Vanskelig å lage Oslo-låt. Hjælp meg!


Det viser seg gang på gang at det er aller vanskeligst å lage lokale låter til Oslo. Låta jeg skal skrive til konserten 20. september på Rockefeller er nok et eksempel på dette. Noe av grunnen er nok at Oslo er stort og utflytende uten noe samlende fokus. Det hadde vært mye enklere å lage låter om en av de enkelte bydelene. Men som oftest spiller jeg på Rockefeller eller andre steder i sentrum, og det føles ikke som det er steder som det publikummet som kommer føler noen voldsom tilhørighet til.

En annen utfordring er at jeg er Oslo-gutt selv. Dermed faller en del av innfallsvinklene jeg pleier å bruke bort. Jeg må jo innrømme at jeg er veldig glad i å erte stedene jeg spiller på litt med sangene mine. F.eks. ved å kalle Bergen ei fitteby (selv om det selvfølgelig er ment som honnør), og å ta til orde for å drepe alle barna i Drammen, slik jeg har tenkt til å gjøre i den nye sangen på Union Scene på fredag. Det er ille nok at jeg ikke en gang klarer å provosere folk med disse utspillene. Skulle jeg komme med denslags kritikk av Oslo, min egen by, ville den blitt totalt tannløs. Og skulle jeg komme med panegyrisk hyldest, ville den bli kvalmende oslosentrisk. Derfor er jeg litt i stuss om hvordan jeg skal gripe an denne sangen.

Jeg fikk i dag litt hjelp fra Østlandssendingen. De appelerte til sine lyttere om å komme med forslag via Facebook-sidene sine, og jeg fikk også komme på radiosendingen og klage min nød. Det var interessant å se hva slags forslag som kom inn. Absolutt ikke noe jeg hadde kommet på selv. Jeg skjønner at jeg tenker på en litt annen måte enn folk flest som gjerne ville at jeg skulle skrive om relevante, dagsaktuelle saker. Det er jo ikke det jeg jeg vanligvis driver med, for å si det forsiktig. Jeg er jo gladere i å være usaklig.

Jeg har fått en oppgave av låtskrivergeneratoren min; det skal være en sang om et dyr fra Oslo. Det mest opplagte i den forbindelse er kanskje å skrive noe om ulven i Oslomarka, men det blir også litt vel satirisk for min smak. Har du et bedre forslag, er jeg meget takknemlig for innspill. Jeg trenger ikke bare et tema, men gjerne en stedsangivelse hvor det kan være fint at sangen finner sted.

Student-TVen i Volda lagde forresten et intervju med meg på lørdag. Det samme gjorde studentavisa Peikestokken. Nederst den i saken finner du en rekke flotte bilder.

Legg igjen en kommentar

Kommende konserter

7. juni Bare Egils Spellemannslag
stord arena, Stord Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Lyse netter, Moss Kjøp billett!

8. juni Bare Egils Spellemannslag
Miniøya, Oslo Kjøp billett!

13. juni Bare Egils Spellemannslag
Kafé Skuret, Trondheim Kjøp billett!

14. juni Bare Egils Spellemannslag
Vervenfestivalen, Horten Kjøp billett!

15. juni Bare Egils Spellemannslag
Villa Sole, Jessheim Kjøp billett!

23. juni Bare Egil og Aslags enda mer superpopulære barneshow
Cornerhagen, Bergen Kjøp billett!

? Se fullstendig konsertoversikt

Norsk Barsk Metal

Hele Duplexkatalogen

Mailliste

* nødvendige felter