Tre nye singler fra Bare Egil Band

Mange synes det kommer for få singler fra Bare Egil Band. Vervenfestivalen som kom på mandag og Bæsj i skjegget som kom for noen uker siden blir liksom ikke nok. Jeg er jo inne i en ny gullalder med høyere nivå på låtskrivningen enn noensinne, så det er ikke rart at folk blir sultne på mer. Derfor kan jeg med stolthet kunngjøre at det kommer to nye singler de neste to ukene. Førstkommende mandag kommer Flæsk og duppe, denne herlige hyllesten til matintolerante som ikke klarer å få i seg annet enn nettopp Flæsk og duppe. Der finnes det som kjent en egen Facebookgruppe for de som er rammet av denne plagsomme lidelsen, og nå får de også sin helt egen sang.

fleskduppebareegil

Ronny Haugeland har nok en gang smelt til med et nydelig cover til denne sangen som på kort tid har rukket å bli en liveklassiker. Den vil garantert bli framført både på Mono neste onsdag, på Vervenfestivalen lørdagen deretter og selvfølgelig på Steinkjerfestivalen som den egentlig er komponert til. I tillegg til singelversjonen vil det også komme minst to deilige musikkvideoer med alternative utgaver, så her er det bare å glede seg. Men selve godbiten i singelserien kommer først mandag 22. juni. Da slippes Jeg har fått dilla på Ghostaface Killah.

ghostfaceegil24x24

 

Dette er den sangen jeg koser meg mest med og den kommer perfekt timet opp mot Wu Tang Clan-konserten på Sentrum Scene 27. juni. Dette er en herlig munter gladjazztrudelutt som garantert kommer til å få tung rotasjon på sommerradioen de neste månedene. Så blir det en liten pause på utgivelsesfronten før jeg slipper fotballsangen Strømsgodset i august i forbindelse med åpningskonserten på Elvefestivalen i Drammen med Drammen symfoniorkester og et Buskerudbasert band. Absolutt også en perle av ei låt som det blir vel verdt å få med seg.

godsetegil (1)

 

Jeg håper dette tilfredsstiller de av dere som har ment at det har blitt litt få Bare Egil Band-singler i det siste. Når det skal bli plate av alt dette har jeg ennå ikke helt klart for meg, men det kommer sikkert noe sånt etter hvert også. Jeg planlegger jo bl.a. 19 fylkesvise samlinger med låter organisert geografisk. I mellomtida får dere kose dere med denne fine lille sommerspillelista i Spotify. Her vil singlene poppe opp etter hvert som de slippes framover.

Dere bør også forte dere å kjøpe billett til Thulsa Dooms konsert på Rockefeller 23. oktober. Vi skal spille hele And then take you to a place where jars are kept. Det er ikke bare en av mine favorittplater, Bjarte fra Kvelertak har visst uttalt følgende: ”Hvis ‘Seats’ er Norges ‘Blues for the Red Sun’, så er ‘Jars’ Norges ‘Songs for the Deaf’. På same måte løftes stonerrocken med dette meisterverket ut av gjørma, ut av blues-doom-jam helvetet som den etterkvart blei meir og meir forbunde med. Litt mindre stoner og litt meir rock (eller rawk som det var kult å skrive på den tiden), mindre riffparader og meir LÅTAR, og ei finesse som manglar sidestykke i norsk rockehistorie. ‘Jars’ er heilstøypt, alle låtane held høgt nivå. Dynamikken og variasjonen gjer dette til eit album som tålar å høyres i si heilhet frå start til slutt, og det er vel ikkje alltid tilfelle i norsk rock, for å sei det mildt. ‘Jars’ er mi definitive favoritt i Thulsa-kanonen. Folkehøgskule-soundtrack, vorspiel-gjenganger, turnébuss-blaster, og inspirasjon til mang eit bandprosjekt, Kvelertak inkludert.” Jeg vet ikke om han har fått noe for å si dette, men koselig er det lell!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

7. juni Bare Egils Spellemannslag
stord arena, Stord Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Lyse netter, Moss Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Miniøya, Oslo Kjøp billett!

13. juni Bare Egils Spellemannslag
Kafé Skuret, Trondheim Kjøp billett!

14. juni Bare Egils Spellemannslag
Vervenfestivalen, Horten Kjøp billett!

15. juni Bare Egils Spellemannslag
Villa Sole, Jessheim Kjøp billett!

20. juni Bare Egil Band
Mjøsas ark, Kapp Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter