer og Steinkjer Squashers, stå på nå, supportersangen for Steinkjers Squashlag. I hvert fall Steinkjer, kjære Steinkjer vil bli spilt på festivalen i år, men jeg skal selvfølgelig også skrive en ny sang til byen.
For at disse lokale sangene ikke skal bli for like har jeg en settlistegenerator, et avansert dataprogram som hjelper meg å velge ut en konkret tematikk til hvert sted. Til Steinkjer har den plukket ut som oppgave å lage en sang om en lokal matrett. Så nå trenger jeg Steinkjerfolkets hjelp til å bidra med info om hva som er den lokale yndlingsretten. Hva er typisk mat for Steinkjerfolket? Hva eter dere på deres kanter? Hva er det som går ned på høykant? Hæ?
Det kan virke lenge til festivalen i juni, men det er greit å komme i gang med arbeidet. Ikke utsett til i morgen det du gjerne kan gjøre i dag! Det kan også være smart å kjøpe billett til festivalen snart. Og til dere som bor på andre kanter av landet; Husk at jeg også spiller på andre festivaler.
Har også satt sammen en ørliten Trøndelagsspilleliste i Wimp hvor jeg har samlet noen andre trønderrelaterte låter fra min hånd.

18 kommentarer til “Steinkjerfolk, vis ansvar! Hva slags mat liker dere?”

 1. Oddbjørn S sier:

  Her tror jeg du har to gode kandidater i innherredssodd og biffsnadder med bærne(bernaise).

  PS. Du vet at Susanne Sundfør skal spille på samme festival? Er du forberedt på en eventuell konfrontasjon?

 2. Therese sier:

  333 g bacon cheese burger fra Hildes Grill: Bæste burgern i Steinkjer by:) Det e godt det:)

 3. Stefan sier:

  Klubb og duppe også kjent som kumle eller raspeballer er en rett som går ned på høykant her på Steinkjer:)

 4. Anonymous sier:

  Men IKKE Innherredssodd! Den eneste(!) sodd er Inderøysodd! ALT annet er tull og tøys!

 5. Anonymous sier:

  Kjøttkræm

 6. Anonymous sier:

  Inderøysodd å einferpils! (ingerfærøl, dahls sådan)

 7. Anonymous sier:

  Vi liker all mat som har et utenlandsk navn, spesielt om Taco er en del av produktenavnet og som lages av folk med et godt klingende utenlandske navn på en middels til god måte. Gjerne med fabrikkprodusert dressing eller saus. Hildes Grill er alt foreslått som vårt gastronomiske alter og sier alt om hvilket forfall og krise «Bygdenes by» befinner seg i. Vi elsker å blande matretter. Hva er vel mer spennende enn f.eks. Tacopizza? Eller hva med rullepizza? Løvstekburger? Men hvor er 5 minutters tacogrøt?
  Inovative som vi er har vi glemt gamle høydare som kleppmelk, semulegrynspudding, blodpudding, lungemos, spekesild me rå løk, smørgraut, stekt sild, gomme, sjenning, klenning, dravle og vi må ikke glemme sildpudding og skeiblakak.

 8. Anonymous sier:

  Sodd on!! Aillt ainna kainn bærre Sod off!! 😀

 9. Anonymous sier:

  inderøy sodd å Orion pizza e det æ bestandi forlange når æ kjæm heim te steinkjer by, og vel og merke, steinkjer e å poppulært kallt DOR på folkemunne

 10. Anonymous sier:

  Klubb og dupp? Æ trur dokk e rar. I steinkjer et vi på orion å tar en øl på madam brix, grille i paradisbukta (å no hadd du nesten et gratis rim egil – «å handle på prix»! Men d e d nesten ingen som gjør), bade i hornemann å på hoøya, får stein i høvve i løsberga å fortvile over det nye bygget attmed jernbanestasjon. Ellers et vi vel det meste som kan grilles om d e solgløtt.

 11. Anonymous sier:

  Dor ja, merk at trondheim e lilledor – kun en forstad te dordeintjer altså;-)

 12. Anonymous sier:

  Inderøysodd, skjenning og ingefærøl. Vi spiser flesk til pannekaker (faktisk ikke så vanlig i vårt langstakte land).

  -Det finnes ikke en enste sushisjappe på Steinkjer
  -Bernais-saus kan brukes til det meste
  -Hvis alt annet feiler, pizza fra Orion eller burger fra Hildes
  -også har Steinkjer verdens beste jordbær, altså Jådårber

 13. Anonymous sier:

  På dor et vi sodd. Det som e mæst vanlig e sodd te dåp, sodd te konfirmasjon, sodd 17. mai, sodd som dagen-derpå-mat, sodd som nattmat…. Men æ har faktisk hørd om Doringa som et SODD når som helst!! – så godt e det vettu 😉

  – Og det må vær Inderøysodd, med skjænning og ingefærøl, sånn som mang her sei 😀

 14. Anonymous sier:

  Sushi fra spar!!!

 15. Larwaa sier:

  Sodd. Synd at Hildes Grill ikke kan kalles en matrett (lol) for det hadde klart vært det beste valget. Men siden Hildes Grill ikke stemmer helt med tematikken som er blitt valgt, så er valget helt klart sodd. Å krangle om hvilken sodd det skal handle om er bare tøys, sodd er sodd, i dette tilfellet, håhå.

 16. Anonymous sier:

  Bærre Egil burde bedre vite hva og hvem som spiser, sover, driter i en by som DOR så vel bevandret skapningen du er langsmed elvens munning ved den fagre fjord. Ja daglig spis vi sodd sjøl om autokorrekturen foreslo aids og noen av oss er faktisk så heldige å få ete litt mus på kveldstid, Egil. Åjoda. Karsk til sodd kan gå under tvil. Brus og øl fra distriktet går derimot ned uten å mokk, Egil. Mokk! Vi mokke itj på DOR. Nei! Veeldig lite isåfall. På Nordsia spis vi sodd. På Sørsia spis vi sodd. I gravhaugan på Egge ligg det sikker en DORviking som spist sodd før han labba ned i langskipet sitt og dro ut for å plyndre, voldta og finn mer sodd. Kjøttkak e godt med brun saus, Egil. Kromkak å moiltkræm. Ælgsteik, Egil. Ørret på painn, Egil. Dævven tuti så godt det e, Egil. Kom å vårrå her med oss på DOR, Egil. Kom å få sodd i skjægge ditt. Egil. Kom no. Sodd bie, sei æ. Med potet å gulrot.

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

7. juni Bare Egils Spellemannslag
stord arena, Stord Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Lyse netter, Moss Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Miniøya, Oslo Kjøp billett!

13. juni Bare Egils Spellemannslag
Kafé Skuret, Trondheim Kjøp billett!

14. juni Bare Egils Spellemannslag
Vervenfestivalen, Horten Kjøp billett!

15. juni Bare Egils Spellemannslag
Villa Sole, Jessheim Kjøp billett!

23. juni Bare Egil og Aslags enda mer superpopulære barneshow
Cornerhagen, Bergen Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter