Tekstforfatter: Egil Hegerberg
Komponist: Egil Hegerberg

Husker du meg, eller?
Det var jeg som satt ved siden av deg på t-banen her forleden (vet du) og smilte litt sånn skeivt. Ja.
Det sitter vel folk ved siden av deg på t-banen og smiler skeivt hele tida, det ække det, altså, men, det var litt spesielt da, for det er liksom ikke hver dag at jeg sitter der, da. Så jeg lurte bare på om du la merke til det. Men. Neida, jeg jeg tenkte bare jeg skulle spørre da. Heh.

Husker du meg, a? Det var meg som sto bak deg i kassakøen på Mega på Bøler forleden, vet du. Jeg skulle også handle frukt! Og ingen av oss skulle ha pærer! Hehe. Det er jo litt spesielt, da! Så jeg dro en litt sånn derre:
«Jaså, dem hakke pærer her, nei?» Litt sånn halvhøyt, da. Hehehe. Sånn referanse til Krise-låta di, vet du. Med Gartnerlosjen.
Jeg tror kanskje ikke du hørte det siden du hadde så høy musikk på øretelefonene. Noe fransk ekstrem-metall eller noen greier.
Hehe. Ja. Jeg synes i hvert fall den var ganske god. Jeg har ledd mye av den etterpå. Tenkte jeg bare skulle nevne det når jeg først hadde deg her.

Det har vært litt av et liv
Det har vært litt av en tid
og når jeg ser tilbake på alle jeg har møtt
Er det deg jeg husker best av alle

Husker du meg eller? Jeg gikk sju år under deg på folkeskolen, vet du. Hehe. Tror vi hadde samme klasseforstander. Eller at klasseforstanderen min hadde klassen din som vikar en gang, veit jeg. Du husker han, vel. Artig type, vet du. Hæh? Du husker han vel? Nei, forresten det er mulig at du ikke var der den da’n. Men dem andre har helt sikkert fortalt om ham, helt gærn. Nei. Jaja. Ok.

Husker du meg,’a?
Det var jeg som ville ha en selfie med deg på Pixies-konserten, vet du. På Øyafestivalen i fjor. Jeg tror kanskje at du var litt mer interessert i å se på konserten, så du gjorde liksom signal om at bare ta den selfien du! Ikke lag så mye styr om det!
Men jeg tenkte det var greit å forklare litt så jeg gikk bort og sa at: «Du skjønner at broren min er så fan av deg,» sa jeg. Men så hørte ikke du det ordentlig så ropte jeg: «BROREN MIN ER SÅ FAN AV DEG!» ropte jeg. Jeg tror kanskje ikke du hørte det fortsatt.
Du skjønner jeg er ække en sånn fyr jeg som vanligvis går bort til kjendiser og sier: «jeg ække en sånn fyr, jeg, som går bort til kjendiser og sier» Så det var litt spesielt, da. Jeg tror jeg har den snap’en fortsatt forresten. Har du lyst til å se på’n, eller? Ska vi se se se, her. E, Nei, vent! Det der er meg og Tommy Steine. Vent a, skal jeg se.

Det har vært litt av et liv
Det har vært litt av en tid
og når jeg ser tilbake på alle jeg har møtt
Er det deg jeg husker best av alle

Husker du meg ‘a? Det var jeg som ropte på Arne vet du, på den konserten i bergen for noen år sida. Rett etter at du hadde spelt den! HÆHÆHÆHÆ. Den var ganske drøy! Det hadde ikke jeg fått med meg, jeg for jeg sto og prata så jævla høyt med han kompisen min på første rad. Så jeg bare tenkte: «Kan’ke du bare spelle den Arne-låta a?» Ha ha! Men så gjorde du det ikke, vett. Det var ganske dårlig gjort, synes jeg, for det er jo favorittlåta mi. Har alltid syntes at den var så jævlig kul, da. Jeg tror kanskje jeg er den eneste som kan den helt utenat. Alltid kunnet den helt utenat. Arne går mot… Nei, faen hva er det som kommer der igjen? Heh.

Husker du meg ‘a? Det var jeg som var her for to minutter sida, vet du, og sa: «Husker du meg ‘a? Det var jeg som var her to minutter før det igjen og sa: Husker du meg, ‘a? Det var jeg som var her ytterligere to minutter før det igjen og sa: Husker du meg, a? Det var jeg som var her forrige gang du var her i byen, vet du. Og sto her og dreiv og plaga deg så innmari. Husker du det eller. Jeg sto her og dreiv og plaga deg så fælt. Jeg sto her og gnåla og plaga deg så fælt, vet du. Du husker vel det, vel! Jeg sto her rett inn i øret ditt og plaga deg og masa og gnåla. Husker du meg, a! Sa jeg. Husker du ikke det, ‘a? Husker du meg, ‘a? Hæ? Ringer det ikke en bjelle? Husker du meg, sa jeg. Jeg plaga deg så fælt, vet du. Faen, jeg er så lei for at jeg dreiv og plaga deg. Det er dårlige greier å plage deg. Jeg er så lei for det og nå gjør jeg det faen meg igjen. Jeg står her igjen og plager deg og maser og gnåler om hvordan jeg plaga deg. Jeg er så skuffa over meg selv når jeg driver og plager deg. Skulle ønske jeg ikke dreiv sånn og plaga deg, og nå gjør jeg det igjen, altså. Faen.

Unnskyld, Unnskyld?
Husker du meg eller?
Det var meg du lå med på premierefesten til Hakkebakkeskogen, vet du.
Jeg spilte en av ekornjentene
Hadde nettopp blitt ferdig på teaterhøyskolen og
Du sa du kunne hjelpe meg litt med karrieren min og
Hadde noen kontakter og greier
Du husker vel det, vel
Du fikk meg til å gå ned og hente drakta og sånn
Ville at vi skulle gjøre det i den
Det var ganske drøye ting, da. Fy søren!
aldri vært med på så mye rart, jeg
Jeg sto sånn, vet du. Mens du var litt mer sånn
Du husker vel det, vel?
Off. Jeg måtte erstatte drakta og sånn, da.
Inspisienten var klin gærn, sa at det gikk ikke an å rense’n eller noen ting.
Hadde håpet at du kunne være med å spleise på’n, da.
Du skjønner at det har vært litt tynt med oppdrag i det siste
Du husker vel det, vel?
Hæh?
Det er det vakreste jeg har opplevd, jo!