Tung folkeopplysning i sivilisasjonens nordligste utpost

Black Debbath kommer til Svalbard i folkeopplysningens tjeneste med konsert på Huset 25. februar 2016 sammen med Bare Egil Band.

_T8B7323-Edit

Det samfunnsengasjerte tungrockorkesteret Black Debbath er som en institusjon å regne innen norsk kultur- og åndsliv (hvert fall i den siviliserte delen av landet). Med åtte plater på baken, en haug med spellemannspriser (senest for 2015, innen tekstforfatter-kategorien) og 15 år på veien med folkeopplysning og aktiv bekjempelse av dumskap og uvitenhet.

Nå er de klare for sin hittil største utfordring, nemlig å tekkes de enkle, arktiske og uopplyste sjeler på Svalbard. Mennesker som har levd i isolasjon under svært enkle kår i generasjoner, uten tilgang på åndelige impulser og allmennkunnskap. Århundrer med innavl, barbarisk livsførsel og ekstreme værforhold, har ført til en åndelig degenerering. Og mange store neser og rare tenner. «Skolegang» er ikke i vokabularet en gang, der oppe. Og rock er det ingen som har hørt om. Langt mindre god rock (CC Cowboys er jo det eneste bandet som har vært der før!)

På lik linje med gamledagers omreisende lærere, som fant veien til selv de mest bortgjemte steder, kommer nå Black Debbath til den største avkroken av dem alle, Longyearbyen. Langt der ute i havet. De skal gjøre fattig forsøk på å gi litt åndelig påfyll til den stakkars befolkningen. Prøve å spre litt kunnskap, heve intelligensnivået og berette litt om hva som skjer ellers i verden. Som en slags akademisk tungrock-budstikke kommer de for å øse av sitt vidd.

Sysselmannen uttaler: «Dette er det største som har skjedd her. Endelig kom allmenndannelsen til øya! Her er det obligatorisk oppmøte! De som ikke får med seg dette må forlate øya øyeblikkelig, i skammens kajakk!»

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

7. juni Bare Egils Spellemannslag
stord arena, Stord Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Lyse netter, Moss Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Miniøya, Oslo Kjøp billett!

13. juni Bare Egils Spellemannslag
Kafé Skuret, Trondheim Kjøp billett!

14. juni Bare Egils Spellemannslag
Vervenfestivalen, Horten Kjøp billett!

15. juni Bare Egils Spellemannslag
Villa Sole, Jessheim Kjøp billett!

20. juni Bare Egil Band
Mjøsas ark, Kapp Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter