Storfint besøk i Vestfold!

Vestfold har en spesiell plass i hjertet mitt, det er bare å innrømme det. Riktignok er jeg svak for de fleste fylkene i det langstrakte landet vårt, og jeg synes i det hele tatt fylkeskommunen som instans er prikkfri på alle måter med akkurat passe mengde ansvarsområder i forhold til kompetansenivået. Men jeg har altså kanskje ekstra mange grunner til å like Vestfold; Bestemor kom fra Sandefjord, jeg har samboer og kjæreste fra Horten (så var den katta ute av sekken – beklager, jenter!), familien har landsted i Stokke og jeg har spilt mer i Vestfold enn de fleste andre fylker de siste årene, noe som har resultert i en lang rekke lokale låter fra fylket. Dette ser man klart i den strålende Westfold-spillelista fra Wimp som hovedsakelig henter låter fra de kritikerroste platene Norge på kryss og tvers volum 1 og volum 2.

Med denne nære tilknytningen til fylket var det jo ekstra stas for meg at jeg i går fikk spille for et celebert utvalg kulturarbeidere fra Vestfold på selveste Park hotell i Sandefjord. Og særlig mindre stas ble det ikke av at jeg fikk selskap på scenen av Hvalkjæften, mannskoret som øver i; hold dere fast; selveste Hvalfangstmuseet! Og da er det vel kanskje ingen overraskelse hvilken låt vi framførte sammen? Jeg synes det ble utrolig fint, men så er jeg litt inhabil ettersom jeg både har skrevet sangen og synger den. Jeg er nemlig det man kaller på «ny-norsk» en «singer/songwriter» lol. Neida. Joda. 😉 (smilefjes)

Men Vestfoldbonanzaen stopper ikke der! Det er nemlig ikke bare kongeparet som gjør stas på Vestfold fylke sommeren 2011 (Som alle vet blir det kongebesøk i Vestfold i juni). Selveste Ikke Bare Bare Egil Band Band kommer også til tilbake til fylket! Under Slottsfjellfestivalen kommer vi til sommerbyen Tønsberg for å levere vårt heidundrandes show kjent fra tv. Men de sangene som er spilt inn og gitt ut allerede fra byer i Vestfold og som man som sagt finner i denne spillelisten fra Wimp representerer jo bare toppen av et gedigent isfjell. Jeg har spilt en haug med konserter hvor de spesiallagde låtene ennå ikke er blitt videredistribuert til et bredere publikum.

Dette tenkte jeg at jeg skulle prøve å gjøre noe med, og ettersom jeg er noe av en gjenganger på Slottsfjellfestivalen hvor Hurra Torpedo, Black Debbath, Thulsa Doom og Bare Egil Band har gjort flere opptredener hver i løpet av årene, tenkte jeg at det kunne passe bra med denne svisken jeg lagde i fjor i forbindelse med 125-årsjubileet til lokalavisa Gjengangeren i Horten. Da passet det jo ekstra bra at settlistegeneratoren var smart nok til å trekke ut hjørnesteinsbedriften i byen akkurat den dagen, for hjørnesteinsbedriften i Horten er jo nettopp Gjengangeren, det er noe alle vet. Vel, dette er som sagt ikke første gang jeg spiller i Vestfold, så vi avslutter med denne årgangsbloggvideoen som viser litt om hvordan selve låta Westfold ble til.

Det skal jo selvfølgelig lages en ny låt til festivalen i år også, men det får vi komme tilbake til seinere, for nå tror jeg det får være nok for en bloggpost! God helg!

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

7. juni Bare Egils Spellemannslag
stord arena, Stord Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Lyse netter, Moss Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Miniøya, Oslo Kjøp billett!

13. juni Bare Egils Spellemannslag
Kafé Skuret, Trondheim Kjøp billett!

14. juni Bare Egils Spellemannslag
Vervenfestivalen, Horten Kjøp billett!

15. juni Bare Egils Spellemannslag
Villa Sole, Jessheim Kjøp billett!

20. juni Bare Egil Band
Mjøsas ark, Kapp Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter